30/6/2019
Artiskokker med brunet kaperssmør
Artiskok er blomsten fra den velsmagende tidsel. Artiskokkens hjerte samt den nederste del af bladene har en cremet, nøddeagtig smag med et tvist af syrlighed. Artiskokker kræver meget lidt tilberedning, men bør nydes når tiden er til at sidde længe om middagsbordet.
Ingredienser
- 4 store artiskokker
- 100 g Løgismose smør
- 1 citron
- 50 g kapers
- Salt
Sådan gør du
Step 1. Skær bunden af artiskokkerne og kog dem i en stor gryde med saltet vand i 20 til 25 minutter eller til du nemt kan stikke en gaffel igennem bunden. Tag dem op af vandet og læg dem på hovedet på et viskestykke, så vandet kan løbe ud.
Step 2. Smelt smørret i en kasserolle, lad det bruse op og tilsæt kapers, revet citronskal og citronsaft.
Step 3. Servér artiskokkerne hele ved bordet – pluk bladene af og dyp den nederste, fyldige del af bladet i det brunede smør. Nyd slutteligt artiskokkens bløde hjerte.
Andre forslag
Bocuse d'Or kokkens nytårsøsters
“Når du vælger østers, er det vigtigste, at de er f...
Hummerbisque med stegt hummer og urteolie
Vores kokke i Løgismose Køkken på Fyn har tilberedt ...
Hummerbisque med hvid fisk og purløg
En bisque er en klassisk fransk suppe tilberedt på...
Hummerbisque med rejer, fløde og fennikel crudité
En klassiker uden sammenligning.
Hummerbisque med fraiche, brødcroutoner og dild
En (næsten) hjemmelavet hummerbisque tilberedt på ...
Østers au naturel
For den mest autentiske østersoplevelse: servér øs...
Østers med “Gin & Tonic” granité
Vores Kok kasper har forvandlet
Gratineret østers med estragoncreme og tomatconcassé
Frisk havsmag, gylden gratin, cremet estragon og f...