29/9/2022
|
Magasin 6 2022
Pære i portvin med Creme Sabayonne og kattetunger
Smuk ser den ud, frydefuld smager den og nem er den at lave – what is not to like! Sabayonne – Zabaglione på italiensk – er en luftig, let skummende fransk creme lavet på sukker, æggeblommer og vin. Har du serveret cremen én gang, får du straks lyst til at servere den til alt! Prøv den også til syltede blommer eller bagte æbler, som hovedperson toppet med knuste marengs og friske bær eller på klassisk italiensk vis, hvor hjemmelavede ladyfingers dyppes i. Det er guf!
Ingredienser
- Pære i portvin
- 6 stk pærer
- 6 dl vand
- 4 dl portvin
- 250 g sukker
- 1 knivspids kanel
- 1 knivspids peber
- 1 knivspids stødt nellike
- Kattetunger
- 125 g Løgismose smør
- 125 g sukker
- 3 stk æggehvider
- 150 g Løgismose hvedemel
- 1 knivspids salt
- Creme sabayonne
- 6 stk æggeblommer
- 90 ml hvidvin eller portvin (hvidvin giver en lys og portvin en mørkere sabayon)
- 75 g flormelis
Sådan gør du
Pære i portvin
Step 1. Kom vand, portvin og krydderier i en gryde, og bring i kog til sukkeret er opløst.
Step 2. Skræl samtidig pærerne, og fjern kernehuset via bunden. Bevar stilken på.
Step 3. Kog pærerne i cirka 15 min. ved svag varme. De skal være ‘al dente’.
Step 4. Lad pærerne køle af i siruppen, gerne til dagen efter.
Kattetunger
Step 1. Bland sukker og smør med en elpisker til blandingen er råhvid.
Step 2. Blend æggehvider i massen og til sidste mel og salt.
Step 3. Kom dejen i en sprøjtepose, og sprøjt dejen ud i tynde streger på bagepapir på en bageplade. Dejen hæver meget.
Step 4. Kom bagepladen i ovnen ved 180 °C, og bag i ca. 10 min., til kattetungerne er gyldne.
Creme sabayonne
Step 1. Kom ingredienserne i en gryde, og pisk det godt sammen med et piskeris.
Step 2. Sæt gryden på varmen, og forsæt med at piske til cremen tykner og stivner ganske let. Tag den evt. lidt af varmen en gang imellem, så cremen ikke bliver for fast. Boblerne i saucen vil efterhånden blive mindre og mindre, og når massen er tyk og cremet er saucen klar.
Step 3. Kom straks cremen i bunden af dyb tallerken, anret med pære i midten og en kiks på siden – og sérver!
Andre forslag
Pain Perdu med Suzette Sauce og vanilje creme fraiche
Arme riddere, French toast, Pain Perdu – kært barn har mange navne.
U...
Mælkeis med smørristede kastanjer, nougatine og ahornsirup
Du kan finde dem i efterårets smukke orange skove, n...
Konditorens risalamande
Prikken over i’et på denne risalamande er rigeligt polynesisk vanilje høstet på øen Tahaa i Frans...
Gammeldags æblekage
Når grenene på de krogede æbletræer er tunge med æ...
Vaniljeis
Hjemmelavet vaniljeis sprængfyldt med Løgismose vanilje høstet på øen Tahaa i ...
Blommetærte med marcipan
Galette er en fransk tærte bagt uden tærteform. I stedet rulles mørdejen direkte
Bocuse kokkens rødgrød med fløde
Vi kommer ikke uden om rødgrød med fløde, når snak...
Hjemmebagte kræmmerhuse med vaniljecreme & jordbær
De sprøde, søde og små kræmmerhuse er måske en lidt old school dessert, men ikke desto mind...