Fakta
- 1 stk. 114,75
Olivenolie - Rafail - Extra Jomfru - 500ml - ØKO
- 1 stk. 114,75
135,-
1 stk.
114,75
114,75 pr stk.
Spar 20,25
Info: Denne vare er ikke omfattet af returret
Beskrivelse
Eleones Messinias er græsk for “Messinias olivenlunde”. Huset har hjemme i den lille kystby Koroni i regionen Messinias, som ligger på vestsiden af halvøen Peloponnes. Olivensorten Koronieiki tager navn efter byen og ligger til grund for den olivenolie, som er blevet produceret på stedet gennem århundreder og som har gjort regionen berømt for netop olivenolie.
Koronieiki sorten leverer det ypperste her, idet man ikke kunstvander oliventræerne og desuden beskærer sine træer hele 2 gange om året i den overbevisning, at træerne dermed bedre bevarer deres ”jordforbindelse” og lettere kan hente mineraler op fra jorden. Disse faktorer resulterer i en tættere olie med mere tekstur og en rigere smag end i andre områder.
Hos Eleones Messinias høster man sine oliven fra midt til slut november, hvor farven begynder at ændre sig. Ved at høste så sent, mister Eleones Messinias noget på kvantitet, men vinder på kvalitet. Olieindholdet er nemlig på dette tidspunkt mindre, men har til gengæld en bedre smag - skarpere og med mere karakter.
Alle oliven håndsorteres og presses indenfor 8 timer. Herved undgås uønsket gæring og den endelige olivenolie bevarer sin friskhed og en naturlig aroma af oliven. Frugten vaskes og afstilkes, hvorefter den presses i en rustfri stål presse, vand tilsættes og olien filtreres. Til slut fjernes vandet fra olien.
Temperaturen overstiger på intet tidspunkt 20 grader, da man bedst bevarer oliens naturlige aroma og ernæringsmæssige værdier via koldpresning. For at undgå oxidering eksponeres olivenolien hverken for lys eller luft på noget tidspunkt i processen. Resultatet er ekstraordinære olivenolier, hvis lige er svære at finde på markedet.
Rafail olivenlunden er beliggende vest for den lille landsby Koroni i Messinias regionen på Peloponnes og er opkaldt efter et nærliggende lille kapel. En flod slynger sig gennem lunden, hvilket giver et relativt fugtigt mikroklima med bratte temperaturudsving, især om vinteren. Lunden har været økologisk certificeret siden 2008.
Koronieki olivene håndplukkes mellem slut november og midt december og koldpresses indenfor 8 timer efter høsten for at undgå gæring. Olien har et ekstremt lavt syreindhold, lavere end 0,5%, og har en let sødmefuld aroma og smag.
Server den på dine salater, på dampede grøntsager, fisk og vildt eller bare dyp noget godt brød i den.
Ingredienser
ekstra jomfruolivenolie
Producent
Eleones Messinias er græsk for “Messinias olivenlunde”. Huset har hjemme i den lille kystby Koroni i regionen Messinias, som ligger på vestsiden af halvøen Peloponnes. Olivensorten Koronieiki tager navn efter byen og ligger til grund for den olivenolie, som er blevet produceret på stedet gennem århundreder og som har gjort regionen berømt for netop olivenolie. Koronieiki sorten leverer det ypperste her, idet man ikke kunstvander oliventræerne og desuden beskærer sine træer hele 2 gange om året i den overbevisning, at træerne dermed bedre bevarer deres ”jordforbindelse” og lettere kan hente mineraler op fra jorden. Disse faktorer resulterer i en tættere olie med mere tekstur og en rigere smag end i andre områder.Hos Eleones Messinias høster man sine oliven fra midt til slut november, hvor farven begynder at ændre sig. Ved at høste så sent, mister Eleones Messinias noget på kvantitet, men vinder på kvalitet. Olieindholdet er nemlig på dette tidspunkt mindre, men har til gengæld en bedre smag - skarpere og med mere karakter. Alle oliven håndsorteres og presses indenfor 8 timer. Herved undgås uønsket gæring og den endelige olivenolie bevarer sin friskhed og en naturlig aroma af oliven. Frugten vaskes og afstilkes, hvorefter den presses i en rustfri stål presse, vand tilsættes og olien filtreres. Til slut fjernes vandet fra olien. Temperaturen overstiger på intet tidspunkt 20 grader, da man bedst bevarer oliens naturlige aroma og ernæringsmæssige værdier via koldpresning. For at undgå oxidering eksponeres olivenolien hverken for lys eller luft på noget tidspunkt i processen. Resultatet er ekstraordinære olivenolier, hvis lige er svære at finde på markedet.