Fakta
- Vin
- Spiritus & Drikke
- Smagekasser
- Mad
- Gavekurve & Grej
- Events
- Tilbud
- InspirationLæs om vin & madRejseguide til vin og madMit bedste mad & vin tipVinproducenterVin & MadVin & OstRåvarefokusKokketipsBarskabetVinvidenOm LøgismoseBocuse d'Or DanmarkHistorien om LøgismoseKlub Løgismose Vin & MadSmag, holdning og håndværkBag om LøgismoseLøgismose MejeriLøgismose kyllingen
- Opskrifter
- Butikker
- 6 stk. 7.777,50
Barolo Campè Vürsù
- 6 stk. 7.777,50
1.525,-
2.033,33 pr. l.
6 stk.
7.777,50
1.296,25 pr stk.
Spar 1.372,50
Anbefalinger
James Suckling
96
A solid and powerful 2018 with plum, earth, black truffle and mahogany aromas and flavors. Full-bodied, chewy and rich at the end for the vintage. James Suckling - Oktober 2022
Robert Parker - The Wine Advocate
95
Boasting an orange lion on the label meant to symbolize "Barolo, the king on wines," the La Spinetta 2018 Barolo Campè Vürsù is bold, elegant and firm. In a vintage that often delivers understated wines, this expression feels especially intense, ripe and thickly layered. Dark fruit, plum, earth and spice rose from the bouquet. Monica Larner - Juni 2022
Beskrivelse
Dette er den 18. udgave af La Spinetta ’s ikoniske Barolo, der lige siden de første flasker af årgang 2000 ramte markedet i 2004 har været et referencepunkt for vinelskere på hele planeten, og for de andre producenter i Barolo-distriktet, fordi Giorgio Rivetti med få greb beviste hvor meget det seriøse arbejde i vinmarken betyder. Således havde de 8 ha., som Campè er en del af, ikke været regnet for noget særligt, og de fleste af lodsejerne solgte det meste af frugten til den højestbydende. Men så holdt Giorgio Rivetti sit indtog, og ved at reducere høsten med op til 75% og ved at give vinstokkene en kold tyrker med hensyn til pesticider og herbicider kom forvandlingen.
Campè er ikke en af de officielle cru-marker i Barolo, men er derimod et fantasinavn, som Rivetti-brødrene har givet til vinen. Druerne kommer fra 55-60 år gamle vinstokke, der står stejlt og tæt på (Vürsù) cru-marken Garretti nedenfor landsbyen Grinzane Cavour i det nordøstlige hjørne af Barolo-distriktet.
Druerne høstes manuel, og udbyttet er forsat relativt lavt selvom vinstokkenes udpinte fortid snart ligger 20 år tilbage. Der sorteres såvel i vinmarken som i vineriet hvor alle stilke fjernes inden druerne gærer til vin uden knusning og uden fremmede gærstammer i rustfrit stål. Vinen modner 22 måneder i 20% nye og 80% én gang brugte franske fade og sammenstikkes efterfølgende tilbage i det rustfri miljø og først efter at vinen har fået lov til at sætte i 9 måneder tappes den på flaske uden forudgående klaring eller filtrering.
I glasset er der år efter år tale om en imponerende og smukt afbalanceret vin med lag på lag af overdådig moden frugt, parfumerede tørrede duftroser, garvet læder, lakrids og mørk chokolade. Den behøver tid (de første 4-5 år efter frigivelsen lang tid!) i glasset, så frugten kan få fat i Nebbiolo-druens markante syre, men derpå eksploderer oplevelsen i intens og aromatisk dekadence. En fabelagtig Barolo, som trods alle sine muskler hele tiden formår at holde elegancen i fokus og fadet høfligt akkompagnerende som en virtuos 2. violin.
Ved at tilbageholde en del af produktionen, ved at tappe særlige Riserva udgaver på magnum flasker og ved at tilbyde pakning i særlige OWC-trækasser (Original Wood Casas) har La Spinetta, som en af de foreløbig få Barbaresco producenter bevæget sig ind i det såkaldte Fine Wine-univers, der oprindeligt var et fransk fænomen centeret omkring Bordeaux og Bourgogne. La Spinetta er således spurtet fantastiske 194 pladser frem på Liv-Ex listen i 2021, og troner nu som nr. 8 i Italien og nr. 40 i det hele taget på listen over denne verdens mest interessante og efterspurgte vine.
“I was deeply impressed with the 2018 Barolos I tasted from La Spinetta, largely because Giorgio Rivetti's vineyard in Grinzane Cavour is not located in an especially privileged spot in vintages like 2018. The memories of what this area looked like in 2014 are still clear in my mind. Given all that, the 2018s are terrific. Naturally, the wines are on the lighter side relative to most years, but they are also very nicely balanced. As always, the wines show a fair amount of new French oak. It's a style that works here.” Antonio Galloni - Februar 2022
Producent
Giorgio Rivettis nærmest magiske trylleri først med Moscato, siden med Barbera og nu også med Nebbiolo og Sangiovese har taget verden med storm.
Giorgio producerer aromatiske, frodige og koncentrerede vine, der skaber umiddelbar begejstring straks de frigives til salg. Men det er også vine, der på forunderlig vis belønner dem, som vælger at vente på de ekstra dimensioner og de mere subtile aromaer, som flaskemodningen til overflod bringer til La Spinetta's røde topvine.
Det er næsten for godt til at være sandt, men anmeldelserne i den internationale presse har dokumenteret det gang på gang, og det er ganske vist: La Spinetta er i dag placeret helt oppe i toppen af hierarkiet ikke bare i Piemonte, men i hele Italien.
Rejsen mod tinderne begyndte i 1977 da Giuseppe og Lidia Rivetti producere de første 7.000 flasker Moscato d'Asti fra vinmarkerne på toppen af bakken La Spinetta. Vinen som i dag hedder Bricco Quaglia satte nye standarter for, hvor forfriskende en sød vin kunne være, og den dannede grundlaget for de lykkelige investeringer, som senere fulgte.
- I 1985 så markedet de første røde Barbera vine fra Asti.
- I 1989 fulgte Le Pin på Nebbiolo, Barbera og Cabernet Sauvignon, som et blændende eksempel på, hvad man kunne levere i den mere rummelige Langhe appellation.
- I 1995 kom så den første Barbaresco med det nu legendariske næsehornslignende væsen på etiketten, og siden er det gået stærkt.
- I 2000 blev der tilkøbt 8 interessante ha. i Barolo.
- I 2001 fulgte nærmest ved en tilfældighed 65 ha. med vinstokke og olivenlunde i Toscana.
- I 2011 blev det interessante Piemonte baserede Vermouth, Liquori og ikke mindst Spumantehus Contratto indlemmet i familien.
- 2018 blev nogle hektar erhvervet i bakkerne nede omkring Tortona i det allersydligste Piemonte med den unikke genopstandne druen Timorasso.
I de senere år har Spinetta ved at tilbageholde en del af Barolo og Barbaresco-produktionen, ved at tappe særlige Riserva udgaver på magnum flasker og ved at tilbyde pakning i særlige OWC-trækasser (Original Wood Casas) formået at bevæge sig ind i det såkaldte Fine Wine-univers, der oprindeligt var et fransk fænomen centeret omkring Bordeaux og Bourgogne.
La Spinetta spurtede således fantastiske 194 pladser frem på Liv-Ex listen i 2021, og tronede pludselig som nr. 8 i Italien og nr. 40 i det hele taget på listen over denne verdens mest interessante og efterspurgte vinhuse. En position som de ikke helt kunne forsvare i 2022, men alligevel…
Alt i alt er La Spinetta historien om en helt fantastisk rejse frem mod flere end 150 ha. med egne vinmarker, produktion af en bred vifte af appellerende vine fra 4 forskellige platforme, som nu til sammen begaver markedet med mere end 700.000 bæredygtigt og/eller økologisk producerede flasker om året.
I Løgismose lagde vi fra land med de mousserende vine fra Contratto i efteråret 2011. Siden fulgte først de øvrige vine fra Piemonte og til sidst også vinene fra Toscana, og i dag bestræber vi os på at føre et af de bredeste og dybeste udvalg af vine fra La Spinetta. Se det aktuelle sortiment her
Oprindelse
Region
Piemonte ligger i Nordvestitalien og er en af landets mest prestigefyldte vinregioner. Vinmarkerne ligger mellem Alperne i nordvest og Apenninerne i sydøst, og regionen udmærker sig ved at være domineret af lokale sorter som f.eks. Nebbiolo, Barbera, Dolcetto, Arneis og Cortese. Klimaet er gennemgående kontinentalt men præget af nærheden til bjerge, som begrænser nedbørsmængden. Stilmæssigt produceres en bred vifte af typer fra de tanninrige og længelevende vine fra Barolo, de saftige og friske Barbera vine, de lette hvidvine på Arneis og Cortese samt de søde, mousserende fra Asti på Moscato. En stor del af vinene i regionen produceres indenfor DOC og DOCG reglerne.Distrikt
Barolo er et vindistrikt i Piemonte i det nordvestlige Italien. I de rullende bakker omkring byen Barolo syd for Alba produceres noget af Italiens fineste rødvin, og kun Nebbiolo druen må anvendes. Den plantes sædvanligvis på de bedste dele af sydvendte skråninger. Jordbunden varierer i distriktets 5 kommuner fra kalksten og mergel i La Morra og Barolo til mere sandsten i Castiglione-Falleto, Serralunga d'Alba og Monforte. Distriktet er kendt for aromatiske, tanniske og længelevende rødvine, omend der særligt de seneste år er kommet producenter på banen, der laver vine, som er hurtigere drikkeklar end tidligere tiders. Barolo skal pr lov lagres min 38 måneder hvoraf de 18 skal være på fad.Næringsdeklaration
Indeholder sulfitter