ORANGEVIN I GLASSET
Orangevine findes i mange farver- og smagsnuancer. Nogle er lyse, andre er mørke og nogle er ufiltrerede. Årsagen til at vinen bliver orange i stedet for hvidvinsfarvet skyldes macerationen, hvilket vil sige, at man lader drueskallerne gære med druemosten i en vis tid. Kast dig ud i vores smagekasse med 6 forskellige flasker og farv sommeren orange!
SMAGEKASSE
ORANGEVIN
Orangefarvet vin er en oldgammel tradition, som kan spores flere tusinde år tilbage i vinhistorien, til det geografiske område vi i dag kalder Georgien. I nyere tid er det blevet en trend indenfor vinens verden. Den smukke farve fremkaldes naturligt via en periode med skindkontakt af grønne druer. Årsagen til at vinen bliver orange i stedet for hvidvinsfarvet skyldes macarationen, hvilket vil sige, at man lader drueskallerne gære med druemosten i en vis tid, der kan vare uger, måneder og i nogle tilfælde år. På den måde ekstraheres både farve, aroma og tannin, som er med til at forme vinen og give den mere struktur.