LØGISMOSE I NETTO
LØGISMOSE VIN
Løgismoses sommelier har sammen med franske, italienske og spanske vinproducenter skabt unikke vine med autentisk smag, så du på vinhylden i Netto både finder hvid, rød og rosé og dem med bobler.
At finde den rette vin i et dansk supermarked uden kyndig rådføring i miles omkreds har ikke just været lige til. Men god vin skal være mulig at bringe med hjem, når resten af måltidet handles. Derfor begyndte vi at supportere Nettos vinafdeling med vin både udviklet og udvalgt af Løgismose – alle sammen med henblik på at skabe glædelig genkendelighed og bred anvendelighed.
ØKOLOGISKE VINE
Om end du er til fransk fyldig og blød rødvin med mørke bærnoter, frisk, aromatisk og liflig hvidvin med noter af citrus eller rosé inspireret af de klassiske rosévine fra Sydfrankrig, så kan du finde dem på hylden i Netto. Alle er de økologiske, franske og gode som både aperitif eller til hverdagen og weekendens måltider.
LØGISMOSE ALKOHOLFRI VINE
Løgismose alkoholfri vine er en druesaft på 100% Riesling. Begge er de friske, med noter af lime og citrus og en fin underliggende mineralitet. Det ideelle alternativ til stunder, hvor du ønsker smagen og nydelsen, der findes i et køligt glas hvidvin eller bobler, men ikke ønsker at mærke alkoholens rus.
SANTÉ I FRANSKE DRUER
Vi har allieret os med vores trofaste samarbejdspartnere i Frankrig, og sammen med dem har vores sommelier skabt en unik vinserie med autentisk fransk smag og associationer til klassiske franske vinområder. Udgangspunktet for alle vinene er smagen, som derfor har fået plads på forsideetiketten. Du kan nemt se, hvordan vinen smager, uden at skulle læse det med småt på bagsiden. Den tydelige variation i både etiketfarve, vinstil og smag gør det nemt at navigere blandt vinene, når de står på hylden.
Kilden til livsnydelse
Champagne til livets stunder
Vinmarkerne øst for Paris i det sydlige af regionen Haute Marne bringer det bedste frem i denne Champagne fra Christian PELIGRI et filles, udvalgt af Løgismose. Den primære drue er Pinot Noir, høstet fra små vinmarker i området, hvortil den endelige Cuvée også inkluderer en smule Meunier og Chardonnay. En elegant Champagne, kendetegnet ved sin forfriskende og rene smagsprofil, med sprøde noter af pærer og hvide blomster – klassisk og smuk.
FORTÆLLINGEN OM LØGISMOSE BAG-IN-BOX
Da drømmen om en Løgismose bag-in-box opstod, var det naturligt at lade de franske vinbønder tryller for os. Tryllerier, hvor prisen samt en garanteret kontinuitet, der er nødvendig med ambitioner om at etablere sig i den danske detailhandel, var sikret. Vinene er "Vin de France", hvilket betyder, at vinbønderne i princippet har frie hænder – bare frugten er fransk. Dog bringer de alle associationer til de velkendte sydfranske rosé, røde og hvide vine.
Vores bedste bud på næsten uudtømmelige vine på hylden i Netto. Alle vækker de glædelig genkendelighed med bred anvendelighed
UDVALGT AF LØGISMOSE
På vinhylden i Netto finder du klassisk fransk hvidvin fra Languedoc-Roussillon på Sauvignon Blanc og fremstillet af Moulin de Gassac.
Et af Nettos Løgismose-produkter. Let reduceret, druetypisk næse, men den fortrænges hurtigt af den letløbende, ganske tætte pebrede saft med oliven, både mørke og røde bær - man får frugt for pengene her. Stjerneproducenten Mas de Daumas Gassac har en finger med i spillet her, seriøst håndværk. Testens nok bedste køb. 87 point.
SÅDAN SMAGER DU PÅ VIN
- Start med at slynge vinen forsigtigt rundt i glasset, så overfladearealet øges og flere aromaer får mulighed for at stige op.
- Duft til vinen og sørg for at trække duften langt op i næsen, så den kommer ind i næsehulen, hvor sansecellerne sidder.
- Smag herefter på vinen og husk at lade den være i munden et par sekunder, så alle sanseceller i munden stimuleres.
- Med lidt øvelse kan man suge en smule luft ind mellem læberne, imens man har vinen i munden. Det ilter vinen og øger fordampningen af aroma bagerst i munden op i næsehulen.
- Synk vinen og bemærk hvor lang tid, smagen hænger ved
SÅDAN NYDER DU BEDST DIN LØGISMOSE VIN
- Sørg for at temperere vinen forud for servering. Ved den rette serveringstemperatur er vinen smagsmæssigt i balance og giver den bedste oplevelse.
- Server vinen i rene, rummelige vinglas
- Lad ikke søde eller stærke ting påvirke dine smagsløg inden, du smager på vinen. Tørre vine kan let virke sure, hvis du lige har spist eller drukket noget sødt. Stærk mad eller tobaksrøg får vinen til at smage mere neutralt.
- Vin smager faktisk bedst, når man er sulten. Derfor smager den vin, du nyder, imens du laver mad så godt.