Fakta
- 6 stk. 2.779,50
La Fleur de Rocheyron - Peter Sisseck
- 6 stk. 2.779,50
545,-
726,67 pr. l.
6 stk.
2.779,50
463,25 pr stk.
Spar 490,50
Anbefalinger
James Suckling
94
Beautiful aromas of blueberries and wet earth with some mushrooms and cedar. Full-bodied, tight and compressed with fine and silky tannins. A chalky, stoney undertone. Very pretty second wine. Februar 2018
Beskrivelse
"First We take Ribera, then We take Bordeaux" skrev Ole Troelsø i Børsen med Leonard Cohens berømte sang in mente, da han i maj 2011 for første gang skrev om Peter Sisseck nye eventyr i Saint-Emilion. Siden kom den første årgang af Le Grand Vin fra Château Rocheyron i forsalg, og få uger efter var 9.000 udbudte flasker solgt, på et tidspunkt hvor ingen, eller i det mindste kun ganske få, havde smagt vinen. Måske meget heldigt, for Peter Sisseck har siden udtalt, at 2010’erne - som blev fremstillet i et hjørne af kælderen på det nærliggende Château Faugères - endte i et næsten oversøisk udtryk, som slet ikke pegede i den retning, Peter gerne ville med sine 2 Saint-Emilion vine.
La Fleur de Rocheyron er den flotte anden vin fra Château Rocheyron, og selv i den ret gavmilde 2015-årgang er stilen nu mere tilbageholdt og afdæmpet. Der er igen tale om 100% Merlot-frugt som gennemgår såvel en manuel som en optisk sortering, efter alle stilke er fjernet. Herefter gæring uden fremmede gærstammer i 7 cementtanke og 3 rustfri ståltanke, der i størrelse er tilpasset diversiteten i jordbundsforholdene på ejendommes godt 8 ha. med vinstokke. Kun få overpumpninger (remontage) for ikke at ekstrahere for meget og derpå 14 måneder på én gang brugte fade frem mod den obligatoriske klaring med friske æggehvider og aftapning på flaske uden filtrering.
Mørk granatrød i nuancen og på vej mod stor moden generøsiset i næse, hvor mørke modne bær smelter fint sammen med svampe, cedertræ, anis og nelliker. Tør og fyldig uden at være egentlig kraftig, men alligevel ganske intens qua smidige tanniner, som skaber en nærmest dvælende finish. Det her er en Peter Sisseck In Progress.
Peter Sisseck håber at Grand vin fra Château Rocheyron skal blande sig med de 21 slotte, der allerede har status af Grands Crus Classés, når klassifikationen skal revideres i 2022. Ambitionerne fornemmes i La Fleur!
Producent
“First we take Ribera, then we take Bordeaux” skrev Ole Troelsø i Børsen med Leonard Cohens berømte sang in mente, da han i maj 2011 for første gang skrev om Peter Sissick nye eventyr i Saint Emilion, og berettede at de 9.000 flasker at den første årgang af Château Rocheyron blev solgt på få uger et tidspunkt hvor ingen, eller i det mindste kun meget få, havde smagt vinen.
Det er ikke helt skidt at have en verdenssucces fra Ribero del Duero med i bagagen, når man vender ”hjem” til det distrikt, hvor man i sin tid blev formet som vinmenneske!
Château Rocheyron er et joinventure mellem Peter Sisseck og den spanske mangemillionær Silvio Denz, der har tjent sine penge i parfumeindustrien og siden ekspanderet med kunst, smykker og design i firmaet Lalique inden han bevægede sig ind i vinbranchen via opkøb af det store auktionshus Les Grands Vins Wermuth i Schweiz. Siden forstærkedes Silvio Denz passion for vin og opkøb af flere slotte i Bordeaux fulgte sammen med anparter i Clos d’Agon på Costa Brava. Her blev Peter Sisseck tilknyttet som konsulent i 2006, og i de efterfølgende år knyttede de to så stærke bånd, at de besluttede at give sig i kast med endnu et projekt.
Muligheden kom i 2009 da 7 ha. grænsende op til Château Laroque kom til salg, og herefter var Château Rocheyron en realitet. Der er tale om et stykke jord hvorpå der har været dyrket druer ”altid” med alt hvad det indbefattede i den anden halvdel af det 20. århundrede. Her har Peter Sissick i mere end 10 år sammen med den daglige manager Mathieu Ravenaud været i gang med den svære konvertering til først økologisk og siden bæredygtig og biodynamisk drift, og han forklarede allerede i 2011, at det vil tage op mod 10 år før druerne blev i stand til at udtrykke hele det potentiale, som eksponeringen og jordbunden indeholder.
Der er i de første år blevet investeret maksimalt i alt, hvad der skal til for at behandle druerne på første klasse og forvandle dem til respektindgydende vine. I de første år var vinene meget mørke alkoholrige og nærmest alvorstunge, men det er der stille og roligt blevet lavet om på, og Peter Sissick siger selv, at målet hele tiden har været og stadig er at ”fintune den særlige finesse og delikate friskhed, som er Bordeaux’s særlige gave til vinens verden.”
Peter Sissick havde selv sigtet efter at få løftet vinen op blandt Grand Cru Classé vine i forbindelse med 2022 revisionen af hierarkiet. Men da kravene til kontinuitet i mellemtiden blev skærpet, så klassifikationen nu blandt andet funderes på blindsmagning af 10 forskellige årgange, bliver det tidligst i 2032, at Château Rocheyron kan komme i betragtning. Det forhindrer imidlertid ikke, at slottet allerede er med i puljen hos de indflydelsesrige meningsdannere, når de smager og spytter en primeur.
Da vi følger Peter Sissicks forskellige projekter tæt har vinene fra Château Rocheyron naturligvis også været en del af Løgismose familien lige fra starten. Du ser det aktuelle sortiment her
Oprindelse