Fakta
Gölles
Pæreeddike
98,-
Beskrivelse
Forskellige ældre pæresorter danner basis for denne frugtige, milde, afbalancerede og yderst aromatiske eddike. En smule garvesyre spiller godt op med pærens syre og fremhæver dens genkendelige frugtige noter. Eddiken er særdeles velegnet til at give pære desserter med nødder eller karamel det sidste touch eller til friske sommersalater med rucola, pærer, granatæble eller avokado.
Ingredienser
eddike fremstillet på saft af friskpressede pærer
Producent
I fire generationer har familien Gölles dyrket frugt i det smukke og solrige vulkanske bakkelandskab omkring det prægtige Riegersburg Slot øst for Graz i det sydligste Østrig. Siden midten af 1980'erne, har de specialiseret sig i fremstilling af eddiker og frugtdestillater, og i dag er det almindeligt anerkendt, at de præsterer noget af det ypperste Østrig formår i disse 2 discipliner.
I fremstillingen af Alois Gölles eddiker bruges kun frugt, vin, øl og druemost af den bedste kvalitet. Ingredienserne moses forsigtigt, gærer og lagrer indtil eddiken er modnet og er i total harmoni. Afhængigt af hvilken type frugt vi har med at gøre, sker den for det endelige resultat så afgørende modning enten i ståltanke eller små egefade. Generelt lagrer eddikerne i flere år, for de fineste balsamicoers vedkommende over 20 år. Moderne teknologi spiller naturligvis en rolle her, men mest afgørende er eddike-magerens erfaring og evner.