LØGISMOSE I NETTO
LØGISMOSE OSTE
De bedste og mest velsmagende fødevarer skabes i tæt samspil med naturen. Hos Løgismose arbejder vi for at alle vores produkter skal afspejle den holdning. Løgismose oste er udviklet i tæt samarbejde mellem passionerede mejerister og vores kokke med en fælles vision om at skabe håndværksoste med fokus på smag, holdning og håndværk.
DANSK OSTEHÅNDVÆRK FRA FYN TIL BORNHOLM
På Løgismose Mejeri i Allested-Vejle på Fyn produceres rygeost og salattern, men også andre mejerier rundt om i det danske land hjælper os med at producere håndværksoste, så du på hylderne finder både økologisk Danbo, Højlands Havarti og Blå ost.
FYNSK RYGEOST
Opskriften til Løgismose Fynsk Rygeost er fra 1936 og stammer fra den første mejeribestyrer, Niels Ullerups, mor. Hun lavede osten på sødmælk og røg den over havrehalm af sorten Dula (fra Løgismose Gods!), der har lange strå og et højt indhold af olie. Når halmen varmes op til 80 °C, udvikler den en kraftig, tæt gul røg, som giver osten farve og en let åleagtig smag. Resultat er en mild, dyb og frisk ost. Desværre er rygeosten de senere år røget i glemmebogen. Det er en skam, for den røgede friskost er et nuanceret alternativ til creme fraiche og flødeost.
TESTVINDER
Danbo er den absolut mest solgte ost i Danmark. Opskriften til Løgismose mellemlagrede danbo går fire generationer tilbage, hvor mejerist Christian Aalund Olsen på det daværende Vejrup Andelsmejeri lagde grundstenen til osten. I dag bliver alle oste nænsomt sorteret af mejeristerne. Det sikrer, at hver enkelt ost har sin unikke karakteristika. Netop modenheden og personligheden gjorde den til testvinder, da Politiken i januar 2023 smagte sig igennem en masse danbo-oste. Foruden at være økologisk er Løgismose Danbo anbefalet af Dyrenes Beskyttelse og bærer 3 ud af 3 dyrevelfærdshjerter – og det kan tydeligvis smages!
Her er der klem på. Dejligt klæg og fed i munden. En ost med personlighed. Den eneste af de seks oste, der virker moden og udviklet
FLØJLSBLØDE FLØDEOSTE
Løgismose økologiske flødeoste er luftige og cremede friskoste. Prøv varianten tilsmagt med frisk dild samt citronskal eller den mildt krydrede klassiker med ristet hvidløg. Begge er de produceret på Løgismose Mejeri på Fyn og begge er de gode smagsgivere. Med deres fløjlsbløde konsistens er de særdeles anvendelige som dip til grøntsager eller sprøde chips, og så kan de udgøre det cremede element i dressingen til salaten eller som smørelse i en sandwich.
VIN & OST
DE BEDSTE OSTE FRA IND- OG UDLAND OG VINEN TIL
Slip vinene løs og server ikke bare rød, men også hvid og rosévin til ostebordet. Mange oste, særligt de faste, kan ledsages af flere vintyper, som på hver deres måde fremhæver ostenes kvaliteter. Ellers er en god, lettere banal tommelfingerregel, når der skal matches vin til ost, at vin fra vinstokke, der har haft udsigt til de køer, der leverer mælken til osten, er et godt match.