BOCUSE D'OR DANMARK
PÅ BESØG I BOCUSE-KØKKENET
I oktober var vi på besøg i Bocuse-køkkenet på Hotel og restaurantskolen i Valby, hvor drengene spenderer et væld af timer forud for konkurrencen i marts.
Lige nu emmer alt fryd og gammen i køkkenet, men når drengene d. 25. oktober får råvaren, de skal dyste i, oplyst, påbegynder den intense træningsperiode, hvor tempoet og frekvensen øges med uger, hvor de tilbringer op imod 120 timer i køkkenet om ugen.
Her er nøjagtighed, koncentration og samarbejde centralt og selv køkkenet er sat op som til konkurrencen, så hver en bevægelse bliver indøvet. Og det er disse gentagende øvelser, der er de hårde, men også nødvendige, så der ingen uforudsigeligheder opstår, når selve slaget skal stå.
Én ting er kokkekundskaberne, men også den mentale del, har stor indvirkning og trænes forud for konkurrencen. En stor højtaler afspiller alt fra børnesange, rock og pop til samtaleradio for at træne drengene i at forblive fokuserede, når der ved konkurrencen er en frygtelig larm og støj, der kan forstyrre roen.
Selvom det er Sebastian, der repræsenterer Danmark, er det ikke uden et hold.
Foruden Philip Nielsen, som er commis, er der i løbet af træningsperioden tre uvurderlige hjælpere i Bocuse-køkkenet. Jacob Rasmussen (på billedet) og Mathias Lynghamar, der begge kommer fra Vejrø, samt Olivia Jensen, der dagligt er på Parsley Salon.
Og også alle tager del i tilblivelsen af de opskrifter, som løbende vil blive udviklet til Løgismose på vejen mod den franske kokkekonkurrence.