Fakta
- 1 stk. 361,25
Calvados Vieille Réserve Pays d'Auge
- 1 stk. 361,25
425,-
607,14 pr. l.
1 stk.
361,25
Spar 63,75
Anbefalinger
La Revue du Vin de France
GRANDS PRIX
Calvados fra Maison Christian Drouin beskrives som trendsættende og fejres som "Spiritueux de l'année" i januar 2019
Beskrivelse
AOC Pays d’Auge i den østlige del af Calvados er måske det meste kendte produktionsområde, og her anvendes udelukkende æbler. Destillationen skal foregå på en pot-still og er dermed en dobbelt destillation på linje med hvad man ser i Cognac.
Marquis de Saint-Loup er ejet af Christian Drouin, som ikke overraskende blev valgt af Comte Louis Lauriston til at drive hans virksomhed videre efter han trak sig tilbage. Christian Drouin, som i dag ledes af grundlæggerenens søn, Christian II, har gennem 50 år været en af de mest præmierede og respekterede personer i Calvados.
En blanding af forskellige destillater, der alle har lagret minimum 4 år på fad.
Dyb gylden farve med orange skær. Indsmigrende duft af cider og bagte æbler, honningkage, vanilje og kanel samt mandel og bivoks. Æblekarakteren er tydeligt mere udviklet, og i munden fremstår den karamelliseret og sødmefuld uden umiddelbar friskhed, men med tydelig lagret æblekarakter og raffineret krydderi i afslutningen, som slutter med god alkoholvarme.
Producent
Marquis De Saint-Loup er et af de 5 brands, som Christian Drouin Calvados bruger til at markedsføre sine berømte æblebrændevine og samtidig også navnet på en af de centrale personer i Marcel Proust monumentale roman "På sporet af den tabte tid", som kun få har formået at læse til ende.
Der er blevet fremstillet Calvados i mere end 400 år, men familien Drouin her kun været med siden 1960. Dengang købte bedste faderen til den nuværende leder af firmaet et landsted i Normandiet, og da der fulgte en større æbleplantage med i handelen, sørgede bedste faderen for at æblerne blev høstet. Det efterfølgende salg dækkede imidlertid ikke engang omkostningerne til høsten, og derfor begyndte bedste faderen at lede efter alternativer.
Løsningen kom i form af en herre ved navn Pierre Pivet. Han havde et mobilt destilleri og ernærede sig ved at køre rundt til de forskellige gårde, hvor han brænde cider til calvados. Pierre Pivet blev bedste ven med bedstefaren, og det lille destilleri fik permanent ophold på gården i Coudray-Rabut, og i en årrække blev Pierre Pivet hængende og producerede Calvados af ensartet og høj kvalitet.
Christian Drouin senior havde imidlertid for travlt med sine forretninger i Paris til at etablere et salgs- og distributionsnet. Derfor forblev det meste af æblebrændevinen på gården, og vi skal helt frem til 1991 før hans søn etablerede Calvados huset Christian Drouin. På det tidspunkt bugnede lageret af en guldgruppe af Calvados fra 20 forskellige årgange, som aldrig var blevet blandet sammen, og Christian satte sig som mål, at løfte familiens Calvados ind på de bedste Michelin restauranter i Frankrig, hvor de skulle stå side om side med de fineste flakoner med Cognac og Armagnac.
Christian købte yderligere en ejendom i nærheden hvorfra produktionen kunne skaleres, og gik derudover i partnerskab med ejerne af 5 nærliggende æbleplantager, således at arealet nu strakte sig over mere end 50 ha. Christian fik tidligt succes, og da han for få år siden gav stafetten videre til sin søn Guillaume Drouin fulgte næsten 600 medaljer og hædersbevisninger med i generationsskiftet. Flere end alle de andre Calvados producenter har vundet til sammen!
Oprindelse
Region
Normandiet er et fransk departement i landets nordlige del grænsende op til Den Engelske Kanal. Departement er specialiseret indenfor produktion af æbler og pærer.
De første omtaler af æblelunde går tilbage til år 800 og det første kendte destilleri åbnede i 1553. Calvados, en brændevin på æbler og pærer fra tre individuelle AOC'er, Calvados, Calvados Pays d'Auge og Calvados Domfrontais er i dag Normandiets store stolthed.
Mens vinmarkerne led under Phylloxera i slutningen af 1900-tallet oplevede Calvados en gylden tid, mens 2. verdenskrig omvendt tog hårdt på området, der i perioder var tvangsudlagt til slagmark. Genopbygningen tog dog hurtigt fart efter krigens slutning, særligt i Pays d'Auge.
Distrikt
Calvados Pays d'Auge AOC er et område i Normandiet i det nordlige Frankrig med speciale i fremstilling af brændevin på æbler og pærer. Det udgør sammen med de to andre appellationer, Calvados og Calvados Domfrontais den trio, der sætter standarden for destilleret cider, som brændevinen er et resultat af.
På linje med Champagne er navnet beskyttet hvilket betyder, at brændevine fra andre steder i verden ikke må kalde sig Calvados. Jordbunden er udpræget kalk- og lerrig, hvilket generelt anses for at give frugterne fra denne appellation et større kvalitetspotentiale.
Både æbler og pærer må anvendes i destillationen, dog max 30% pærer. Destilleringen skal foregå på en pot still med efterfølgende lagring min 2 år på egetræsfade.
Næringsdeklaration
Indeholder ikke sulfitter