Fakta
- 6 stk. 17.314,50
Bonnes Mares Grand Cru BIO
- 6 stk. 17.314,50
3.395,-
4.526,67 pr. l.
6 stk.
17.314,50
2.885,75 pr stk.
Spar 3.055,50
Anbefalinger
Bourgogne Aujourd'hui
16
Thierry Gaudillère i nr. 152 - April 2020
Vinous by Antonio Galloni
93-95
Neal Martin - Januar 2019
La Revue du Vin de France
15,5
Guide vert 2020
Jasper Morris Inside Burgundy
93
November 2018
Allen Meadows - Burghound
92-94
April 2019
Beskrivelse
Pousse d'Or er et af de omkring 20 domainer, der er så heldige at eje parceller på den berømte 14,7 ha. store Grand Cru mark Bonnes Mares, der fra sin base i Chambolle-Musigny rækker ud efter Morey-Saint-Denis. Vinene fra Bonnes-Mares bliver ofte beskrevet som nogle af de rigeste, mest kødfulde og til tider rustikke på hele Côte de Nuits, og det er let at finde historier om fantastiske smagsoplevelser med vine, der er modnet i både 30 og 40 år.
Vinen fra Domaine Pousse d'Or trækker i forhold til myten af sted i en langt mere elegant og delikat retning, men samtidig er der også så meget energi til stede, at vi tror på, den del af historien, der handler om fantastiske smagsoplevelser om mange år!
Pousse d'Or har et par små parceller på til sammen bare 0,17 ha. på det sydlige såkaldte Terres Blanches, som den tidlige ejer Gérard Potel erhvervede tilbage i 1970'erne. Vinstokkene er plantet i 1929 og 1930 og står midt i en masse konventionelt landbrug, men de er blevet passet og plejet efter økologiske og biodynamiske principper i mere end 15 år. Altså ingen sprøjtning med pesticider, ingen ukrudtsmidler og kun organisk gødning i vinmarken. Regelmæssigt pløjning med heste forspand for at lufte og berige jorden når kalenderen tillader det, og endelig er månekalenderen også i spil, når høst tidspunktet skal fastlægges.
Druerne håndplukkes og fremme ved vingården sker der en sortering inden alle druer befries for stilkene og køles ned for udblødning i 3-4 dage inden gæringen sættes i gang uden tilsætning af fremmede gærstammer. I de tre uger gæringen varer arbejdes der med "punch Downs" morgen og aften hvorefter vinen modner i 15 måneder på fade (50% nye) uden omstikninger og i et miljø som næsten ikke længere indbefatter svovl. Herefter blandes vinen fra de forskellige fade i rustfrit stål og tappes på flaske uden forudgående klaring eller filtrering.
Producent
Domaine Pousse d'Or udenfor Volnay er en af de mest iøjnefaldende vingårde i Côtes de Beaune. Domainet blev etableret i sin nuværende form tilbage i 1964, da 2 domainer blev slået sammen og vinene fra de dengang 13 ha. blev ført frem til verdensberømmelse af Gérard Potel, der både var gourment, vinkender og en af efterkrigstidens største vinmagere i Bourgogene.
Undervejs fatter forretningsmanden Patrick Landanger interesse for Gérard Potel's projekt, og han køber sig ind på ejendommen for en del af den formue han havde tjent på produktion af kirurgiske og ortopædiske instrumenter. Oprindeligt var det Patrick Landanger's at investere i Midi, men da Gérard Potel døde i 1997 og hele domainet kom til salg slog han til, og Patrick Landanger måtte erkende at han ikke længere blot var en passiv invester, men en Propriétaire Récoltant.
Det førte til væsentlige tilføjelser til porteføljen; i Corton og Puligny-Montrachet og senere et større opkøb i Chambolle-Musigny som betyder at Domaine Pousse d'Or idag disponerer over 18 ha. fordelt på en perlerække af prestigefyldte parceller med premier og grand crus status fra Morey-Saint-Denis og Chambolle-Musigny i nord, over Corton, Pommard og Volnay, og ned til Puligny-Montrachet og Santenay mod syd.
Tilsammen resulterer det i omkring 90.000 årlige flasker fordelt på 16 forskellige labels, der enten er økologisk certificerede eller som det hedder "skabt med så stor respekt for jorden og de næste gennerationer" at det ikke betyder noget at certificeringen af de enkelte parceller blev umuliggjort på grund af den specielle ejemdomsfordeling i Bourgogne.
Oprindelse
Region
Bourgogne ligger centralt i det østlige Frankrig med hjertet koncentreret mellem byerne Dijon og Lyon. Overordnet set deles det fra nord til syd ind i: Chablis, Cote d'Or med Cote de Nuits og Cote de Beaune, Cote Chalonnaise, Maconnais og Beaujolais. Området har fastlandsklima og de korte somre kan gøre druemodning udfordrende. Jordbundsforhold er af særlig stor betydning her og små udsving kan give anledning til enorme prisforskelle i den færdige vin. De to hoveddruer er Chardonnay og Pinot Noir, og mange de bedre vine fra Bourgogne kan udvikle sig adskillige år i flasken. I Maconnais dyrkes den grønne drue Aligoté endvidere, mens Beaujolais stort set kun fokuserer på den blå drue Gamay.
Distrikt
Chambolle-Musigny er en lille kommune appellation på Cote de Nuits i den nordlige del af Cote d'Or på ca 150 ha. Navnet er en kombination af bynavnet Chambolle og marknavnet Musigny, der referer til en af kommunens bedste marker. Appellationen ligger mellem Morey-St-Denis og Vougeot og indenfor kommunegrænsen findes 2 Grand Cru marker og 24 Premier Cru marker, alle placeret midt på Cote d'Or skråningen. Pinot Noir er stort set eneste dyrkede druesort med en enkelt undtagelse i form af Chardonnay plantet i begrænset omfang i Le Musigny marken. Vinene er kendt for at være blandt de fineste af de røde Bourgogne vine og sidestilles kvalitetsmæssigt ofte med Vosne-Romanee og Gevrey-Chambertin omend udtrykket sædvanligvis er mere elegant og parfumeret end de to andre.Næringsdeklaration
Indeholder sulfitter