Fakta
Artisans Pyrénéens
Olivenolie med Piment d'Espelette
78,-
Forhandles hos
med forbehold for udsolgte varer
Løgismose Nordre Toldbod
Mandag
Lukket
Tirsdag
11.00-18.00
Onsdag
11.00-18.00
Torsdag
10.00-19.00
Fredag
10.00-19.00
Lørdag
10.00-17.00
Søndag
Lukket
Beskrivelse
Piment d'Espelette - et vidunderkrydderi, hvis du spørger vores kokke. Denne gang i flydende form, der gør det nemt at pensle fisk, bøffer og grøntsager med det bastiske krydderi før tilberedning af råvarene på grill eller pande.
Olivenolien, der er ekstra jomfruolivenolie, med piment d'Espelette har desuden fået selskab af rosenpeber, Herbes de Provence og estragon.
Piment d'Espelette er den eneste franske paprikachili som har opnået den beskyttede europæiske IGP oprindelses-betegnelse. Chilierne til krydderiet skal således dyrkes, forarbejdes og emballeres i kommunerne Larressore, Souraïde, Aïnhoa, Cambo-les-Bains, Espelette, Halsou, Itxassou, Jatxou, Saint-Pée-sur-Nivelle eller Ustaritz. Kommunerne ligger i det Sydvestlige Frankrig nær den spanske grænse og Atlanterhavet afgrænset af bakker og Pyrenæerne. Klimaet er varmt med relativ megen regn og uden de store udsving i dags- og nattetemperaturer. Til gavn for især tørringen af chilierne er området også begunstiget med den varme søndenvind, "haize hegoa".
De tørrede chilier formales til et orange pulver. Krydderiet udgør en væsentlig del af egnens identitet, regionale køkken, og nu også økonomi.
Ingredienser
ekstra jomfruolivenolie
rosenpeber
Herbes de Provence krydderi
timian
estragon
peber
Piment d'Espelette peber
3 %