Fakta
- Vin
- Spiritus & Drikke
- Smagekasser
- Mad
- Gavekurve & Grej
- Events
- Tilbud
- InspirationLæs om vin & madRejseguide til vin og madMit bedste mad & vin tipVinproducenterVin & MadVin & OstRåvarefokusKokketipsBarskabetVinvidenOm LøgismoseBocuse d'Or DanmarkHistorien om LøgismoseKlub Løgismose Vin & MadSmag, holdning og håndværkBag om LøgismoseLøgismose MejeriLøgismose kyllingen
- Opskrifter
- Butikker
- 6 stk. 1.524,90
Champagne Brut Tradition
- 6 stk. 1.524,90
299,-
398,67 pr. l.
6 stk.
1.524,90
254,15 pr stk.
Spar 269,10
Anbefalinger
Le Guide Hachette Des Vins
* (en stjerne)
Guide Hachette 2020
Beskrivelse
Champagne Christian Péligri holder til i Colombey-les-Deux-Églises, den lille søvnig landsby, som stemplede ind i historiebyerne fordi det var her, at general de Gaulle tilbragte sine sidste år. Vi er på Côte des Bar i den sydligste del af Côte des Blancs og her producerer Christian sammen med sin kone Sylvia, datteren Claire og svigersønnen Cyril blandt andet denne fine Brut Tradition.
Der er altovervejende tale om Pinot Noir fra en række små parceller som efter alle stilke er fjernet gærer i rustfrit og efter den malolaktiske gæring er veloverstået sammenstikkes med op til 20% af en "vin de reserve", som også indeholder Chardonnay og Pinot Meunier til den endelige cuvée. Efter den fornyede gæring modner vinen 24 måneder i flaskerne inden bundfaldet skydes bort og Champagneproppen kommer på plads sammen med en velafstemt dosage på 8-9g.
En dejlig ligefrem og frem for alt rent smagende Champagne hvor dosagen ikke skygger for friskheden og hvor den relativt korte flaskemodning betyder, at de sprøde pærer, de blomstrende noter og mineraliteten på charmerende vis kommer i centrum. Samtidig også en Champagne som selvom den er non vintage ikke har nogen ambitioner om at smage ens år efter år. Denne er for eksempel domineret af vine fra 2020, og når det til næste år bliver 2021's tur vil profilen forandres en lille smule. Enjoy!
Naturligvis fin som aperitif for eksempel sammen med sprød butterdej med forskellige salte toppings, men den fungerer også fint sammen med en æble- blomme- eller pæretærte. Franskmændene har for længst opdaget at måltidet ikke behøver slutte med sødt med sødt på.
Producent
Christian Péligri er et af de mange små Champagne huse, som begyndte at poppe op i 1980'erne, da det begyndte at blive økonomisk overskueligt at investere i egne faciliteter og producere sine egne vine frem for at sælge druerne til kooperativerne eller et af de store Champagne huse.
Familien holder til i Colombey-les-Deux-Églises, en lille søvnig landsby, som er stemplet ind i historiebyerne, fordi det var her, general de Gaulle tilbragte sine sidste år og fordi det er her, der er rejst et monstrøst mindesmærke.
Vi er i den sydligste mindre kendte del af Côte des Blancs og faktisk lige så tæt på Chablis som på de berømte vidtstrakte vinmarker mellem Reims og Èpernay. Her har familien efterhånden fået skrabet 12 ha. sammen hovedsageligt på Côte des Bar, men der er også parceller i Colombey Les Deux Eglises (departementet Haute-Marne) og i Dolancourt (departement Aube), og det giver familien mulighed for at arbejde med et ret diverst druemateriale, hvor opgaven så er at få de forskellige komponenter til at komplimentere hinanden i husets Champagner.
Det var Christian og Sylvia Peligri's forældre, som tilbage i 1988 flyttede ind i byens nedlagte andelsmejeri og ombyggede det til et vineri, og i dag driver de med stor passion vingården sammen med deres datter Claire og svigersønnen Cyril, som begge har studeret vinfremstilling og vinavl. Og da den yngste datter Laure også sigter efter at komme hjem til gården, når hun har afsluttet sine studier er den 3. generation også ved at være kørt i stilling.
Frem for at ansætte folk og investere i kostbart maskinel har familien valgt at samarbejde med det velsmurte IOC-France (Institut Œnologique de Champagne), som både skaffer hjælp til arbejdet i vinmarkerne, stiller laboratorie til rådighed og ikke mindst bidrager med råd og dåd under høsten.
Druerne er naturligvis Chardonnay, Pinot Noir og Pinot Meunier og frugten fra disse bliver vekslet til 5 forskellige fine rent smagende Champagner samt Marc og Fine Champenois og specialiteten Ratafia Champenois, og alt i alt bliver det til i omegnen af 75.000 flasker om året.
Champagne Christian Péligri har været en del af Løgismose familien siden september 2020. Du finder deres aktuelle bobler her
Oprindelse
Region
Champagne regionen ligger øst for Paris og dækker ca 30.000 hektar fordelt på 5 underregioner. Med en lav gennemsnitstemperatur på året, er druemodning vanskelig, og vækstsæsonen er kort med faretruende risiko for frost i blomstringsperioden og regn i høstperioden. Jordbunden er kalkholdig, særlig hvor markerne er placeret på skråninger. Både Pinot Noir, Pinot Meunier og Chardonnay bruges til Champagne ofte i en blanding. Druerne gæres indledningsvis til en tør hvidvin, der inden salg gøres mousserende ved hjælp af Methode Champenoise. Champagne kan både være blandet af flere årgange (Non Vintage) eller være fra en enkelt årgang (Vintage) og vin fra Champagne har en unik status indenfor mousserende vin.Distrikt
Aube også kendt som Cote de Bar er et område indenfor Champagne regionen. Aube udgør de sydligste vinmarker i regionen og ligger geografisk tættere på Chablis end på resten af de Champagne producerende områder. Jordbunden har af samme årsag flere fællestræk med Chablis, blandt andet solide forekomster af Kimmeridge ler og mergel. Vinmarksarealet er ca 8000 ha. Hoveddruen er Pinot Noir som pga de lune dyrkningsforhold modner godt her og giver fyldige vine, men også Chardonnay og Pinot Meunier er plantet her.
Næringsdeklaration
Indeholder sulfitter