Fakta
- Vin
- Spiritus & Drikke
- Smagekasser
- Mad
- Gavekurve & Grej
- Events
- Tilbud
- InspirationLæs om vin & madRejseguide til vin og madMit bedste mad & vin tipVinproducenterVin & MadVin & OstRåvarefokusKokketipsBarskabetVinvidenTemaerBrunchNem hverdagBagningFrokostTapasBarenSnacksMortensaftenJul med LøgismoseJulefrokost med LøgismoseOm LøgismoseBocuse d'Or DanmarkHistorien om LøgismoseKlub Løgismose Vin & MadSmag, holdning og håndværkBag om LøgismoseLøgismose MejeriLøgismose kyllingen
- Opskrifter
- Butikker
- 6 stk. 13.744,50
Ribera del Duero Flor de Pingus - MAGNUM
- 6 stk. 13.744,50
2.695,-
1.796,67 pr. l.
6 stk.
13.744,50
2.290,75 pr stk.
Spar 2.425,50
Anbefalinger
Guía Peñín
96
Guía Peñìn - Juli 2023
James Suckling
96
Zekun Shuai - August 2023
Robert Parker - The Wine Advocate
95+
Luis Gutiérrez - Juni 2024
Vinous by Antonio Galloni
95
Joaquín Hidalgo - September 2023
Tim Atkin - Master of Wine
95
Tim Atkin - September 2023
Beskrivelse
Flor de Pingus bliver nu som før skabt på frugt fra 25-60 år gamle vinstokke, der står på primært lejede parceller spredt rundt omkring landsbyerne La Horra og Olmedillo de Rio ikke så forfærdeligt langt fra de to berømte parceller Barrosso og San Cristóbal, der leverer frugten til den ikoniske Pingus.
I årenes løb er antallet af parceller, som Peter Sisseck har fundet værdige til Flor de Pingus, vokset støt, så der efterhånden er tale om 35 ha., der de fleste år leverer frugt nok til at producere mere end 100.000 flasker.
Flor de Pingus er således ikke en anden vinen til Pingus, men en helt anden vin skabt på frugt, der blev plukket fra den 20. september og en uge frem, og for anden gang er der ikke udelukkende tale om Tempranillo druer, men også Grenache (4%) som nu er blevet en del af game planen.
Turen ned til vingården i landsbyen Quintanilla de Onésimo klares på en times tid. Her sker der en soignering og sortering af druerne, hvor de smukkeste klaser lægges til siden fordi Peter Sisseck eksperimenterer med hele drueklaser blandt de let knuste druer. Frugten forvandles til vin parcel for parcel i 4.000 liters ståltanke uden fremmede gærstammer, hvorefter den unge vin modner på en blanding af omkring 20% nye franske fade, fade der har været brugt til Pingus en enkelt gang og nu også nogle større 1.500 liters fade for at favorisere frugten frem for fadet. Sammenlagt 14 måneder hvorefter den endelige cuvée er sammenstukket og tappet på flaske i juni og juli 2023 uden forudgående klaring eller filtrering.
Flor de Pingus er på mange måder et spejl af Pingus, og kvalitets- og stil forskellene er især de første år mindre, end prisskiltet indikerer. Flor de Pingus er ikke så koncentreret som tidligere, men Spanien fornægter sig ikke, så der er stadig pænt med smæk på.
Masser af blommer, violer og vilde krydrede urter, som igen danser legesygt med de stadig generøse krydderier fra fadene. Kraftfuld og fyldig, men samtidig båret frem af en underliggende frisk, salt mineralitet, som får tanninerne til at glide lidt i baggrunden, så vinen som Peter Sisseck siger bliver ”saftig og sexet” på en måde ”som jeg virkelig elsker”.
Peter Sisseck beskriver i øvrigt Flor de Pingus 20212 således: “The Flor de Pingus 2021 is less dark in color than Pingus itself. Pure ruby light. The nose is very fresh and more red than blue fruit. The 4 % Grenache that we have been adding through replanting surely helps here. Flor de Pingus is always lighter than Pingus but the quality of the tannins is of cause as important, and we aim more for a lush feeling than for something structural. This 2021 is very much the ideal of this. I am really proud of this wine!”
Producent
Dette er som bekendt det mest berømte danske fingeraftryk i vinens verden, og få andre spanske vine - om nogen - har opnået så stor international anerkendelse som Pingus. Således er Pingus en af de meget få vine, der i nyere tid er blevet føjet til rækken af verdens mest eftertragtede vine og i dag rangerer den på linje med f.eks. Coche-Dury's Corton Charlemagne, Guigal's "LaLaLa" vine og Giacomo Conterno's Barolo Monfortino for blot at nævne 3 af de største.
Pingus er blevet kendt og agtet overalt, hvor stor vin er på dagsordenen, og ligesom de andre helt store navne rummer Pingus en kvalitet og ultimativ intensitet, der gør den til Peter Sissecks unikke signatur vin.
Peter kom til Spanien i 1993 for at lede et nyt projekt finansieret af danske investorer. Han fik en stor pose penge til at udvikle Hacienda Monasterio i Ribera del Duero til et mønster vinbrug, men sideløbende med det puslede han i sin sparsomme fritid med sit eget lille projekt funderet på købte Tempranillo druer fra et par små parceller med gamle vinstokke ikke langt fra de vinmarker der støber det stof legenden Vega Sicilia er skabt af.
Projektet fik navnet "Pingus" som var Peters kælenavn i barndommen, og da han dukkede op med et par prøveflasker af den førstefødte 1995'er hos Corney & Barrow i London i marts 1996 blev en legende født. Til stede kom også en hvis Robert Parker, som senere udtalte, at dette var den største unge rødvin fra Spanien han nogensinde havde smagt, hvorefter han kvitterede med de nu historiske 96-100 point i augustnummeret af Wine Advocate, et fuldt år inden vinen overhovedet kom i handelen.
Forhåndsinteressen antog hysteriske dimensioner og da endelig de blot 3.900 flasker kom i handelen 6 dobledes priserne inden 1996 årgangen så dagens lys. Dette gav Peter en uventet chance for at realisere drømmen om at få fod under eget bord, og kort efter gav han delvis slip på tøjlerne hos Hacienda Monasterio, for at forfølge drømmen om at presse Tempranillo til dens ypperste grænse i Ribera del Duero.
Peters faste beslutning om at springe ud i vinens verden stammer fra hans barndoms besøg i Bordeaux hos onklen Peter Vinding-Diers. Her lod han sig fascinere af de elementer der indgår i jobbet på en vingård, og selvom Pingus i den grad besidder spansk temperament var og er inspirationen til vinen hentet i Bordeaux nærmere bestemt i det arbejde og de tanker som ligger bag vine som Le Pin og Valandraud.
Oprindelse
Region
Castilla Y León ligger nordvest for Madrid og er den største af Spaniens 17 regioner. Klimaet er kontinentalt med store udsving i temperaturen mellem dag og nat. Regionen dækker over 9 DO'er her iblandt nogle af Spaniens højst estimerede. Den langt overvejende del af produktionen er rødvin og Tempranillo regerer i Ribera del Duero og Toro, mens Mencia har sin højborg i Bierzo. Mest kendt for hvidvin er Rueda, hvor der dyrkes både Verdejo, Viura og Sauvignon Blanc.Distrikt
Ribera del Duero ligger i regionen Castilla Y Leon i det nordlige Spanien og anses for at være en af landets bedste vindistrikter. Vinmarkerne spreder sig på hver side af Duero floden på et plateau mellem 500 og 900 moh. Klimaet er ekstremt kontinentalt med varme og tørre somre og råkolde vintre. Stort set hele produktionen udgøres af rødvin med hovedvægt på Tempranillo ledsaget af små mængder Albillo og Garnacha samt Cabernet Sauvignon, Merlot og Malbec. Garnacha bruges også til at lave små mængder rosévin.
Næringsdeklaration
Indeholder sulfitter