DET SKER I BUTIKKEN
NYHEDER PÅ MENUKORTET: DAGENS FISKERET & SALADE CHÈVRE CHAUD
Vi har tilføjet dagens fiskeret og den franske bistroklassiker salade Chèvre Chaud til menukortet.
Nyd retterne i en af butikkens hyggelige spisekroge eller tag med hjem.
Salade Chèvre Chaud 125,-
Bestil her
Dagens fiskeret 175,-
Bestil her
VINTERENS & EFTERÅRETS VINSMAGNINGER
Vi har fyldt eventkalenderen med et væld af vinsmagninger, så du kan få noget at glæde dig til i en ellers kedelig og mørk vintertid.
Se alle vinevents på Nordre Toldbod
Bestil mad fra Nordre Toldbod
I køkkenet på Nordre Toldbod tilbereder vores to kompetente kokke, Mads og Thomas, hver dag retter fra bunden, som du kan bestille to-go og to stay. I højtiderne tilbyder vi velkomponerede menuer til blandt andet jul- og nytår. I alle tilfælde er retterne altid tilberedt af nøje udvalgte råvarer i sæson, så I kan bringe den gode smag med som æresgæst, uanset om I er få eller mange om bordet. Vi kaldet det luksus-takeaway!
BESTILLINGER
SALADE CHÈVRE CHAUD
En fransk bistroklassiker med gratineret gedeost, sprøde salater, tomater, syltede rødløg og valnødder.
125,-
DAGENS FISKERET
Dagens fisk serveret med sautée af spinat og porre, kartoffelmos, fransk fiskefumé og grøn basilikumsolie. Fisken afhænger af dagens fangst, men du kan blandt andet forvente torsk og kuller.
175,-
COQ AU VIN
Coq au Vin tilberedt fra bunden af langtidsmarineret Label Rouge kylling og med årstidens grønt. Retten serveres med hjemmerørt kartoffelmos.
175,-
BRAISERET LAMMESKANK
Lammeskank braiseret i rødvin med masser af urter, svampe, bacon og karotter, serveret med hjemmerørt kartoffelmos.
200,-
BOEUF BOURGUIGNON
Oksekød braiseret med bacon, løg, karotter og svampe krydret med paprika, hvidløg og en masse timian. Serveres med hjemmerørt kartoffelmos.
175,-
RÔTISSERIEGRILLET KYLLING
Det roterende rôtisserie gør det muligt at grille kyllingen hele vejen rundt, hvilket giver et ekstra sprødt ydre og saftigt indre.
Pr. kylling 150,-
LØGISMOSE NORDRE TOLDBOD
LØGISMOSE FINE WINE – 250 IKONISKE FLASKER!
Importen af Fine Wine startede hos Lene og Sven Grønlykke, som var blandt de første i Danmark til at importere domaine-aftappede vine fra Bourgogne. I dag tæller Løgismose store sortiment af Fine Wine flere end 250 flasker exceptionel vin og i butikken på Nordre Toldbod finder du et rum udelukkende dedikeret til Fine Wine.
LØGISMOSE NORDRE TOLDBOD
HISTORIEN BAG VORES OSTE
I butikken finder du et stort udvalg af eksklusive franske, italienske, spanske og danske oste. Bliv klogere og lær oste-sæsonerne at kende.
Vin & ost match
VIN & OST
Ossau-Iraty & Pet' Nath'
VIN & OST
Bleu de Bresse og Chenin Blanc
VIN & OST
Brillat Savarin & Champagne
40 ÅRS JUBILÆUM I BUTIKKEN
I 2022 fejrede vi 40 års jubilæum i butikken på Nordre Toldbod. Læs eller genlæs fortællingen om familien Grønlykke, som åbnede det første vinudsalg i 1982 på Nordre Toldbod.
JUBILÆUM
2010'erne - Det fjerde årti på Nordre Toldbod
JUBILÆUM
2000'erne - Det tredje årti på Nordre Toldbod
JUBILÆUM
1990'erne – Det andet årti på Nordre Toldbod
JUBILÆUM
1980'erne – Det første årti på Nordre Toldbod
BUTIKKEN PÅ NORDRE TOLDBOD
I et gammelt pakhus på Nordre Toldbod i Kongens København, med udsigt til Trekroner, Nyholm og Kastellet, blandt kanalrundfarter og Kongeskibet og omgivet af evig brise og genskær fra vandet, se dér ligger Løgismose Vin, Mad & Delikatesser, og der har den ligget i snart 40 år.
De første år var Løgismose havnens eneste virksomhed, som ikke havde noget med skibsfart at gøre. Siden 1630 havde Københavns Toldvæsen nemlig haft til huse på Toldboden. Og de nikotingule vægge og lange knager til regnjakker i lokalerne på Nordre Toldbod røbede da også, at det ikke var længe siden, at daglejerne, der håbede på en hurtig tjans, havde forladt bygningen, da Løgismose Vinimporti i 1982 flyttede ind. Et vinlager, hvor der blev solgt kasser med vin for de særligt indviede.
CONVENIENCE, FØR DET FANDTES
I de følgende år tog specialhandlen til herhjemme. På Nordre Toldbod begyndte man derfor også at lave mad. Henkogninger, fonder og marmelade blev lavet af Lone Grønlykke og solgt før de stort set var nået på glas. I 2001 tog det til. I et samarbejde med Jens Slagter fra Kultorvet og Thomas Rode i køkkenet blev Boeuf Bourguignon, cassoulet og confiterede andelår solgt fra et åbent køkken og efter opskrifter fra Falsled Kro og Kong Hans Kælder. Det skulle vise sig at være lidt af et columbusæg: Kunderne kunne nu få en kombination af mad og vin. De nøjedes nu ikke længere med at komme forbi én gang om måneden efter, men lagde i stedet vejen forbi én gang om ugen efter ugens retter. Vinudsalget på Nordre Toldbod tilbød således sine kunder convenience, før det overhovedet blev et koncept.
FRA SMØR TIL CAVIAR
I dag er convenience stadig i højsæde. Den slags, der netop gør det let at spise hjemme, men som var man ude. Den slags, hvor ingredienserne er udvalgt ud fra smagen, måden, hvorpå de er blevet til og ud fra håbet om at inspirere vores kunder til at slå sig løs i køkkenet. Det er råvarer, kolonialvarer og delikatesser, der ikke er allestedsværende, og som derfor bringer nyt og fryd til måltidet. Oven i det eksklusive kan man naturligvis finde basisvarer som smør, hvidløg og kartofler – råvarer, der er mindst ligeså vigtige for måltidets samlede udtryk. Det er vores butikschef der sætter dagsordenen og som i stærkt samarbejde med både indkøbere og kokke udvælger de råvarer, vine og delikatesser, du finder på hylderne.
Åbningstider
Hverdage
Mandag: lukket
Tirsdag-onsdag: 10.00-18.00
Torsdag-fredag: 10.00-19.00
Weekend
Lørdag: 10.00-17.00
Søndag: 10.00-16.00 (Det er ikke muligt at afhente pakker)
Helligdage: lukket
Gratis parkering foran butikken i 1 time
Kontakt
Løgismose Vin, Mad & Delikatesser
Nordre Toldbod 16
1259 København K
Tlf. (+45) 33 32 93 32
Skriv til os direkte på Facebook i messenger
- vi svarer så hurtigt, vi kan: m.me/loegismose
Find vej