30/11/2020 | Magasin 7 2020
Kammuslinger med blomkål i forskellige tilberedninger
Ingredienser
- 2 stk blomkål
- 100 g saltet smør
- 4 dl Løgismose piskefløde
- 12 stk kammuslinger
- Neutral olie til stegning f.eks. vindruekerneolie eller solsikkeolie
- Æbleeddike
- Salt og peber
- Sukker
- Blandede urter
Sådan gør du
Step 1.
Skær det ene blomkål i kvarte, kom det i en gryde med smørret og fløden og dæk gryden til med husholdningsfilm og sæt gryden på komfuret på laveste varme.
Step 2.
Skær det andet blomkål ud i buketter, og skær det på et mandolinjern i fine tynde skiver, som skal fungere som crudité på retten. Kom resten af blomkålet, dvs. stokken, i gryden med blomkål, smør og fløde.
Step 3.
Krydr kammuslingerne med salt og sukker, så noget af væden kan drænes ud af dem.
Step 4.
Skyl urterne til den grønne olie og tør dem godt. Blend urterne med olien i et højt glas eller bæger med en stavblender, til blandingen samler sig godt. Sigt olien gennem et kaffefilter og stil til side.
Step 5.
Når gryden med blomkål, smør og fløde har små- simret i ca. 20 minutter blendes blandingen glat og fin til puré. Smag til med salt og peber og eventuelt lidt citronsaft, hvis du syntes puréen mangler syre. Hold puréen varm mens du steger dine kammuslinger. Varm en pande op med neutral olie og steg kammuslinger gyldne ca. 2 min på hver side.
Step 6.
Kom et par skefulde puré i bunden af en forretstallerken. Anret 3 kammuslinger ovenpå. Placér blomkålscrudité dekorativt ovenpå og et par teskefulde grøn olie.
Andre forslag
Sprød kålsalat med østers og tangpulver
I Danmark er vi så heldige, at et væld af kåltyper...
Østersceviche med koriander og sprøde ris
Ceviche stammer fra Peru og er rå fisk og skaldyr marineret i en citrusmarinade, der sålede...
Bagt pighvar med muslingsauce blanquette og purløgsolie
I Bocuse-køkkenet nærmest danser Sebastian rundt om ...
Sommerlig tatar med trompetsvampe, kirsebær og hasselnødder
Klassisk og så alligevel ikke. I stedet for at rør...