Fakta
- Vin
- Spiritus & Drikke
- Smagekasser
- Mad
- Gavekurve & Grej
- Events
- Tilbud
- InspirationLæs om vin & madRejseguide til vin og madMit bedste mad & vin tipVinproducenterVin & MadVin & OstRåvarefokusKokketipsBarskabetVinvidenOm LøgismoseBocuse d'Or DanmarkHistorien om LøgismoseKlub Løgismose Vin & MadSmag, holdning og håndværkBag om LøgismoseLøgismose MejeriLøgismose kyllingen
- Opskrifter
- Butikker
- 6 stk. 1.198,50
Sancerre Blanc
- 6 stk. 1.198,50
235,-
313,33 pr. l.
6 stk.
1.198,50
199,75 pr stk.
Spar 211,50
Beskrivelse
Denne Sancerre er klassiker for rigtig mange af Løgismoses venner, som, når de endelige sidder med den friske årgang i glasset, for alvor fornemmer, at det atter er forår i Danmark. Vi bestræber os derfor på at få fat i vinen, lige så snart Romain Reverdy synes, at den er klar til at møde verden.
Vinen blev i sin tid introduceret af Lene Grønlykke, efter at hun havde kørt rundt i Sancerre og omegn i flere dage for at finde den helt rette kvalitet til Falsled Kro og medlemmerne i Løgismoses Vinklub. Resten er som man siger historie, og da vinen er populær og mængderne er beskedne, sker det, at vinen er udsolgt, mens vi venter på den nye årgang.
Domaine Reverdy har i alt 9 ha. med omkring 35 år gamle Sauvignon Blanc stokke strøet ud over de kalkholdige skråninger omkring landsbyen Verdigny. Druerne plukkes med en topmoderne høstmaskine, som er familiens stolthed og største investering, og Romain Reverdy bedyrer, at maskinen gør det lige så godt, som høstarbejderne tidligere var i stand til, og i tilgift kan druerne komme i hus på det helt rette tidspunkt, hvilket i 2023 var i dagene omkring den 2. weekend i september, inden regnen nåede at fortynde kvaliteten og på afstand af uvejret den 17. september, som forvandlede høsten til et mareridt for mange andre.
Høstmaskinen sørger for både soignering og afstilkning af klaserne, så når druerne ankommer til vineriet bliver de sendt direkte op i den pneumatiske presse hvorefter den frit løbende most får lov til at sætte sig natten over, inden den bliver forvandlet til vin i Thermoregulerede rustfri ståltanke. Herefter modner vinen 5 måneder "Sur Lie" inden den endelige cuvée bliver sammenstukket, filtreret og fyldt på flaske.
En charmerende Sancerre med modne stikkelsbær, hyldeblomst og ikke mindst læskende grape og prikkende citron, som sætter gang i spytproduktionen. Dejlig ekspressiv og aromatisk. Slank, men ikke mager og dertil med netop den kølige mineralitet, som i de lykkelige øjeblikke gør Sauvignon Blanc vinene fra Sancerre til noget ganske særligt.
Et herligt glas i utide. Et klassisk match til alskens friske skaldyr og fisk (sandart, ørred, gedde ...) og selvfølgelig til den lokale gedeost Crottin de Chavignol.
Producent
Domaine Bernard Reverdy et Fils (eller Reverdy Bernard & Fils som de nu kalder sig) har leveret gnistrende rene og arketypiske Sancerre vine til Løgismose i en lille menneskealder, og vi har en meget stor skare af kunder, som trofast venter på at den nye årgang skal blive frigivet, når vi endnu engang har måttet melde udsolgt, fordi vi simpelthen kan sælge flere flasker end familien er i stand til at sende i Danmarks retning. Sådan har det været i mange år, og efter vi har valgt at sætte fornyet fokus på salg til restauranter, er presset på vinene ikke blevet mindre.
Domaine Reverdy ligger i udkanten af den lille landsby Verdigny, og her kan familien dokumentere, at deres forfædre har dyrket druer og lavet vin helt tilbage i 1500-tallet. Som en kuriositet har de endda fået fremstillet en meget smuk stamtavle, som pryder den ene endevæg i det hyggelige smagelokale. Og der er mange Reverdy’er i Verdigny og omegn. Hele 35 viser opslag i den lokale telefonbog, som de franske teleselskaber stadig får trykt på papir.
Da Lene Grønlykke svingede forbi tilbage i 1880 var Noël Reverdy og Claudine, der senere skulle blive hans hustru, netop begyndt at arbejde sammen med faren/svigerfaren Bernard Reverdy, og det er de to der har udvidet og udviklet Domaine Reverdy til den moderne vingård, den er i dag.
Efter noget der lignede et tiårs tilløb kunne de i slutningen af 1998 endelig rykke ind i en ny kælder og indkassere alle de fordele, som det førte med sig. Undervejs havde de fået sønnen Romain, som vist aldrig blev spurgt om hvilken retning han skulle tage.
I 2008 havde Romain afsluttet sin uddannelse som ønolog og efter studieophold på diverse vingårde var det hans tur til at arbejde skulder ved med sin far og i dag er det Romain, hans hustru Laura og svogeren Thibaud som fører familietraditionerne videre.
Ja de er såmænd allerede tilføjet det meget detaljerede familiestamtræ.
Familie ejer efterhånden 19 ha. fordelt på 43 parceller hovedsagelig i Chaudoux, men også i 4 andre af de 14 kommuner, som Sancerre appellationen omfatter, og i tråd med tidens bedste skik mødes de i gæringstankene i de 3 hovedgrupper Caillote (kalkrig jordbund med store mængder delvist nedbrudte sten), Terreblanche (nogenlunde ligelig blanding af ler og kalksten) og Silex (flint).
Hos Reverdy er fordelingen mellem de 3 jordbundstyper 60/30/10, og det er så de 3 aromatiske profiler som Romain har at jonglere med, når de endelige cuvéer skal sammenstikkes og den rette gnistrende rene, sprøde og mineralske aromaprofil skal findes.
Reverdy'erne har siden 1980 og i nu 3 generationer været en del af Løgismose familien. Du finder deres aktuelle vine her
Oprindelse
Region
Loire er opkaldt efter floden Loire i det nordlige Frankrig, som med sine ca 1000 km er landets længste. Vinområderne ligger som perler på en snor fra Muscadet i den vestligste del ved udløbet i Atlanterhavet til Sancerre og Pouilly Fumé dybt inde i det centrale Frankrig. Loire dalen kaldes også Frankrigs have, og anses af mange for at være et decideret frugtparadis. Sauvignon Blanc trives godt i den indre del, hvor der fremstilles tørre hvidvine, men den centrale del er mere præget af Chenin Blanc. Variationen i vintyper er større for denne drue, og der fremstilles både stille og mousserende vine i varierende sødmegrader, samt ædelsøde vine. Rødvine laves hovedsageligt af Cabernet Franc men også Pinot Noir samt en håndfuld lokale sorter.Distrikt
Sancerre ligger i den indre del af Loire dalen i det centrale Frankrig. Jordbunden er rig på flint og kalk og bliver ofte tillagt æren for vinenes mineralske, sprøde udtryk, særligt hvidvinene. Appellationen dækker ca 2800 ha og inkluderer hvidvine på Sauvignon Blanc og rød og rosevine på Pinot Noir. Hvidvinene er blandt Frankrigs mest populære og er typisk blomstrende, tørre og friske med grønne toner af græs og asparges.
Næringsdeklaration
Indeholder sulfitter