Fakta
- Vin
- Spiritus & Drikke
- Smagekasser
- Mad
- Gavekurve & Grej
- Events
- Tilbud
- InspirationLæs om vin & madRejseguide til vin og madMit bedste mad & vin tipVinproducenterVin & MadVin & OstRåvarefokusKokketipsBarskabetVinvidenOm LøgismoseBocuse d'Or DanmarkHistorien om LøgismoseKlub Løgismose Vin & MadSmag, holdning og håndværkBag om LøgismoseLøgismose MejeriLøgismose kyllingen
- Opskrifter
- Butikker
- 6 stk. 3.034,50
Champagne Blanc de Blancs Brut Millésimé
- 6 stk. 3.034,50
595,-
793,33 pr. l.
6 stk.
3.034,50
505,75 pr stk.
Spar 535,50
Beskrivelse
Jacques Diebolt var altid kræsen, når den handlede om at erklære en vintage Champagne, og den tradition valgte børnene Arnaud og Isabelle at videreføre, så der længe var flere huller i årgangsrækken hos Diebolt-Vallois end hos flertallet af de andre Champagne producenter. Men i slutningen af nullerne er der åbenbart sket et paradigmeskifte enten fordi frugten har været fantastisk eller fordi markedet kalder på mere årgangs Champagne. Mon ikke det er det sidste? Under alle omstændigheder er dette den 8. årgangs Champagne fra Diebolt-Vallois ud af 10 mulige!
Selvfølgelig 100% Chardonnay primært fra Cuis (60%), men også fra parcellerne omkring Chouilly og Epernay samt en lille procentdel fra yngre vinstokke omkring Cramant. Klaserne soigneres, når de ankommer til vingården og herefter fjernes alle stilke inde presningen. Gæringen sker i rustfrit stål uden skygger af egetræ, og de unge vine får lov til at sætte sig, ind til de kort inde i det nye år sammenstikkes til den endelige cuvée og sammen med lidt sukker og opformeret gær fyldes på flasker for at få sin fine mousse og ikke alt for toastede finesse på omkring 24 måneder. Tidspunktet for degorgement afhænger herefter af årgangen og sker som regel efter mellem 36 og 48 måneder med en dosage, der de senere år er sænket fra 7-8 g. til bare 4-5 g. pr. liter.
Fine små bobler og en subtil, cremet mundoplevelse, som gemmer på afdæmpede noter af æble og pære i fin dialog med blomstrende kaprifolie og liljekonval, inden beherskede mængder af ristet brød og friske hasselnødder bryder ind og sørger for fin kompleksitet. En smukt balanceret Blanc de Blanc hvor det er frugten og finessen, der spiller hovedrollen.
Vinen smager vidunderligt de første 3-5 år efter frigivelsen, men historier om store oplevelser med ældre årgange bliver ved med at banke på. Hvis man holder af udviklet Champagne kan der derfor lægges adskillige år til den anførte forventede holdbarhed.
Producent
Champagne Diebolt-Vallois blev en realitet i 1960, da Jacques Diebolt fandt sammen med Nadia Vallois og de to familiers fremragende jordlodder blev forenet i et og samme Domaine. Familierne havde dyrket druer i generationer, men det var forelskelsen mellem de to unge mennesker, som startede den lykkede rejse, som i dag er endt med, at Diebolt-Vallois producerer nogle af de mest efterspurgte Champagner på hele Côte des Blancs.
Diebolt-Vallois producerer i dag nogle af de mest efterspurgte Champagner på hele Côte des Blancs. Druerne kommer udelukkende fra familiens egne vinmarker, som omfatter godt 11 ha. hovedsageligt tilplantet med Chardonnay. De fleste parceller ligger omkring byen Cramant, som har Grand Cru status, men der er også et par små jordlodder i Chouilly ligeledes med Grand Cru status. Dertil kommer adskillige parceller med Premier Cru status omkring Cuis, på Les Toulettes og på Les Hautes Justices udenfor Epernay samt yderligere lidt mindre prestigefyldte parceller på Montagne de Reims og Côte de Bar.
Domainet drives i dag af børnene Arnaud og Isabelle, som viderefører forældrenes vision om at lave gnistrende rene champagner af extraordinær kvalitet. Omkring 150.000 flasker bliver det til om året fordelt på 6 forskellige vine.
Det är viner med ofta majestätisk pondus, stolthet och personlighet och få mästrar chardonnay bättre. Kanske hemligheten ligger i deras vingårdar i klassiska lägen som Cramant, Chouilly och Le Mesnil sur Oger, kanske det beror på tålamodet man uppvisar med lång lagring på fällningen, kanske de gamla rankorna eller så är de blott skickliga vinmakare?
Christoffer Enquist - Livets Goda november 2019
Flere producenter i landsbyen Cramant skaber suveræne Champagner, som det er en fornøjelse at nyde, men personligt synes jeg at Diebolt tilfører denne Grand Cru en ekstra dimension, især med den cuvée, der ikke gennemgår den malolaktiske gæring, og som bliver høstet fra 65 år gamle vinstokke på Les Pimonts og Les Buzons. Denne vin rummer en tankevækkende dybde, der minder om Mesnil, samtidigt med at den også besidder Cramant cremede struktur.
Sådan skriver den berømte svenske Champagne-ekspert Richard Juhlin i sin bog "A Scent of Champagne - 8.000 Champagne Tasted and Rated" samtidigt med at han placerer Diebolt-Vallois topcuvée Fleur de Passion på en 24. plads på listen over de ”100 Champagner, som du skal smage mindst én gang i dit liv”.
Champagne Diebolt-Vallois har været en del af Løgismose familien siden sommeren 2015. Du finder de vine vi aktuelt tilbyder her
Oprindelse
Region
Champagne regionen ligger øst for Paris og dækker ca 30.000 hektar fordelt på 5 underregioner. Med en lav gennemsnitstemperatur på året, er druemodning vanskelig, og vækstsæsonen er kort med faretruende risiko for frost i blomstringsperioden og regn i høstperioden. Jordbunden er kalkholdig, særlig hvor markerne er placeret på skråninger. Både Pinot Noir, Pinot Meunier og Chardonnay bruges til Champagne ofte i en blanding. Druerne gæres indledningsvis til en tør hvidvin, der inden salg gøres mousserende ved hjælp af Methode Champenoise. Champagne kan både være blandet af flere årgange (Non Vintage) eller være fra en enkelt årgang (Vintage) og vin fra Champagne har en unik status indenfor mousserende vin.Distrikt
Cote de Blancs udgør et af de vigtigste underområder i Champagne regionen sammen med Montagne de Reims og Vallée de la Marne. Området ligger syd for Epernay og Montagne de Reims og inkluderer ca 3300 ha vinmarker overvejende beplantet med Chardonnay. Markerne er for de flestes vedkommende placeret på en gennemgående østvendt skråning, og dækker blandt andet seks Grand Cru kommuner herunder nogle af Champagnes bedste som Mesnil-sur-Oger, Avize og Cramant. Jordbunden er meget kalkholdig med solide forekomster af den påskønnede Belemnit kalk.
Næringsdeklaration
Indeholder ikke sulfitter