Fakta
- 1 stk. 1.252,90
Smagekasse med 6 fl. fra Quinta Sardonia
- 1 stk. 1.252,90
1.474,-
327,56 pr. l.
1 stk.
1.252,90
1.252,90 pr stk.
Spar 221,10
Beskrivelse
Smagekasse med vine fra Quinta Sardónia
Smagekassen indeholder:
- 3 fl. Castilla y León Sardón 2018
- 2 fl. Castilla y León Qs2 Sardonia - BIO 2018
- 1 fl. Castilla y León QS Quinta Sardonia - BIO 2018
Quinta Sardónia blev grundlagt af gruppe vinentusiaster i 1998, og da det nærliggende Dominio de Pingus helt åbenlyst var et forbillede blev Peter Sisseck inviteret med om bord allerede i etableringsfasen. Han fik stor indflydelse på en række af de grundlæggende beslutninger omkring køb og leje af parceller, valg af druesorter, beslutningen om fra første færd at gå med biodynamikken ude blandt vinstokkene og sætte fuld fokus på bæredygtigheden, når druerne skulle forvandles til vin.
Det lykkedes at tage kontrol over 22 ha. fordelt på en række små parceller alle i 760-830 meters højde, alle nær Douro-floden og alle på grund af årtusinders erosion med meget forskellige jordbundsforhold. De første vinstokke blev sat i 1999 og 2000, og da man netop var udenfor grænsen til Ribera del Douro (og dermed myndighedernes krav til ensretning) valgte man ud over Tempranillo også at gå med Cabernet Sauvignon, Syrah, Petit Verdot, Malbec, Merlot og Cabernet Franc i en mangfoldighed, som også ikoniske Vega Sicilia hylder.
Den første få tusinde flasker Quinta Sardónia kom i 2004 og imponerede med det samme flokken at internationale kritikere. Sjældent havde de oplevet så megen saft og kraft fra så unge vinstokke, og det fik blandt andre Robert Parker til at lægge fra land med 90-point. Resten er som man plejer at sige historie. Anden vinen Q2 blev tilføjet i 2005, og da finanskrisen pressede en del af de oprindelige investorer ud, stod Terras Gauda fra Rias Baixas klar i kulissen, således at projektet kunne videreføres uden bump.
Selvom Peter Sisseck forlod projektet i forbindelse med forskydningerne i ejerkredsen, er der stadig et tydeligt fælles mindset omkring Quinta Sardónia og Dominio de Pingus. Jérôme Bougnaud og Christian Rei, der var Peters bedste legekammerater på Sardónia, er der stadig, og i lighed med deres læremester er de vederkvægende nok også begyndt at efterstræbe frugt og finesse frem for frontalangreb på smagsløgene.
- Castilla y León Sardón 2018 Den saftige og umiddelbare lillesøster til QS og Q2 skabt på købt frugt og lanceret første gang på frugt fra 2014-høsten, som en parallel til Peter Sissecks PSI. Bare 6 måneders fadlagring.
- Castilla y León Qs2 Sardonia - BIO 2018 Også her en del hele klaser og så modning 16 mdr. i brugte barrique og foudré. En herlig vin, som trods masser af moden frugt også byder på en dejlig fornemmelse af friskhed.
- Castilla y León QS Quinta Sardonia - BIO 2018 Op til 25% hele drueklaser og modning i 20 mdr. i franske barrique. Intens, men med silkeagtige tanniner og en mineralitet som får ordet elegant til at presse sig på.
Producent
Quinta Sardónia blev grundlagt af en gruppe vinentusiaster i Sardón de Duero og Villabáñez tilbage i 1998. Området ligger lige udenfor Ribera del Duero, og var vinmæssigt en overset perle, som gemte store muligheder for at lave topvin. Peter Sisseck så det også og var med fra starten. Han fik mulighed for at have stor indflydelse på en række af de helt grundlæggende beslutninger omkring parcellernes udvælgelse, druetyper, valget af biodynamisk dyrkning osv. Og ikke overraskende kom Quinta Sardonias vine stormende ind på den internationale vinscene allerede fra første årgang, hvor stokkene tilmed kun var et par år gamle.
De 22 ha blev tilplantet med vinstokke i 1999 og 2000. Tempranillo blev plantet side om side med franske sorter som Cabernet Sauvignon, Merlot, Petit Verdot og Syrah, en formel Vega Sicilia havde rystet verden med i vinen Unico, som er en af landets fineste og mest eftertragtede vine. Resultatet er på alle måder overbevisende, og man fornemmer tydeligt, at vinene fra Quinta Sardonia er i international klasse.
Vinmarkerne ligger i gennemsnit 400 meter fra Duero-floden i et malerisk kuperet sydvendt område i mellem 700 og 800 meters højde. Og da man her netop er forbi grænsen til Ribera del Douro valgte man, da kravet til drueblandingen fra myndighederne nu ikke længere var ultimativt, at differentiere sig på dette område, og plantede 55% Tinto Fino, 22% Cabernet Sauvignon, 5% Syrah, 5% Petit Verdot, 4% Malbec, 4% Merlot og 2% Cabernet franc.
Analyser viste at jordbundsforholdene på grund af årtusinders erosion var meget forskellige og for at drage fordel af denne diversitet høstes druerne fra de forskellige jordbundstyper separat ligesom de også forvandles til vin hver for sig.
Resultatet bliver 2 vine, der allerede er etablerede stjerner i den ovre Douro dal. Og på grund af den store succes har man i 2016 lanceret en 3. vin, som inspireret af Peter Sisseck’s PSI, produceres på druer som købes hos lokale farmere.
Quinta Sardónia bestyres forsat af Jérome Bougnaud hvorimod Peter Sisseck ikke længere er en del af projektet.
Oprindelse