Fakta
Gölles
Veltliner hvidvinseddike
99,-
Beskrivelse
Elegant og frugtig vineddike fremstillet på gærede Grüner Veltliner druer - Østrigs nationaldrue. Eddiken har en lys farve og frisk syre. Ifølge Gölles en uundværlig ingrediens i det østrigske køkken og særdeles nødvendig i en kartoffelsalat, men ligeledes god at kombinere med græskarkerneolie, olivenolie og vindruekerneolie i dressinger til grønne salater. Prøv også eddiken i agurkesalat og som ingrediens i forskellige retter med kål, i tartarsauce, hollandaisesauce, mayonnaise og ragouter. Eddiken har modnet 2 år på egefade.
Ingredienser
eddike fremstillet på friskpressede Grüner Veltliner vindruer
Producent
I fire generationer har familien Gölles dyrket frugt i det smukke og solrige vulkanske bakkelandskab omkring det prægtige Riegersburg Slot øst for Graz i det sydligste Østrig. Siden midten af 1980'erne, har de specialiseret sig i fremstilling af eddiker og frugtdestillater, og i dag er det almindeligt anerkendt, at de præsterer noget af det ypperste Østrig formår i disse 2 discipliner.
I fremstillingen af Alois Gölles eddiker bruges kun frugt, vin, øl og druemost af den bedste kvalitet. Ingredienserne moses forsigtigt, gærer og lagrer indtil eddiken er modnet og er i total harmoni. Afhængigt af hvilken type frugt vi har med at gøre, sker den for det endelige resultat så afgørende modning enten i ståltanke eller små egefade. Generelt lagrer eddikerne i flere år, for de fineste balsamicoers vedkommende over 20 år. Moderne teknologi spiller naturligvis en rolle her, men mest afgørende er eddike-magerens erfaring og evner.