Fakta
- Vin
- Spiritus & Drikke
- Smagekasser
- Mad
- Gavekurve & Grej
- Events
- Tilbud
- InspirationLæs om vin & madRejseguide til vin og madMit bedste mad & vin tipVinproducenterVin & MadVin & OstRåvarefokusKokketipsBarskabetVinvidenOm LøgismoseBocuse d'Or DanmarkHistorien om LøgismoseKlub Løgismose Vin & MadSmag, holdning og håndværkBag om LøgismoseLøgismose MejeriLøgismose kyllingen
- Opskrifter
- Butikker
- 6 stk. 2.932,50
Champagne Blanc de Blancs Extra Brut Prestige
- 6 stk. 2.932,50
575,-
766,67 pr. l.
6 stk.
2.932,50
488,75 pr stk.
Spar 517,50
Anbefalinger
La Revue du Vin de France
92
Guide vert 2023
Le Point Spécial Vin
17,5
Jacques Dupont - November 2023
Beskrivelse
Diebolt-Vallois var længe blot en af de mange små Proprietaire Récoltant Manipulant, som talentfuldt og med stadig større styrke bidrog til historien om, at der lige nedenunder de store Grande Marque i Champagne fandtes en skov af bobler, som bød sig til med netop den diversitet, som de store huse systematisk prøvede at eliminere.
I efteråret 1992 fandt Magasinet Gault & Millau så på at kåre Jacques Diebolt til årets vinmager i Champagne, og med et var alt forandret. Pludselig skulle vinelskere i hele verden have en eller gerne flere Champagner fra Diebolt-Vallois på CV'et, og i 30 år har vinene fra dette lille domæne, der bare regerer over 14 ha., været nogle af de mest ombejlede i hele Champagne.
Dette er familiens vigtige Prestige, som nu har fået tilføjet det lille ord Extra til Brut, og som trods den manglende årgangsangivelse i årevis har brudt med de store huses mantra om konformitet og genkendelighed. Her hylder man de små pikante nuanceforskelle for hvert nyt lot, der degorgeres, og Diebolt-Vallois er også en af de producenter, som har været med til at få de mere seriøse internationale kritikere til at oplyse tidspunktet for Champagneproppens ankomst, når de anmeldte non vintage Champagne. Ikke at det stod på flaskerne, men det stod på de følgebreve som fulgte med.
Med skiftet til Extra-Brut er der kommet nye mere informative back-labels, men da Champagne proppen ankommer over en periode på 3-4 måneder og man ønsker at trykke én back-label om året fremgår tidspunktet for degorgement stadig ikke. Men det er nemt at regne det ud!
Extra-Brut Prestige henter sin frugt fra omkring 30 år gamle vinstokke, der alle står på parceller omkring landsbyerne Cramant, Chouilly og Le Mesnil s/Oger, og der er dermed tale om 100% Grand Cru frugt. Drueklaserne soigneres inden de går direkte i pressen hvorefter mosten forvandles til vin i cement og rustfrit stål. Den unge vin for lov til at modne nogle måneder sur Lie inden den sammenstikkes med omkring 25% vin fra året før og omkring 15% fadlagret "vin de Reserve" fra familiens solera-system, som blev startet op i 2009, og nu er med til at profilere Diebolt-Vallois non-vintage Champagner yderligere. Efter den fornyede gæring i flaskerne er vinen modnet mindst 36 måneder frem mod degorgement og en dosage på 4-5g. Så længere flaskelagring og mindre dosage er den nye virkelighed hos Diebolt-Vallois.
Trods justeringerne kommer hovedparten af kompleksiteten og generøsiteten stadig fra den årgang, der dominerer cuvéen, og den svenske Champagne ekspert Ricard Juhlins kærlige ord står stadig for troende: "Jacques Diebolt och hans familj är några av de trevligaste människor jag mött i Champagne. Att de producerar Chardonnayviner i absolut världsklass gör ju inte direkt saken sämre."
En herlig saftig og frem for alt ren og frisk Champagne med de helt rigtige og her pikante noter af æbler, pærer, mandler og hasselnødder afleveret på en subtil bund af brioche. Det er spot-on generøst, beundringsværdigt og imponerende!
Bemærk at anførte bedømmelser kan være sket på baggrund af tidligere eller senere degorgeringer end dem, vi aktuelt tilbyder. Bemærk ligeledes at Champagne i store flasker på forunderlig vis hyppigt performer bedre end den samme Champagne i almindelig flaskestørrelse.
Producent
Champagne Diebolt-Vallois blev en realitet i 1960, da Jacques Diebolt fandt sammen med Nadia Vallois og de to familiers fremragende jordlodder blev forenet i et og samme Domaine. Familierne havde dyrket druer i generationer, men det var forelskelsen mellem de to unge mennesker, som startede den lykkede rejse, som i dag er endt med, at Diebolt-Vallois producerer nogle af de mest efterspurgte Champagner på hele Côte des Blancs.
Diebolt-Vallois producerer i dag nogle af de mest efterspurgte Champagner på hele Côte des Blancs. Druerne kommer udelukkende fra familiens egne vinmarker, som omfatter godt 11 ha. hovedsageligt tilplantet med Chardonnay. De fleste parceller ligger omkring byen Cramant, som har Grand Cru status, men der er også et par små jordlodder i Chouilly ligeledes med Grand Cru status. Dertil kommer adskillige parceller med Premier Cru status omkring Cuis, på Les Toulettes og på Les Hautes Justices udenfor Epernay samt yderligere lidt mindre prestigefyldte parceller på Montagne de Reims og Côte de Bar.
Domainet drives i dag af børnene Arnaud og Isabelle, som viderefører forældrenes vision om at lave gnistrende rene champagner af extraordinær kvalitet. Omkring 150.000 flasker bliver det til om året fordelt på 6 forskellige vine.
Det är viner med ofta majestätisk pondus, stolthet och personlighet och få mästrar chardonnay bättre. Kanske hemligheten ligger i deras vingårdar i klassiska lägen som Cramant, Chouilly och Le Mesnil sur Oger, kanske det beror på tålamodet man uppvisar med lång lagring på fällningen, kanske de gamla rankorna eller så är de blott skickliga vinmakare?
Christoffer Enquist - Livets Goda november 2019
Flere producenter i landsbyen Cramant skaber suveræne Champagner, som det er en fornøjelse at nyde, men personligt synes jeg at Diebolt tilfører denne Grand Cru en ekstra dimension, især med den cuvée, der ikke gennemgår den malolaktiske gæring, og som bliver høstet fra 65 år gamle vinstokke på Les Pimonts og Les Buzons. Denne vin rummer en tankevækkende dybde, der minder om Mesnil, samtidigt med at den også besidder Cramant cremede struktur.
Sådan skriver den berømte svenske Champagne-ekspert Richard Juhlin i sin bog "A Scent of Champagne - 8.000 Champagne Tasted and Rated" samtidigt med at han placerer Diebolt-Vallois topcuvée Fleur de Passion på en 24. plads på listen over de ”100 Champagner, som du skal smage mindst én gang i dit liv”.
Champagne Diebolt-Vallois har været en del af Løgismose familien siden sommeren 2015. Du finder de vine vi aktuelt tilbyder her
Oprindelse
Region
Champagne regionen ligger øst for Paris og dækker ca 30.000 hektar fordelt på 5 underregioner. Med en lav gennemsnitstemperatur på året, er druemodning vanskelig, og vækstsæsonen er kort med faretruende risiko for frost i blomstringsperioden og regn i høstperioden. Jordbunden er kalkholdig, særlig hvor markerne er placeret på skråninger. Både Pinot Noir, Pinot Meunier og Chardonnay bruges til Champagne ofte i en blanding. Druerne gæres indledningsvis til en tør hvidvin, der inden salg gøres mousserende ved hjælp af Methode Champenoise. Champagne kan både være blandet af flere årgange (Non Vintage) eller være fra en enkelt årgang (Vintage) og vin fra Champagne har en unik status indenfor mousserende vin.Distrikt
Cote de Blancs udgør et af de vigtigste underområder i Champagne regionen sammen med Montagne de Reims og Vallée de la Marne. Området ligger syd for Epernay og Montagne de Reims og inkluderer ca 3300 ha vinmarker overvejende beplantet med Chardonnay. Markerne er for de flestes vedkommende placeret på en gennemgående østvendt skråning, og dækker blandt andet seks Grand Cru kommuner herunder nogle af Champagnes bedste som Mesnil-sur-Oger, Avize og Cramant. Jordbunden er meget kalkholdig med solide forekomster af den påskønnede Belemnit kalk.
Næringsdeklaration
Indeholder sulfitter