Fakta
- 6 stk. 708,90
2019 - Maso Maroni - 0,75l
Valpolicella
- 6 stk. 708,90
139,-
185,33 pr. l.
6 stk.
708,90
118,15 pr stk.
Spar 125,10
Beskrivelse
Dette er den 4. årgang af den elegant udstyrede, friske og frugtfokuserede Valpolicella fra Maso Maroni, der i løbet af no time er blevet et succesrigt brand. Maso Maroni tager sit navn fra et udsigtspunkt og lille kapel, som ligger ovenfor landsbyen Santa Maria in Stelle en halv snes km. nord for Verona.
Her har Mauro Bustaggi og Patrizia Gandi investeret i en række små parceller med gamle vinstokke, som er anlagt på stejle terrasser, og med tiden er det planen, at Maso Maroni vinene hovedsagelig skal produceres på frugten fra disse parceller. Mauro og Patrizia har imidlertid valgt at plante nye og bedre kloner af Corvina og Rondinella på en del af terrasserne, så derfor suppleres der med druer fra familiens andre vinmarker i dette bud på den klassiske Valpolicella fra tiden før, vi lærte at stave til Ripasso.
Og også i 2019 fik Mauro og Patrizia rigelige mængder af herligt modne druer at lege med. Kvalitetssorteringen nede på vingården var derfor nærmest en formssag og druerne er derfor nærmest røget direkte op i ståltankene efter at stilkene er fjernet. Frugten fra de forskellige druesorter er gæret hver for sig efterhånden som de er blevet høstet og sammenstukket til den endelige vin i december. Herefter er vinen modnet frem til april hvor den i forbindelse med aftapningen er filtreret ganske let.
Som altid en dejlig frisk og livlig vin med en herlig duft af kirsebær, blommer og forskellige friske urter, der i munden bliver fulgt til dørs af saftig bitterfriskhed og en fin lille fylde, som opleves læskende og befordrende især hvis vinen nydes en lille smule kølig.
En frisk Valpolicella er et klassisk match til fyldige pastaretter, rødt kød og ikke for skrappe oste, og især hvis der er lidt fedme til stede kommer den fine syre til sin ret.
Producent
Mauro Bustaggi og Patrizia Gandi introducerede Maso Maroni i forbindelse med Vinitaly i Verona i foråret 2017 og i løbet af de 4 dage som messen varede lykkedes det for det dynamiske par at indgå aftaler om eksport til mere end 15 lande.
Maso Maroni tager sit navn fra et udsigtspunkt og lille kapel som ligger ovenfor landsbyen Santa Maria in Stelle en halv snes km. nord for Verona. Her har Mauro og Patrizia investeret i en række små parceller med gamle vinstokke, som er anlagt på stejle terrasser, og med tiden er det planen, at Maso Maroni vinene hovedsagelig skal produceres på frugten fra disse parceller.
Mauro og Patrizia leverede oprindeligt deres druer til Cantina Sociale di Valpantena, men i 2003 satsede de hele butikken, og med hjælp fra familie, venner, venners venner og selvfølgelig også en bank lykkedes det dem at skabe fundamentet for etableringen af en helt ny vingård, som vi har lært at kende som Corte Figaretto.
Det der startede med blot 5 ha. tilplantet med vinstokke er med de senest tilkomne ha. oppe omkring Maroni vokset til foreløbig 16 ha. Druerne fra disse velplacerede parceller resulterer for tiden i 12 forskellige vine.
Maso Maroni er tilknyttet "Valpolicella RRR Grape and Wine Production Protocol", som er et manifest om bæredygtigt landbrug udviklet af Consorzio Tutela Vini Valpolicella, som producenterne tilslutter sig hvorefter deres produktion først bliver verificeret og til sidst certificeret af en uvildig tredje part.
RRR står for Reduce, Respect og Retrench eller på italiensk Riduci, Rispetta, Risparmia. Protokollen har på bare 3 år fået tilslutning fra flere end 140 producenter som tilsammen kontrollerer næsten 1.000 ha. Dermed er "Valpolicella RRR Grape and Wine Production Protocol" blevet et markant alternativ til og en stille protest mod den økologiske certificering som mange producenter finder både uhensigtsmæssig og bureaukratisk.
Læs mere på www.valpolicellarrr.com
Oprindelse