Fakta
- 1 stk. 2.975,-
Calvados Millésime Pays d'Auge
- 1 stk. 2.975,-
3.500,-
5.000,- pr. l.
1 stk.
2.975,-
Spar 525,-
Anbefalinger
La Revue du Vin de France
GRANDS PRIX
Calvados fra Maison Christian Drouin beskrives som trendsættende og fejres som "Spiritueux de l'année" i januar 2019
Andre
World's Best Calvados, World Calvados Awards, 2020, (UK)
93/100 , Guide des Vins Gilbert & Gaillard 2011 (France)
Silver-Gilt, Vimoutiers 2010 (France)
98/100. Dina Viner, Dec. 2008, Mikael Christiansson (Sweden)
**** Spirit Journal, 1999 (U.S.A.)
Bronze Medal, I.W.S.C. London 2003 (UK)
Gold Vinalies, 1997
Silver Medal, I.W.S.C. London 1996 (UK)
Beskrivelse
Marquis De Saint-Loup er navnet på en af de centrale personer i Marcel Proust monumentale roman ""På sporet af den tabte tid"", som kun få har formået at læse til ende, og så også lige et af de 5 brands, som Calvados producenten Christian Drouin bruger i markedsføringen af deres berømte æblebrændevine.
Calvados Christian Drouin blev etableret så sent som i 1991, men allerede på det tidspunkt havde familiens destillatør, den navnkundige Pierre Pivet, forvandlet æbler til brandy i mere end 25 år. Christian Drouin senior havde imidlertid haft for travlt med sine forretninger i Paris til at etablere et egentligt salgs- og distributionsnet, og derfor var det meste af æblebrændevinen forblevet på gården. Firmaet blev således funderet på et bugnede lager af Calvados fra 25 forskellige årgange, som aldrig var blevet blandet sammen, og Christian Drouin satte sig fra starten som mål, at familiens årgangs Calvados skulle løftes ind på de bedste Michelin restauranter i Frankrig, hvor de skulle stå side om side med de fineste flakoner med Cognac og Armagnac.
Missionen lykkedes, og via køb af yderligere ejendomme og partnerskaber med nærliggende æbleplantager er det lykkedes at skalere produktionen samtidig med, at man i alle årene har fastholdt det, der var fundamentet ved etableringen: Årgangs Calvados. Da det for få år siden var tid for et generationsskifte fik Guillaume Drouin således nøglerne til den største samling af ædel spiritus i Normandiet, og i tilgift en imponerende samling af flere end 600 medaljer, æres og hædersbevisninger. Flere end alle de andre Calvados producenter har vundet til sammen!
Der er ikke noget egentligt mønster i hvornår de forskellige årgangs Calvados skal tappes og markedsføres. I stedet smager Guillaume Drouin sig frem sammen med sin kældermester lige som hans far gjorde i mere end 25 år. Det betyder, at det nogle gange bare er et enkelt fad som tappes, at det andre gange er en stribe fade fra samme årgang som finder sammen og det eneste, der er sikkert, e,r at alle årgange frigives med ""upassende"" intervaller over en lang årrække.
Denne Calvados Millésime 1970 Pays d'Auge er således tappet fra et sammenstik af 4 fade, og Guillaume Drouin noterer om netop denne aftapning: "This Calvados Pays d'Auge has matured in oak casks so far. The ageing was finished in port casks for about two years and one year in sherry casks. Mature golden amber colour with characteristic greenish reflections, rich sweet nose with fine pastry-like fragrance. Sweet, supple, silky mouth."
Producent
Marquis De Saint-Loup er et af de 5 brands, som Christian Drouin Calvados bruger til at markedsføre sine berømte æblebrændevine og samtidig også navnet på en af de centrale personer i Marcel Proust monumentale roman "På sporet af den tabte tid", som kun få har formået at læse til ende.
Der er blevet fremstillet Calvados i mere end 400 år, men familien Drouin her kun været med siden 1960. Dengang købte bedste faderen til den nuværende leder af firmaet et landsted i Normandiet, og da der fulgte en større æbleplantage med i handelen, sørgede bedste faderen for at æblerne blev høstet. Det efterfølgende salg dækkede imidlertid ikke engang omkostningerne til høsten, og derfor begyndte bedste faderen at lede efter alternativer.
Løsningen kom i form af en herre ved navn Pierre Pivet. Han havde et mobilt destilleri og ernærede sig ved at køre rundt til de forskellige gårde, hvor han brænde cider til calvados. Pierre Pivet blev bedste ven med bedstefaren, og det lille destilleri fik permanent ophold på gården i Coudray-Rabut, og i en årrække blev Pierre Pivet hængende og producerede Calvados af ensartet og høj kvalitet.
Christian Drouin senior havde imidlertid for travlt med sine forretninger i Paris til at etablere et salgs- og distributionsnet. Derfor forblev det meste af æblebrændevinen på gården, og vi skal helt frem til 1991 før hans søn etablerede Calvados huset Christian Drouin. På det tidspunkt bugnede lageret af en guldgruppe af Calvados fra 20 forskellige årgange, som aldrig var blevet blandet sammen, og Christian satte sig som mål, at løfte familiens Calvados ind på de bedste Michelin restauranter i Frankrig, hvor de skulle stå side om side med de fineste flakoner med Cognac og Armagnac.
Christian købte yderligere en ejendom i nærheden hvorfra produktionen kunne skaleres, og gik derudover i partnerskab med ejerne af 5 nærliggende æbleplantager, således at arealet nu strakte sig over mere end 50 ha. Christian fik tidligt succes, og da han for få år siden gav stafetten videre til sin søn Guillaume Drouin fulgte næsten 600 medaljer og hædersbevisninger med i generationsskiftet. Flere end alle de andre Calvados producenter har vundet til sammen!
Oprindelse
Region
Normandiet er et fransk departement i landets nordlige del grænsende op til Den Engelske Kanal. Departement er specialiseret indenfor produktion af æbler og pærer.
De første omtaler af æblelunde går tilbage til år 800 og det første kendte destilleri åbnede i 1553. Calvados, en brændevin på æbler og pærer fra tre individuelle AOC'er, Calvados, Calvados Pays d'Auge og Calvados Domfrontais er i dag Normandiets store stolthed.
Mens vinmarkerne led under Phylloxera i slutningen af 1900-tallet oplevede Calvados en gylden tid, mens 2. verdenskrig omvendt tog hårdt på området, der i perioder var tvangsudlagt til slagmark. Genopbygningen tog dog hurtigt fart efter krigens slutning, særligt i Pays d'Auge.
Distrikt
Calvados Pays d'Auge AOC er et område i Normandiet i det nordlige Frankrig med speciale i fremstilling af brændevin på æbler og pærer. Det udgør sammen med de to andre appellationer, Calvados og Calvados Domfrontais den trio, der sætter standarden for destilleret cider, som brændevinen er et resultat af.
På linje med Champagne er navnet beskyttet hvilket betyder, at brændevine fra andre steder i verden ikke må kalde sig Calvados. Jordbunden er udpræget kalk- og lerrig, hvilket generelt anses for at give frugterne fra denne appellation et større kvalitetspotentiale.
Både æbler og pærer må anvendes i destillationen, dog max 30% pærer. Destilleringen skal foregå på en pot still med efterfølgende lagring min 2 år på egetræsfade.
Næringsdeklaration
Indeholder ikke sulfitter