BOCUSE D'OR DANMARK
Gastronomisk partnerskab
Kom med på en gastronomisk rejse, når vi sammen med det danske Bocuse d’Or Akademi indleder et flerårigt samarbejde med det fælles formål at synliggøre dansk gastronomi og fremme den næste generation af kulinarisk talent i Danmark. Vi vil løbende dele opskrifter, reportager og interviews på vejen til kokkekonkurrencen først i Norge og nu i Frankrig.
Den franske konkurrence Bocuse d´Or er det ypperste indenfor kokkeverdenen, og det er 24-årige Sebastian Holberg Svendsgaard, der sammen med sin commis Philip Nilsen, repræsenterede Danmark ved EM i Trondhjem i marts 2024 – nu gælder det VM i Lyon i mandag 27. januar 2025.
Bocuse d’Or konkurrencen er en vigtig brik i at sætte dansk gastronomi på verdenskortet, og med tre gange guld, fire gange sølv og en bronze er Danmark et af de lande i verden, der har vundet konkurrencen flest gange. Denne gang er Løgismose som officiel sponsor med på rejsen.
Guld til Danmark
Det danske flag kipper – Danmark tog nemlig førstepladsen i Trondheim, mens Sverige vandt sølv og Norge bronze. Med talent, dedikation, samarbejde og jubel fra tribunerne har de to unge talenter, Sebastian Holberg Svendsgaard og Phillip Nilsen, og hele holdet bag team Bocuse d’Or Danmark vist, hvad Danmark kan som gastronomisk destination. I Løgismose rejser vi som hovedsponsor med videre, når turen går til Lyon i 2025.
PÅ BESØG I BOCUSE-KØKKENET
I oktober 2023 var vi på besøg i Bocuse-køkkenet på Hotel og restaurantskolen i Valby, hvor drengene spenderer et væld af timer forud for konkurrencerne.
HVAD ER BOCUSE D'OR?
Bocuse d'Or har været afviklet hvert andet år siden 1983 i Lyon i Frankrig som den uoficielle, dog mest prestigefyldte konkurrence for kokkekunst stiftet af og opkaldt efter mesterkokken Paul Bocuse.
Bocuse d'Or er repræsenteret i mere end 67 lande over hele verden. Forud for kulminationen i Lyon kvalificerer kandidaterne sig først på nationalt plan og dernæst i konkurrencerne på kontinentalt plan. Den danske kandidat viderekvalificerer sig således ved den europæiske udgave af konkurrencen, Bocuse d'Or Europe 2024, der hvert år afholdes i en ny europæisk by. Efter Torino i 2018, Tallinn i 2020 og Budapest i 2022 fandt konkurrencen denne gang sted i Trondheim i Norge tilbage i marts 2024 – Home of Nordic Flavours.
Her har de 20 deltagene hold 5 timer og 30 minutter til at forberede både en tallerken- og en fadservering, der for at afspejle værtslandet, tager udgangspunkt i lokale råvare.
Ved finalen i Lyon konkurrerer kandidater fra 24 forskellige lande. Her forløber konkurrencen over 2 dage. I løbet af de 2 dage har hvert land 5 timer og 35 minutter til at tilberede og præsentere to serveringer, inden vinderen kåres endeligt.
TUREN GÅR TIL LYON
4. oktober blev temaet for fadserveringen afsløret. Opgaven bliver at forene råvildt, foie gras og te i en ret, der både respekterer traditionen og udfordrer det velkendte:
- Hovedstykket skal være en dyrekølle med ben, præsenteret i tre hovedstykker på fadet.
- En tærte med dyrekød og foie gras serveret varm og skåret i 16 portioner ved bordet.
- En garniture udelukkende baseret på frugt fra Danmark.
- 16 to-farvede forseglede ravioli med en klarificeret consommé af dyr, smagt til med te.
15. november var der igen et slør at løfte, da opgaven for tallerkenserveringen med blev offentliggjort til kandidaterne.
En selleriduo bestående af:
- to ens stykker knoldselleri (70% skal være ren knoldselleri)
- 16 ens garneringer af bladselleri med blade.
Disse præsenteres først på fad for dommerne og anrettes derefter på tallerken, som en elegang restaurantservering sammen med følgende:
- Ørnefisk og hummer forenet i én samlet varm servering med 16 portioner. Hummeren skal fremhæve fisken, der er hovedingrediens.
- To saucer, henholdsvis en varm hummer-sabayon og en en valgfri sauce.
Tallerkenserveringen skal derudover afspejle kandidaternes nationale madkultur og serveres på konkurrencens officielle tallerkener.
Træningen kulminerer for Sebastian og Phillip og det danske team, mandag 27. januar i Lyon med start i køkkenet kl. 08.30.
PÅ BESØG HOS FRANCIS
Tilbage i 2023 var vi i det spæde forår på besøg hos Francis Cardenau, tidligere dommer for konkurrencerne i Danmark og præsident for Bocuse d’Or Danmark 2024. Kom med, da vi besøgte ham på den idylliske gård i Nordsjælland.
MØD KANDIDATEN
Det er Sebastian Holberg Svendsgaard, der skal repræsentere den næste generation af talentfulde kokke og Danmark som kulinarisk destination for Bocuse d'Or Danmark.
VIN- & MADMATCH
Gastronomiske kundskaber fra det danske Bocuse d’Or team møder Løgismoses sommelierers vinviden i perfekte vin- og madmatch.
Bocuse d´Or Danmark og Løgismose indgår partnerskab
Sammen med det danske Bocuse d’Or Akademi, der arbejder for at synliggøre dansk gastronomi, indleder vi et flerårigt samarbejde med det fælles formål at fremme den næste generation af kulinarisk talent i Danmark.