Fakta
- 1 stk. 828,75
Paulinshof Sixpack Winemakers Selection
- 1 stk. 828,75
975,-
216,67 pr. l.
1 stk.
828,75
828,75 pr stk.
Spar 146,25
Beskrivelse
Spændende smagekasse med 6 forskellige vine fra Weingut Paulinshof i Mosel, som for snart 20 år siden var med til at åbne vores øjne for de tørre og knap så tørre tyske Riesling-vines herligheder. De såkaldte Trocken og Feinherb vine. Kassen indeholder 4 vine som i tidligere årgange har været yderst populære hos Løgismose. En enkelt fra 2016-årgangen for lige at vise, at vinene er yderst holdbare selvom de ikke koster alverden og så nyheden "Klang der Tiefe".
Kassen indeholder:
- Riesling Trocken Urstück 2018
- Riesling Kabinett Trocken Von der Ley 2016
- Riesling Kabinett Trocken Brauneberger Juffer 2019
- Riesling Spätlese Trocken Klang der Tiefe 2018 NYHED
- Riesling Feinherb Vom Roten Schiefer 2019
- Riesling Feinherb Figaro 2018
FALSTAFF WEINGUIDE DEUTSCHLAND 2020:
"Weingut Paulinshof bekræfter sit ry som et insidertip: Oliver Jüngling og hans kone Carina udnytter deres vinmarkers gunstige eksponering på Brauneberg til at begave os med fyldige, tørre vine, der som altid har en god spænding. Og deres Feinherb og Spätlese fra bl.a. Trittenheimer Apotheke er ypperlige ambassadører for vinene i den halvtørre genre, der ofte hævdes "hverken at være til fugl eller til fisk". Enhver, der prøver at lade Paulinshof’s udvikle sig i tre eller fire år for derefter at nyde dem, når de ankommer til deres lidt mere tørre udtryk, vil finde ud af, at sådanne fordomme er helt forkerte."
Riesling Trocken Urstück 2018
Alkohol: 12,5% - Sukker: 9g - Syre: 8g
Trophy-Sieger - GENUSS Magazin, februar 2020
9 gram sukker kan måske lyde sødt, men sådan er det slet ikke. Sukkeret balancerer blot den tårnhøje syre, og udtrykket er pikant krydret, harmonisk og overvejende tørt. Og så glemte vi lige duften, som er frisk og domineret af ananas, snart modne æbler og forfriskende citrus.
Riesling Kabinett Trocken Von der Ley 2016
Alkohol: 12% - Sukker: 9,3g - Syre: 8g
Trophy-Sieger - GENUSS Magazin, februar 2020
Von der Ley er adskillige gange havnet i toppen i kategorien "Riesling Kabinett Trocken" ved den prestigefyldte konkurrence "Jahresauswahlprobe des Moselwein e.V", hvert forår afholdes med deltagelse af op mod 800 forskellige Moselvine. Imødekommende og saftig Riesling, som charmerer stort hvad enten den serveres alene eller sammen med mad.
Riesling Kabinett Trocken Brauneberger Juffer 2019
Alkohol: 12,5% - Sukker: 8,9g - Syre: 6,6g
2017-årgangen: 90 point - Falstaff Weinguide Deutschland 2019
Imponerende Riesling fra den tidligste høst på forskellige parceller på det ekstremt stejle Brauneberger Juffer. Insisterende noter af sprøde grønne æbler, mynte, grape og citron. Intens og elegant med en lang og vedholdende finish.
Riesling Spätlese Trocken Klang der Tiefe 2018
Alkohol: 12,5% ´- Sukker: 8g - Syre: 6,7g
2017-årgangen: 90 point - Falstaff Weinguide Deutschland 2019
Særlig cuvée fra forskellige klynger af gamle vinstokke der er dybt rodfæstede i sprækkerne mellem den blå og grå skifer. at den bliver kaldt ”resonans fra dybet” og ”Klang der Tiefe” er samtidig navnet på Kurt Bunge’s træsnit der pryder etiketten. Ferskner, stikkerbær og citrus, masser af frugt og vedvarende mineralitet.
Riesling Feinherb Vom Roten Schiefer 2019
Alkohol: 12% ´- Sukker: 17g - Syre: 7g
2018-årgangen: 90 point - Falstaff Weinguide Deutschland 2020
Udelukkende frugt fra vinstokke, der står i den særligt mineralrige Rotschiefer, der især i vintermånederne bidrager til det spændende farvespil på skråningerne langs Mosel. Dejlig frugt med noter af mirabeller, stikkelsbær og citrus. Strejf af frugtagtig sødme og derefter karakteristisk syre og mineralitet. Farligt letløbende!
Riesling Feinherb Figaro 2018
Alkohol: 12% ´- Sukker: 16g - Syre: 7g
Vellykket sammenstik af frugt fra forskellige små parceller rundt om landsbyen Kesten opkaldt efter Pierre Beaumarchai's berømte figur og præcis lige så charmerende, underfundig og underholdende. Og så gør det jo ikke noget, at associationer til både Gioachino Rossini og Wolfgang Amadeus Mozart følger med.
Producent
Navnet Paulinshof kan føres helt tilbage til 936, og er knyttet til Saint Pauls kirken i Trier, der dengang ejede enorme områder langs Mosel-floden. Springer vi godt 1.000 år frem i tiden, knyttes navnet til Klaus og Christa Jungling, som overtog Weingut Paulinshof i 1969. Efter et langt og sejt træk tilhører de i dag flokken af producenter, som kappes om at blive talt med blandt de bedste i Mosel.
Og det bedste er at Klaus og Christas søn Oliver, som nu har været på banen i nogle år, har vist sig at være et naturtalent, som uden at udstille faderen formår at tilføre vinene en ekstra spændstighed og dynamik, som har fået både Falstaff, Eichelmann og Der Feinschmecker til at gribe fat i superlativerne. For eksempel skrev Falstaff i november 2022 at ”Oliver Jüngling weiß das formidable Lagenpotential in dichte und mineralisch geprägte Rieslinge umzusetzen, denen es auch nicht an Würze und Eleganz fehlt und die hervorragend reifen können.”
Fra en start med bare 2 ha. er det med tiden lykkedes for Klaus og Christa at købe nogle af de bedst beliggende vinmarker i det centrale Mosel. Heriblandt parceller på Kestener Paulinshofberger, Brauneberger Juffer, Brauneberger Juffer-Sonnenuhr og ikke mindst Brauneberger Kammer, som i dag er i familiens fornemme ”Alleinbesitz”. Således er der efterhånden tale om næsten 8 ha. på stejle kalkrige skråninger, hvor udbyttet aldrig er gavmildt, og dertil et par mindre prominente, men mere gavmilde ha., som leverer broderparten af frugten til familiens Gutsweine.
Klaus Jungling kaldes i dag for en pioner, som satsede på og lykkedes med at producere tørre vine, da den globale opvarmning ramte Mosel og sænkede det ellers tårnhøje syreindhold i Riesling druerne. Klaus Junglings genistreg var, at han fortolkede begrebet Trocken, så vinene ikke nødvendigvis skulle være tørre i fransk forstand, det vil sige med 1-2g. restsukker, men derimod gerne måtte komme med 4-8g. restsukker. Blot der var tilstrækkeligt med syre til stede, således at oplevelsen forblev tør, velafbalanceret og aldrig snerpende.
Weingut Paulinshof producerer således i dag en meget tilfredsstillende serie af Riesling vine funderet på det halvtørre og især det helt tørre udtryk. Ca. 75.000 flasker bliver det til fordelt på op til 25 forskellige vine, når høståret tillader produktionen af de ædelt søde vine. Og over hele linjen er der tale om friske fint balancerede vine, som alle rummer fortællingen om deres terroir og den elegance og finesse, som god Riesling gerne skulle handle om.
Weingut Paulinshof leverede de første tørre tyske vine til Løgismoses sortiment. Klaus og Christa Jungling har således været en del af Løgismose familien siden efteråret 2006. Du finder det aktuelle sortiment her.
Oprindelse
Region
Mosel er en af Tysklands nordligste vinregioner. Den centrerer sig om floderne Mosel, Saar og Ruwer og er landets tredje største vinregion ift volumen af vin produceret. Det kølige kontinentale klima gør det svært at modne druer, og de bedste marker er placeret på skråninger ned mod floderne. Jordbunden er her endvidere rig på skiffer, som oplagrer varme om dagen og afgiver det om dagen. Hoveddruen er ubetinget Riesling, men der er også store beplantninger af Müller-Thürgau. Producenterne i Mosel har i mange år været flittige til at anvende prädikatssystemet i den tyske vinlov, og stort set alle vinene har historisk været balanceret af restsødme. I dag ses i stigende grad tørre vine, hvilket sædvanligvis er angivet med ordet "trocken" på etiketten.