Fakta
- VinTypeRødvinHvidvinChampagneMousserende vinFine WineRosévinDessertvinPortvinHedvinSherryNaturvinOrangevinAlkoholfri vinSmagekasserLykkekasserGavekortAlle vineOmråderBourgogneBordeauxRhôneSancerrePiemonteToscanaPomerolRibera del DueroLoireMoselVenetoMarlboroughCalifornienDruePinot NoirChardonnaySauvignon BlancCabernet SauvignonRieslingGrenacheMerlotTempranilloCabernet FrancSyrahNebbioloMalbecSangiovese
- Spiritus & Drikke
- Mad
- Grej & Gaver
- Events
- Tilbud
- InspirationLæs om vin & madRejseguide til vin og madMit bedste mad & vin tipVinproducenterVin & MadVin & OstRåvarefokusKokketipsBarskabetVinvidenOm LøgismoseBocuse d'Or DanmarkHistorien om LøgismoseKlub Løgismose Vin & MadSmag, holdning og håndværkBag om LøgismoseLøgismose MejeriLøgismose kyllingenKontaktJob hos Løgismose
- Opskrifter
- Butikker
Salt - Trøffel (hvid) - 30g
Beskrivelse
Det piemontesiske trøffelsalt fra producenten Tartuf Langhe, hvis grundtanke er at gøre det muligt for trøffelelskere at spise den udsøgte og efterspurgte piemontesiske trøffel også udenfor sæsonen, er baseret på det berømte grå salt fra Guérande i det vestlige Frankrig, lige syd for Bretagne. Saltet håndhøstes og er tilsat fine skiver af hvid trøffel. Resultatet er en ekstraordinær havsalt med bred anvendelighed til såvel kolde som varme retter. Brug saltet til at krydre især pasta, risotto og kød, men man bør også unde sig selv at anvende saltet i selskab med æg – gerne en omelet – da æg og trøffel i den grad klæder hinanden. Server eventuelt en champagne hertil for at fuldende oplevelsen.
Ingredienser
gråt salt fra Guérande I.G.P.
99 %
frysetørret hvid trøffel
0.3 %
aroma
Producent
Firmaet Tartuf Langhe i Piemonte blev grundlagt i 1980 af Beppe og Domenica. Tanken var - og er stadig - at gøre det muligt for trøffelelskere at spise den udsøgte og efterspurgte piemontesiske trøffel også udenfor sæsonen. Men med en forkærlighed til Piemontes andre specialiteter tilbyder firmaet også lækkerier, der ikke er lavet af trøfler. Blandt disse et bredt udvalg af chokoladetrøfler og småkager alle bagt på den berømte piemontesiske hasselnød, der i daglig tale kaldes "Langhes søde runde" på grund af sin særligt runde form og søde smag.