Fakta
- Vin
- Spiritus & Drikke
- Smagekasser
- Mad
- Gavekurve & Grej
- Events
- Tilbud
- InspirationLæs om vin & madRejseguide til vin og madMit bedste mad & vin tipVinproducenterVin & MadVin & OstRåvarefokusKokketipsBarskabetVinvidenOm LøgismoseBocuse d'Or DanmarkHistorien om LøgismoseKlub Løgismose Vin & MadSmag, holdning og håndværkBag om LøgismoseLøgismose MejeriLøgismose kyllingen
- Opskrifter
- Butikker
- Spar 20% - Før 99,-,-
Merlot Pays d'Oc Jardin de France
- Spar 20% - Før 99,-,-
79,20
132,- pr. l.
99,-
Spar 19,80
Beskrivelse
Denne Merlot tilhører en serie af franske vine, som eksklusivt er produceret til Løgismose, og da de alle bliver tappet i Loire, har vi valgt at kalde serien for "Jardin de France".
Det er Pierre-Jean Sauvion fra det fine Château du Cléray, der er arkitekten bag vinene og selvom de ikke produceres på Château du Cléray er Pierre-Jean så begejstret for resultatet, at vi gerne må flage slottet. Pierre-Jean Sauvion kalder sig selv for en "Façonneur de Plaisir", hvilket på dansk betyder noget i retning af en person, der er sat i verden for at skabe fornøjelse, og det er præcis det han formår med "Jardin de France".
Pierre-Jean Sauvion har i en årrække samarbejdet med Lacheteau i Mouzillon, når han ikke selv havde frugten til sine projekter. Så da Lacheteau i 2005 blev opkøbt af den ekspansive Groupe Grands Chais de France fik han adgang til et fantastisk netværk og næsten uanede ressourcer. "Jardin de France" er således funderet på de muligheder, der opstår, når man får adgang til frugten fra flere end 2.500 drueleverandører, som tilsammen kultiverer mere end 4.000 ha. med vinstokke.
Frugten til denne vin er således, trods Château du Clérays placering i Loire, høstet i Languedoc, hvor solen gerne skinner varmt og længe og hvor druerne derfor har alle muligheder for at modne optimalt. Høsten er maskinel, og for at værne om friskheden arbejder maskinerne i de tidlige morgentimer, således at druerne ikke bliver for varme inden de når frem til vineriet. Alle stilke fjernes inden druerne knuses og får lov til at gennemgå en kølig såkaldt præ-fermentering i op til 5 dage, således at aromastoffer og farve kan begynde at forplante sig til mosten, inden den egentlige alkoholiske gæring bliver sat i gang i rustfrit stål. Efterfølgende er vinen modnet i 6 måneder i samme ståltanke frem mod klaringen, filtreringen og aftapningen på flaske.
Frugtdreven og forfriskende Merlot med rygrad nok til, at den er et godt bud på en af hjemmets hverdagsvine. En fyldig, fint afrundet, bestemt ikke knastør, men stadig frisk Merlot, som brillerer med blommer og andre mørke modne bær, der bliver løftet af en snert rosmarin og andre urter både i duften og i den pænt saftige smag.
En vin som det er fint at have stående i køleskabet, så man kan byde på et forfriskende glas, når der kommer uventede gæster. Ja køleskabet, der går bare et par minutter, inden den kommer op og rammer en fin drikketemperatur, og stilen er så jovial, at alle kan være med her.
Producent
Sauvion i Loire er et af de huse som Løgismoses har samarbejdet med i længst tid. Det var Lene Grønlykke, som først fik kontakt til de to brødre Yves og Jean-Ernest Sauvion, og det hele startede med deres legendariske Muscadet "Château du Cléray".
Med denne vin fik brødrene så stor succes, at andre små vinbønder spurgte, om de ikke også kunne hjælpe dem med at sælge deres vine uden for distriktet - Det betød tilbage i 1970'erne især i Paris. Brødrene sagde ja, og siden har de opbygget en forretning i samarbejde med en lang række lokale vinbønder, og etableret en blomstrende eksportvirksomhed.
Idag er det Yves Sauvion's ældste søn Pierre-Jean Sauvion der tegner Maison Sauvion og kalder sig selv for en "Façonneur de Plaisir", og hans redskab er den dag i dag druen Melon og de mange samarbejdspartnere langs Loire floden.
Dertil kommer, at Maison Sauvion idag er en del af det mægtige Les Grands Chais de France. En virksomhed som blev grundlagt af Joseph Helfrich i 1979 og nu med 2.000 egne ha. og 7 produktionsplatforme er den største private spiller på den franske vinscene.
Oprindelse
Region
Den store og varierede sydfranske region, Languedoc-Roussillon strækker sig fra Nimes og Montpellier i øst i et bredt stræk langs kysten vestover til den spanske grænse. Languedoc er den østlige del som er meget franskpræget, mens den vestlige er tydeligt influeret af nærheden til Spanien og den catalanske kultur. Hele området nyder godt af det tørre og lune Middelhavsklima, som giver optimale forhold for druemodning. Grenache er meget udbredt, særligt i Roussillon hvor den bla. bruges til produktion af hedvine, men også Carignan og Syrah samt en række internationale sorter sorter som Chardonnay og Merlot findes i bred udstrækning.Distrikt
Pays d'Oc er en IGP (Vin de Pays) langs Frankrigs sydkyst. Den dækker stort set hele Languedoc-Roussillon. Regionen står for en meget stor andel af Frankigs IGP vine og er varieret både på alle måder ikke mindst, når det handler om vintyper og druesorter. Pays d'Oc anses af mange for værende de franske vinbønders legeplads idet dyrkningsbetingelserne er gode i det tørre, lune klima og reglerne løse, så der eksperimenteres meget. Mange vine herfra markedsføres med druesorten på etiketten, hvilket sjældent ses blandt appellationsvinene.Næringsdeklaration
Indeholder sulfitter