Fakta
- Vin
- Spiritus & Drikke
- Smagekasser
- Mad
- Gavekurve & Grej
- Events
- Tilbud
- InspirationLæs om vin & madRejseguide til vin og madMit bedste mad & vin tipVinproducenterVin & MadVin & OstRåvarefokusKokketipsBarskabetVinvidenOm LøgismoseBocuse d'Or DanmarkHistorien om LøgismoseKlub Løgismose Vin & MadSmag, holdning og håndværkBag om LøgismoseLøgismose MejeriLøgismose kyllingen
- Opskrifter
- Butikker
- 6 stk. 4.533,90
Barolo Bussia
- 6 stk. 4.533,90
889,-
1.185,33 pr. l.
6 stk.
4.533,90
755,65 pr stk.
Spar 800,10
Anbefalinger
James Suckling
96
James Suckling - Juni 2021
Robert Parker - The Wine Advocate
92
Monica Larner - Juni 2021
Wine Spectator
93
Bruce Sanderson - Februar 2022
Beskrivelse
Bussia skråningerne nedenfor Monforte d’Alba er med sine 299 ha. en af de vigtigste kilder til fremragende Nebbiolo vine i hele Barolo distriktet og blandt de mange producenter, der opererer i bakkerne, er Conterno brødrene med deres ikoniske Granbussia med afstand de mest berømte.
Men da Conterno ‘s ikoniske første vin kun produceres i de år, hvor frugten rummer et perspektiv på 25 år eller mere (og priserne i øvrigt i den grad er stukket af), så bliver Conternos 3 enkeltmarksvine Vigna Cicala, Vigna Romirasco, Vigna Colonnello og så denne Bussia stadig mere interessante. Ikke mindst fordi de også modtager tårnhøje vurderinger fra de internationale kritikere.
Conterno brødrene arbejder med løbende udskiftning af vinstokkene på deres forskellige parceller og det betyder at unge og meget gamle vinstokke står side om side og det betyder igen at de rutinerede høstarbejde er instrueret i at separere frugten efterhånden som de arbejder sig op og ned gennem rækkerne. Denne Bussia er således overvejende skabt på en selektion af frugt fra 10-20 år gamle vinstokke på Vigna Cicala, Vigna Romirasco og Vigna Colonnello.
Der sker en soignering allerede i vinmarken og endnu en, når druerne ankommer til kælderen hvor alle stilke fjernes forud for gæringen i rustfrit stål uden fremmede gærstammer. Den unge vin bliver dekanteret adskillige gange - eller "renset" som Giacomo Conterno kalder det - inden turen går op i de store botti (store brugte og meget velholdte slovenske fade), hvor vinen alt efter årgangens profil modner 24-28 måneder frem mod aftapningen på flaske, der sker uden klaring eller filtrering.
Producent
følger
Oprindelse
Region
Piemonte ligger i Nordvestitalien og er en af landets mest prestigefyldte vinregioner. Vinmarkerne ligger mellem Alperne i nordvest og Apenninerne i sydøst, og regionen udmærker sig ved at være domineret af lokale sorter som f.eks. Nebbiolo, Barbera, Dolcetto, Arneis og Cortese. Klimaet er gennemgående kontinentalt men præget af nærheden til bjerge, som begrænser nedbørsmængden. Stilmæssigt produceres en bred vifte af typer fra de tanninrige og længelevende vine fra Barolo, de saftige og friske Barbera vine, de lette hvidvine på Arneis og Cortese samt de søde, mousserende fra Asti på Moscato. En stor del af vinene i regionen produceres indenfor DOC og DOCG reglerne.Distrikt
Barolo er et vindistrikt i Piemonte i det nordvestlige Italien. I de rullende bakker omkring byen Barolo syd for Alba produceres noget af Italiens fineste rødvin, og kun Nebbiolo druen må anvendes. Den plantes sædvanligvis på de bedste dele af sydvendte skråninger. Jordbunden varierer i distriktets 5 kommuner fra kalksten og mergel i La Morra og Barolo til mere sandsten i Castiglione-Falleto, Serralunga d'Alba og Monforte. Distriktet er kendt for aromatiske, tanniske og længelevende rødvine, omend der særligt de seneste år er kommet producenter på banen, der laver vine, som er hurtigere drikkeklar end tidligere tiders. Barolo skal pr lov lagres min 38 måneder hvoraf de 18 skal være på fad.Næringsdeklaration
Indeholder sulfitter