PRODUCENT
Weck glas
Weck Glas er perfekte til henkogning, sylte, krydderier eller som drikkeglas.
WECK
Tyske Weck er nærmest ikoniske i deres kategori, og vi har med stolthed arbejdet med det store sortiment i mere end 20 år. Arbejdet i den forstand, at de enormt versatile glas har været fast inventar i vores køkken gennem årene, da vi simpelthen ikke har kunne finde bedre henkogningsglas, sylteglas, serveringsskåle, karafler, ‘nutella’-glas osv...
Weck-glassene er sidenhen gået hen og blevet ganske trendy, og vi forstår udmærket begejstringen over det visuelle, let rustikke udtryk, som de forskellige glas med gummiring og metalklammer udtrykker. I kombination med glassenes enorme anvendelighed har vi her at gøre med en evergreen indenfor køkkengrej.
HENKOGNINGENS HISTORIE
Henkogningen er en klassisk fransk konserveringsmetode, som blev opfundet af Nicolas Appert i begyndelsen af 1800-tallet. Appert var fast besluttet på at bevise, at fødevarer kunne konserveres ved opvarmning i lukkede glas. Henkogningsmetoden blev senere udbredt i husholdninger med høj grad af selvforsyning, da metoden gav mulighed for, efter datidens forhold, at lade retter få lang holdbarhed.
FÅ INSPIRATION TIL HENKOGNING I VORES GOURMETSUPERMARKED
På Nordre Toldbod har vi i næsten ti år henkogt retter udviklet af vores kokke efter denne metode, så du kan tage skønne retter med hjem til weekenden, til sommer-husets forråd eller blot som et færdiglavet måltid. Respekten for det gode håndværk samt den kompromisløse velsmag er på fortrinlig vis forenet i henkogningsglassene.
Udvalget af retter varierer efter sæson og udvalg af råvarer, og du kan blandt andet finde coq au riesling, boeuf bour-guignon, bolognese og kylling i rød karry.