Fakta
- 6 stk. 2.779,50
Sonoma Coast Baker Ranch Vineyard Pinot Noir
- 6 stk. 2.779,50
545,-
726,67 pr. l.
6 stk.
2.779,50
463,25 pr stk.
Spar 490,50
Anbefalinger
Robert Parker - The Wine Advocate
tidligere
Årgang 2018: 93 point - Erin Brooks august 2020
Wine Enthusiast
tidligere
Årgang 2018: 93 point - Jim Gordon december 2020
Producent
Anthill Farms Winery et spændende nyt projekt, der fokuserer på at producere exceptionel Pinot Noir basseret på druer købt hos en bred vifte af druedyrkere. Vingårdens navn er "opfundet" med et glimt i øjet, da de tre unge partnere bag projektet ser sig selv som myrer, når de farer omkring for score de bedste druer fra en række mikro parceller på North Coast.
De tre fyre med en fælles passion for uforfalsket Pinot Noir er Anthony Filiberti, der blev født i Sonoma, og arbejdede på Bergström Winery i Oregon inden han rykkede til Sonoma, Webster Marquez, som voksede op i Virginia og ikke havde nogen forbindelse til vin, bortset fra at han elskede at nyde dråberne og så David Low, der blev født i Kansas, men gik til universitetet i Berkeley og her fandt sin passion for vin.
De fandt hinanden hos den legendariske Pinot producent Williams Selyem, hvor de alle tre hjalp til i kælderen, og inspireret af den kvalitet de mødte, voksede drømmen om at skabe deres egne vine så stærk at de i 2004 skillingede sammen og købte deres første druer. De lejede sig ind på Papapietro Perry Winery i Dry Creek Valley, hvor David Low arbejdede (og stadig gør) som assisterende vinmager for Ben Papapietro. De startede i et lille hjørne af vineriet, og det første år var resultatet blot beskedne 2.200 flasker.
Vinen produceres forsat på Papapietro Perry Winery, men nu hvor produktionen nærmer sig de 25.000 flasker har de fået deres egne faciliteter i en tilstødende bygning. Ambitionen er enkel. Det handler om at producere fremragende og elegante vine, hvor de delikate aromaer fra druen aldrig bliver overdøvet af aromaerne fra fadet. 40 procent ny fransk eg er det hidtidige maksimum, og det er en lav procentsats blandt de fadelskende producenter i Californien. Hvis drueklaserne er sunde nok når de ankommer til "laden" undlader man at afstilke op til 30 % af druerne, og der arbejdes altid med nedkøling og aromaudtræk fra druemassen i adskillige dage inden den alkoholiske gæring går i gang.
Vinene er på få år blevet særdeles efterspurgte - især efter at Food & Wine Magazine kårede Anthill Farms Winery til "Det mest lovende nye Winery i Californien i 2009" - og hele produktion sælges via en særlig mailingliste lige så snart de frigives.
Oprindelse
Region
Californien ligger i den sydvestlige del af USA. Der har været produceret vin i Californien i mere end 200 år, og regionens variation (bl.a. 1370 km kystlinje fra nord til syd) gør vinproduktionen både bred og varieret. 90% af alt amerikansk vin produceres i Californien og 60% af alt vin drukket i USA kommer fra Californien. Der dyrkes et væld af sorter, hovedsageligt velkendte internationale som Cabernet Sauvignon, Chardonnay, Pinot Noir, Merlot og Syrah. Zinfandel er også udbredt og særligt dyrket indlands i de mere varme distrikter.
Distrikt
Sonoma Coast dækker den del af Sonoma County i det nordvestlige Californien, der ligger tættest på kysten. Kun 2% af de ca 200.000 hektar, distriktet dækker, er vinmarker, og der er stor variation i jordbundsforholdene. De fleste marker er dog præget af briser og tåge fra Stillehavet, og Sonoma Coast anses generelt for at være et relativt køligt område. Af samme årsag er det særligt Bourgogne sorterne, der er i højsædet i området og Chardonnay og Pinot Noir udgør mere end 75% af beplantningerne. Af andre sorter kan nævnes Zinfandel, Syrah og Gewürztraminer.