Fakta
- Vin
- Spiritus & Drikke
- Smagekasser
- Mad
- Gavekurve & Grej
- Events
- Tilbud
- InspirationLæs om vin & madRejseguide til vin og madMit bedste mad & vin tipVinproducenterVin & MadVin & OstRåvarefokusKokketipsBarskabetVinvidenOm LøgismoseBocuse d'Or DanmarkHistorien om LøgismoseKlub Løgismose Vin & MadSmag, holdning og håndværkBag om LøgismoseLøgismose MejeriLøgismose kyllingen
- Opskrifter
- Butikker
- 6 stk. 1.402,50
Tarragona Aureo Dulce - 20%
- 6 stk. 1.402,50
275,-
366,67 pr. l.
6 stk.
1.402,50
233,75 pr stk.
Spar 247,50
Beskrivelse
Kompleks sød vin til en mere end rimelig pris. Vinen er andet step i Du Mullers omfattende portefølje af søde rosinerede vine fremstillet med respekt for de klassiske traditioner i det sydlige Catalonien og Tarragona. Vinen er produceret på hhv. blå og grøn Garnacha, hvor gæringen stoppes ved tilsætning af druesprit, så vinen fremstår med et restsukker indhold på 140 g./l. Den unge vin hældes herefter på brugte fade og modner en kortere eller længere årrække inden forskellige fade fra forskellige årgange sammenstikkes til Aureo Dulce, hvor den ældste del af blandingen her kan tilbageføres til 1954. Resultatet er en intens og mørk ravgylden vin med en ganske sofistikeret og kompleks duft og smag præget af kandiserede frugter, svesker, rosiner og figner på en bund af ristede nødder fra fadlagringen. Server den ved 8-10 grader til tørrede frugter, nougat, friske oste, kvæde og foie gras.
Producent
De Müller er et gammelt meget bredt funderet vinhus, der har hovedsæde udenfor havnebyen Tarragona en god times kørsel syd for Barcelona. Huset blev grundlagt i 1851 af Auguste de Müller med hjælp fra vennen Ruinart de Brimont, der forlod familiens vingård i Alsace til fordel for et eventyr i Catalonien. Det blev til 4 generationer for familien de Müller i en hastigt ekspanderende virksomhed, som specialiserede sig i altervin og solaravine.
Opkøb af vinmarker omkring El Molar gjorde De Müller til en af de væsentlige spillere i Priorat længe inden distriktet blev verdensberømt, og senere massive opkøb af vinmarker på sletterne omkring Tarragona gjorde De Müller til den største private producent af konsumvine i det sydlige Catalonien.
I 1995 bliver De Müller S.A. overtaget af den catalanske Martorell familie, som iværksætter en udflytning til Mas de Valls i Reus 15 km. udenfor Tarragona, hvor man på én gang genopbygger de gamle op til 50.000 liter store fade og de mange rækker med gamle Solara fade samtidigt med, at man bygger et vineri med en kapacitet på 4 millioner liter. Endelig overtager man i 1999 det hæderkronede Cochs S.A. og bliver på den måde også en markant spiller på det vigtige spanske marked for Vermouth og Aperitif i mange afskygninger.
Juvelerne er imidlertid nu som før vinene fra de gamle Solara installationer hvoraf den ældste blev etableret samme år som firmaet blev grundlagt. Det vidste Luis Gutiérrez, så han blev udnævnt til Robert Parkers nye mand i Spanien besøgte han De Müller og da vinene kort tid efter blev præsenteret i Wine Advocate og vurderet fra 93 point op opefter blev De Müller bestormet med henvendelser, og derfor er disse vine ikke længere i almindeligt til salg.
Oprindelse
Region
Catalunya ligger i Spaniens nordøstlige hjørne. Klimaet er stærkt influeret af Middelhavet med lune og tørre dage og begrænset nedbør, mens der mod nord for foden af Pyrenæerne er væsentligt køligere. Regionen dækker over 11 DO'er hvoraf den ene dækker hele regionen. Der findes også en enkelt DOCa, Priorat. Der produceres en bred række af vintyper i Catalunya fra mousserende Cava til kraftige rødvine på Tempranillo, Garnacha og Monastrell. Her findes også større beplantninger af internationale sorter som Chardonnay og Cabernet SauvignonDistrikt
DO Tarragona ligger i regionen Catalunya i det nordøstlige Spanien og strækker sig hovedsageligt langs kysten syd for Penedes (Tarragona Campo) med en mindre del beliggende længere indlands (Ribera d'Ebre) langs Ebro floden. Tarragona Campo har Midelhavsklima og Ribera d'Ebre har mere udpræget kontinentalt klima med større temperaturudsvin mellem nat og dag og årstiderne. Traditionelt er området kendt for søde, forstærkede vine, og de kan stadig findes både lavet på Garnacha og Moscatel. Mange af områdets druer bruges nu til Cavaproduktionen i Penedes nord for Tarragona og er derfor de klassiske Cavasorter som Macabeu, Parellada og Xarel-lo. Der produceres også frugtige roséer af Garnacha og rødvine af Tempranillo, Carinena, Cabernet Sauvignon og Merlot.
Næringsdeklaration
Indeholder sulfitter