29/9/2022 |
Pære i portvin med Creme Sabayonne og kattetunger
Smuk ser den ud, frydefuld smager den og nem er den at lave – what is not to like! Sabayonne – Zabaglione på italiensk – er en luftig, let skummende fransk creme lavet på sukker, æggeblommer og vin. Har du serveret cremen én gang, får du straks lyst til at servere den til alt! Prøv den også til syltede blommer eller bagte æbler, som hovedperson toppet med knuste marengs og friske bær eller på klassisk italiensk vis, hvor hjemmelavede ladyfingers dyppes i. Det er guf!
Ingredienser
- Pære i portvin
- 6 stk pærer
- 6 dl vand
- 4 dl portvin
- 250 g sukker
- 1 knivspids kanel
- 1 knivspids peber
- 1 knivspids stødt nellike
- Kattetunger
- 125 g Løgismose smør
- 125 g sukker
- 3 stk æggehvider
- 150 g Løgismose hvedemel
- 1 knivspids salt
- Creme sabayonne
- 6 stk æggeblommer
- 90 ml hvidvin eller portvin (hvidvin giver en lys og portvin en mørkere sabayon)
- 75 g flormelis
Sådan gør du
Pære i portvin
Step 1. Kom vand, portvin og krydderier i en gryde, og bring i kog til sukkeret er opløst.
Step 2. Skræl samtidig pærerne, og fjern kernehuset via bunden. Bevar stilken på.
Step 3. Kog pærerne i cirka 15 min. ved svag varme. De skal være ‘al dente’.
Step 4. Lad pærerne køle af i siruppen, gerne til dagen efter.
Kattetunger
Step 1. Bland sukker og smør med en elpisker til blandingen er råhvid.
Step 2. Blend æggehvider i massen og til sidste mel og salt.
Step 3. Kom dejen i en sprøjtepose, og sprøjt dejen ud i tynde streger på bagepapir på en bageplade. Dejen hæver meget.
Step 4. Kom bagepladen i ovnen ved 180 °C, og bag i ca. 10 min., til kattetungerne er gyldne.
Creme sabayonne
Step 1. Kom ingredienserne i en gryde, og pisk det godt sammen med et piskeris.
Step 2. Sæt gryden på varmen, og forsæt med at piske til cremen tykner og stivner ganske let. Tag den evt. lidt af varmen en gang imellem, så cremen ikke bliver for fast. Boblerne i saucen vil efterhånden blive mindre og mindre, og når massen er tyk og cremet er saucen klar.
Step 3. Kom straks cremen i bunden af dyb tallerken, anret med pære i midten og en kiks på siden – og sérver!
Andre forslag
Forårsbombe af vaniljeparfait, rabarber og pistacienødder
Med foråret og sommerens lunere temperaturer kommer lysten til is og selvom Hjem-Is-bilens klokke...
Jordbærtrifli med hvid chokoladecreme, basilikum og knas
Sødmefyldte jordbær, cremet fløde og kammerjunkere...
Svampet chokolade-kastanjekage
Gâteau au fromage blanc
Brombærtærte med frangipane
På fransk tarte frangipane aux mûres. Med andre ord brombærtærte med sprød crust, marcipanbund (f...