Kogning
94 resultater
Konditorens risalamande
Prikken over i’et på denne risalamande er rigeligt polynesisk vanilje høstet på øen Tahaa i Frans...
Hjemmelavet kvædekompot
Har du nogensinde spekuleret på, hvad den store citrongule frugt er, som ligner en forvokse...
Lammebrisler med ærtepuré og ristede kantareller
Kantareller har i mange år været danskernes foretrukne spisesvamp. Det er ikke uden grund. Først og ...
Juleberliner
Julen er traditionernes tid – fyldt med opskrifter, der er gået i generationer på julebag og jule...
Sauce til and og flæskesteg
Fra kokkene på Nordre Toldbod
Surf 'n' turf
Nogle vil sige alt, andre vil sige, at intet kan passe til den drilske kombination af bøf og hummer....
Grønkålssalat med solbærvinaigrette
Vores kok, Martin, elsker kål og for ham kan det sjældent blive for groft, mens andre kan synes, kål...
Duebryst, farserede morkler, pommes parisiennes og lys pebersauce med råsyltede solbær
Nogle gange må hovedretten gerne være ekstravagant. Duer er lettere oversete, og det er ren skam. Kø...
Kransekagetårn med nougat og pistacie
Skyd nytårsfesten i gang med et brag af en kransekage lavet på de ekstra gode råvarer – det er vel å...
Steg af dyrekølle med Hasselbach kartofler, glaserede perleløg og vildtsauce
Sæsonen for vildt er for længst skudt i gang, og derfor kommer der naturligvis dyrekølle på bordet. ...
Salat med bagte rodfrugter, pinjekerner og asier
Salaten her er helt sin egen. Rodfrugterne er bagt med skrællen på, der forstærker sødmen, mens dres...
Presa med kartoffeltærte, palmekål, græskar-puré og fino sherry
Årets sidste aften kalder på sus og dus. Assisterende køkkenchef på Falsled Kro, Christoffer og vore...
Gråand med sprængte hjerter, bagt hvidløgscreme og varme krydderier
Assisterende køkkenchef på Falsled Kro, Christoffer og vores egne kokke, Magnus og Christian, har ko...
Kogt torskerogn
Her får du kokkens opskrift på kogt torskerogn, eller torskerogn-bukser som den friske rogn også kal...
Alkoholfri gløgg
Kanel, kardemomme, appelsinskal og nelliker. I denne opskrift på alkoholfri æblegløgg forenes jul...
Krikand med glaserede rødbeder og sauce med brombær
Krikanden er den mindste af de danske ænder og en, for mange, meget overset spise. Glæd dig til en e...
Hummerconsommé
Consommé er den gastronomiske betegnelse for en klaret suppe, som kan koges på alt fra fjerkræ ...
Plateau de fruit de mer
Et overdådigt skaldyrsfad er en fryd for såvel øje som gane, og flere og flere restauranter tilbyder...
Hvide asparges med sortfodsskinke
Nu er de her! De tykke, sprøde og smørfede stængler. Vi kunne næsten ikke tro vores egne øjne, da de...
Spaghetti vongole
Som på en sommerdag på den italienske lido; solmodne tomater, spaghetti kogt al dente, god jomfruo...
Cacio e pepe
Den italienske klassiker spækket med sort peber og ost
Trøffelpasta
Prøv denne super–simple ret med frisk spaghetti, hvor det aromatiske trøffelsmør fra Tartuf Langhe b...
Kogte krebs
Sæsonen for friske krebs er august og september og det er en af de ypperste fødevarer i sæson netop ...
Entrecôte
Entrecôte serveret som engelsk bøf med syltet grillet agurk, løg-confit, skysauce og kartofler.
Dronningesyltetøj
Syltetøj med svenske aner. Perfekt til pandekager, snobrød og nybagte teboller med smør.
Artiskokker med brunet kaperssmør
Artiskok er blomsten fra den velsmagende tidsel. Artiskokkens hjerte samt den nederste del af bladen...
Jordbærtrifli
Søde og saftige danske jordbær er indbegrebet af dansk sommer. Vi spiser dem i massevis når de er i...
Côte de boeuf med peber-bearnaise
Steak Frites – bistroklassikeren over dem alle! Noget så simpelt, men noget så godt. I denne udgave ...
Pocheret æg
At pochere betyder at varmebehandle en råvare i væske ved svag kogning eller lige under kogepunktet....
Passionsfrugthollandaise
Kan man bruge passionsfrugt i det salte køkken? Det kan man hvis du spørger Thilde. Prøv hendes geni...
Sprængt gåsebryst
Med stuvet sommergrønt og peberrods-blanquette
Rødspættefileter med nye kartofler vendt i løvstikke
Vi får for lidt fisk i hverdagen. Fisk er blevet til fest- og restaurantmad, men stegte rødspættefil...
Smørpocheret helleflynder
En ting er at henrykkes over, hvad man præsenteres for på tallerkenen eller i glasset – begge oplev...
Hvide asparges med parmesan og smørsauce
Perfekt med et koldt glas Sancerre.