Fakta
- 6 stk. 5.865,-
Barbaresco Valeirano Vürsù
- 6 stk. 5.865,-
1.150,-
1.533,33 pr. l.
6 stk.
5.865,-
977,50 pr stk.
Spar 1.035,-
Anbefalinger
Robert Parker - The Wine Advocate
95
Monica Larner - August 2018
Guida Vini Veronelli
95
Veronelli 2019
Wine Enthusiast
92
Bruce Sanderson - November 2020
Beskrivelse
Barbaresco Valeirano Vürsù er et smukt eksempel på det, vi godt tør kalde en af spidskompetencerne hos La Spinetta: At skabe vine, der imponerer og vækker umiddelbar begejstring, straks de frigives til salg, og så samtidig på forunderlig vis også besidder evnen til at belønne dem, som vælger at vente på de ekstra dimensioner, som flaskemodningen bidrager med. Denne 19. udgave fra den varme 2015-årgang smager således vidunderligt allerede nu - især hvis man giver den masser af tid i store glas - og fra en herlig vertikal smagning af 9 forskellige årgange i foråret 2019 ved vi, at der er endnu større sensationer på vej. Vinen vil ubesværet klare både 10 og 15 års flaskelagring!
Druerne kommer fra 3 hektar på den stejle sydvestvendte Valeirano-skråning, som stejlt løfter sig fra 250 til 325 meter op mod udsigtspunktet Bricco di Treiso. Der er tale om en af de fineste "crus", der er medtaget i den officielle "Le Menzioni del Comune di Barbaresco.", og her har Rivetti-brødrene arbejdet efter bæredygtige principper uden brug at herbicider og pesticider, og sågar også uden traktorer og andet tungt materiel, som kan komprimere jorden lige siden de købte sig ind på skråningen i 1997.
Frugten høstes manuelt og der sorteres såvel i vinmarken som i vinkælderen hvorefter alle stilke fjernes inden druerne gærer til vin uden knusning og uden fremmede gærstammer i rustfrit stål. Vinen er modnet 20 måneder udelukkende i nye franske fade og efterfølgende sammenstukket i rustfrit stål. Her har vinen fået lov til at sætte i 3 måneder inden den er tappet uden klaring eller filtrering og til sidst modnet yderligere 12 måneder i flasken inden frigivelsen.
Here is another knock-out Barbaresco from the talented team at La Spinetta. The 2015 Barbaresco Valeirano Vürsù grows quickly in power and volume as it sits in the glass. That fluid evolution adds to the expansive and generous nature of the bouquet. The wine passes through various phases of fruit, spice and delicate herbal intensity. In the mouth, it remains silky and long in resolve and endurance. Despite the heat of the vintage, this edition boasts beautiful softness and ripeness that is never too heavy. Monica Larner i The Wine Advocate - August 2018.
Producent
Giorgio Rivettis nærmest magiske trylleri først med Moscato, siden med Barbera og nu også med Nebbiolo og Sangiovese har taget verden med storm.
Giorgio producerer aromatiske, frodige og koncentrerede vine, der skaber umiddelbar begejstring straks de frigives til salg. Men det er også vine, der på forunderlig vis belønner dem, som vælger at vente på de ekstra dimensioner og de mere subtile aromaer, som flaskemodningen til overflod bringer til La Spinetta's røde topvine.
Det er næsten for godt til at være sandt, men anmeldelserne i den internationale presse har dokumenteret det gang på gang, og det er ganske vist: La Spinetta er i dag placeret helt oppe i toppen af hierarkiet ikke bare i Piemonte, men i hele Italien.
Rejsen mod tinderne begyndte i 1977 da Giuseppe og Lidia Rivetti producere de første 7.000 flasker Moscato d'Asti fra vinmarkerne på toppen af bakken La Spinetta. Vinen som i dag hedder Bricco Quaglia satte nye standarter for, hvor forfriskende en sød vin kunne være, og den dannede grundlaget for de lykkelige investeringer, som senere fulgte.
- I 1985 så markedet de første røde Barbera vine fra Asti.
- I 1989 fulgte Le Pin på Nebbiolo, Barbera og Cabernet Sauvignon, som et blændende eksempel på, hvad man kunne levere i den mere rummelige Langhe appellation.
- I 1995 kom så den første Barbaresco med det nu legendariske næsehornslignende væsen på etiketten, og siden er det gået stærkt.
- I 2000 blev der tilkøbt 8 interessante ha. i Barolo.
- I 2001 fulgte nærmest ved en tilfældighed 65 ha. med vinstokke og olivenlunde i Toscana.
- I 2011 blev det interessante Piemonte baserede Vermouth, Liquori og ikke mindst Spumantehus Contratto indlemmet i familien.
- 2018 blev nogle hektar erhvervet i bakkerne nede omkring Tortona i det allersydligste Piemonte med den unikke genopstandne druen Timorasso.
I de senere år har Spinetta ved at tilbageholde en del af Barolo og Barbaresco-produktionen, ved at tappe særlige Riserva udgaver på magnum flasker og ved at tilbyde pakning i særlige OWC-trækasser (Original Wood Casas) formået at bevæge sig ind i det såkaldte Fine Wine-univers, der oprindeligt var et fransk fænomen centeret omkring Bordeaux og Bourgogne.
La Spinetta spurtede således fantastiske 194 pladser frem på Liv-Ex listen i 2021, og tronede pludselig som nr. 8 i Italien og nr. 40 i det hele taget på listen over denne verdens mest interessante og efterspurgte vinhuse. En position som de ikke helt kunne forsvare i 2022, men alligevel…
Alt i alt er La Spinetta historien om en helt fantastisk rejse frem mod flere end 150 ha. med egne vinmarker, produktion af en bred vifte af appellerende vine fra 4 forskellige platforme, som nu til sammen begaver markedet med mere end 700.000 bæredygtigt og/eller økologisk producerede flasker om året.
I Løgismose lagde vi fra land med de mousserende vine fra Contratto i efteråret 2011. Siden fulgte først de øvrige vine fra Piemonte og til sidst også vinene fra Toscana, og i dag bestræber vi os på at føre et af de bredeste og dybeste udvalg af vine fra La Spinetta. Se det aktuelle sortiment her
Oprindelse