Fakta
- Vin
- Spiritus & Drikke
- Smagekasser
- Mad
- Gavekurve & Grej
- Events
- Tilbud
- InspirationLæs om vin & madRejseguide til vin og madMit bedste mad & vin tipVinproducenterVin & MadVin & OstRåvarefokusKokketipsBarskabetVinvidenOm LøgismoseBocuse d'Or DanmarkHistorien om LøgismoseKlub Løgismose Vin & MadSmag, holdning og håndværkBag om LøgismoseLøgismose MejeriLøgismose kyllingen
- Opskrifter
- Butikker
- 1 stk. 59,50
Tomatsuppe
- 1 stk. 59,50
70,-
1 stk.
59,50
Spar 10,50
Info: Denne vare er ikke omfattet af returret
Forhandles hos
med forbehold for udsolgte varer
Løgismose Nordre Toldbod
Mandag
Lukket
Tirsdag
11.00-18.00
Onsdag
11.00-18.00
Torsdag
10.00-19.00
Fredag
10.00-19.00
Lørdag
10.00-17.00
Søndag
Lukket
Beskrivelse
Tomatsuppe
100% franske tomater.
Ingen herbicider, ingen insekticider, ingen konserveringsmidler.
Dyrket, håndplukket og pakket af os i Bourgogne i Chemilly-sur-Yonne.
Ingredienser: tomat, selleri, olivenolie, hvidløg, salt.
Ingredienser
tomat
88.17 %
selleri *
olivenolie
hvidløg
salt
Producent
Siden 1952 har familien Jeannequin dyrket sylteagurker på jorden omkring Chemilly-sur-Yonne nord for Auxerre. Tre generationers overlevering af savoir-faire sikrer den tårnhøje kvalitet. Bedstefar Marc skabte grundlaget i markerne, og hustruen leverede den i dag fortsat aktuelle opskrift bag de syltede agurker. En opskrift helt uden konserveringsmidler og tilsætningsstoffer, en sjældenhed på markedet i dag.
Sønnen Florent tager over i 1975 og fortsætter arbejdet i samme ånd, og da størstedelen af de franske dyrkere af sylteagurker omkring 2009 tvinges til at indstille dyrkningen pga. et stadigt stigende pres fra asiatiske leverandører af sylteagurker, hvilket presser priserne i bund og resulterer i udflytning af konserves-fabrikkerne, beslutter Florent sig - som den eneste tilbageværende druedyrker i Frankrig - for at holde fast, bevare den overlevede viden og fortsætte dyrkningen på fransk jord.
I 2012 overtager Henri, den nuværende ejer, roret. I mellemtiden er tidsånden skiftet og blæser nu til fordel for produkter ”Made in France”, og Henri beslutter sig for at genetablere konserveringen og produktionen af cornichoner på fransk jord. Da konserves-fabrikken skal døbes, er bedstefar Marcs navn oplagt.
Generationers overleverede viden, ingen sprøjtemidler, håndhøst og hurtig konservering efter høst sikrer disse cornichoner deres sprøde bid og intense smag.