Efterårsmad
136 resultater
Steg af dyrekølle med Hasselbach kartofler, glaserede perleløg og vildtsauce
Sæsonen for vildt er for længst skudt i gang, og derfor kommer der naturligvis dyrekølle på bordet. ...
Braiserede svinekæber med æble, selleri og svampe
En rigtig vintergryderet. Svinekæber mørnes forholdsvis hurtigt, hvorfor retten ikke har brug for at...
Lammenakke basquaise
Peberfrugt, tomat, løg og chilikrydderiet Piment d’Espelette er de fire mest anvendte ingredienser i...
Hønsesalat i forklædning
Hønsesalat i forklædning – her i en lun og friskere udgave.
Grønkålssalat med solbærvinaigrette
Vores kok, Martin, elsker kål og for ham kan det sjældent blive for groft, mens andre kan synes, kål...
Saltbagt selleri med dukkah
Dukkah er en ægyptisk, krydret og ristet krydderiblanding. Den indeholder både nødder og sesam samt ...
Smørstegte pærer med honning og rosmarin
De honning- og rosmaringlaserede pærer giver rigtig god mening til julemaden og vil især klæde en de...
Jordskokker med brunet smør, hasselnødder og vintertrøffel
Jordskokker, nødder, brunet smør og trøffel kan både stå alene som en mellemret og komplimentere det...
Fasanbryst med bagt græskar, rosenkål og flødesauce
Går du på jagt, har du nok erfaret, at fasan er et nemt bytte. Derfor kan du på denne årstid være he...
Boeuf sauté Stroganoff med sprøde pommes frites
Boeuf sauté Stroganoff skal laves med omhu og respekt for råvarerne, altså med oksekød og sød paprik...
Helleflynder med muslingesauce, kantareller og hasselnødder
Et rigtigt gæstemåltid. Helleflynder er en fornem fisk, der i selskab med piemontesiske hasselnødder...
Ratatouille med courgetter og krydret tomatsauce
Man smiler straks ved tanken om ratatouille, fordi retten minder en om Disneys kærlige og humoristis...
Cremet svampesuppe med stegte kastanjer
Det er en fryd at sanke sin egen mad. Tag en tur i skoven forud for dette efterårsmåltid og gå på ja...
Salat med bagte rodfrugter, pinjekerner og asier
Salaten her er helt sin egen. Rodfrugterne er bagt med skrællen på, der forstærker sødmen, mens dres...
Fransk fyldig løgsuppe
Tanken om en fyldig løgsuppe varmer en helt ind i hjertet, og intet kan være nemmere og mere enkelt....
Pære i portvin med Creme Sabayonne og kattetunger
Smuk ser den ud, frydefuld smager den og nem er den at lave – what is not to like! Sabayonne – Zaba...
Svampet chokolade-kastanjekage
Blød, svampet og med noter af kakao og nødder - en rigtig dejlig efterårskage.
Syltede græskar
Gode til karryretter, frikadeller og leverpostejen
Syltede grønne figner
Gode til blå, kraftige oste og til dessert med flødeskum eller is
Andeterrine med svampe
Lys sensommerterrine af and tilsat svampe og hvidvin. En himmerrig mundfuld med grov sennep og sursø...
Gâteau au fromage blanc
Vi kender den fra New York med flødeost og kiksebund og fra Baskerlandet med den let brændte top. Os...
Karamelliseret løgtærte med munster
Den klassiske Tarte Tatin er muligvis en af vores favoritdesserter, fordi den karamelliserer så fryd...
Boller i selleri
En mormorklassiker og måske en af de mest spiste retter i tidernes løb. Her i en lidt grønnere versi...
Ravioli med græskar og ricotta
Det er selvfølgelig tidskrævende og kræver lidt teknik at lave sin egen pasta, men der er en stor gl...
Brombærtærte med frangipane
På fransk tarte frangipane aux mûres. Med andre ord brombærtærte med sprød crust, marcipanbund (f...
Syltede hyben
Gode til kraftige oste og fede postejer og patéer
Blommer i madeira
Gode til fåremælksoste, men også i tærter. Især dejlig som vinterdessert med is eller bagt creme ell...
Østers i røget univers
Man skal ikke være bange for at kaste fremmede smage over sine østers, så længe det er med måde. Mag...