Fakta
- 6 stk. 2.646,90
Champagne Clicquot Demi-Sec
- 6 stk. 2.646,90
519,-
692,- pr. l.
6 stk.
2.646,90
441,15 pr stk.
Spar 467,10
Anbefalinger
James Suckling
91
This has aromas of jasmine, almonds, vanilla, tarte tatin and poached pears. Excellent balance, with a medium body, soft bubbles and bright acidity. So clean, you almost forget about the sweetness. Januar 2023
Beskrivelse
Veuve Clicquot - eller den gule enke som vi kærligt kalder hende - var engang det dominerende Champagne brand i Danmark og i mange andre lande. I dag har vi fået hundreder af alternativer, men det piller ikke ved at Veuve Clicquot stadig er en mægtig spiller og at denne Demi Sec med en bred margin er den bedst og videst distribuerede halv søde Champagne på verdensmarkedet. Hvor mange flasker det bliver til kan vi imidlertid kun gisne om. Produktionens størrelse har altid været og forbliver en hemmelighed.
Det er i dag Dominique Demarville der er Chef de la Cave hos Veuve Clicquot og sammen med et helt dusin af vinmagere holder hun på imponerende vis rede på de 700-800 vine der produceres hvert år og de 400 forskellige vin de reserve man har at trække på når årets cuvée ‘er skal sammenstikkes og husets imponerende ensartede stil skal videreføres.
Denne Demi Sec er således sammenstukket af intet mindre end 50 forskellige vine fra 2015 høsten som efterfølgende er tilføjet 20-30% vin de reserve for at ramme Veuve Clicquots stil. I dette mægtige puslespil er det ikke muligt at angive den præcise drueblanding, men proportionerne holder sig inden for 40 til 45% Pinot Noir, 30 til 35% Pinot Meunier og 20-25% Chardonnay.
Efter den fornyede gæring modner vinen i mindst 24 måneder hvorefter man begynder at degorgere med en dosage på omkring 45g. pr. liter, som nok giver sødme, men aldrig dækker over den iboende friskhed som al Champagne gerne skulle handle om.
En mild let gylden Champagne som skænkes med smuk mousse og fine perler. Der er duft af hvide blomster, moden og kandiseret frugt og selvfølgelig også lidt brioche fra tiden i flasken. Fyldig og rund i munden og snarere halvtør end halv sød. Vinen er kendt for at blive blidere og mere attraktiv 2-3 år efter degorgement, og nyder man den tidligere anbefaler Veuve Clicquot ligefrem at vinen dekanteres!
Ideel som aperitif og fin til ikke alt for søde desserter eller blåskimmeloste.
Producent
Champagne Veuve Clicquot gemmer på historien om Barbe-Nicole Clicquot Ponsardin. Hun blev på grund af sine bedrifter "La Grande Dame" i Champagne. Hun mistede i 1805 sin mand, og stod som 27-årig alene tilbage med en datter på 3 og Champagnehuset Clicquot, som endnu ikke helt havde fundet ind til sin stil. Hun træffer den på det tidspunkt meget kontroversielle beslutning om at træde ind i den mandsdominerede verden for at føre familiefirmaet videre på trods af, at hun intet vidste om fremstilling, salg og markedsføring af Champagne.
Selvom Madame Clicquot døde 89 år gammel i 1866, tilskrives hun fortsat en betydelig del af æren for, at Champagne er ren og klar, idet hun sammen med sin kældermester opfandt det, vi i dag kender som "remuage-systemet" - den proces hvor flaskerne langsomt bringes fra vandret til lodret position for til sidst at få skudt bundfaldet væk.
Siden er Champagne Veuve Clicquot blevet et ikon i brancen, og det er Veuve Clicquot, der står bag "Den Gule Enke", som produceres i imponerende mængder, som er blevet mishandlet nytårsaften i mange danske hjem, fordi den absolut skulle opleves sammen med stykker af al for sød kransekage.
Frugten kommer dels fra Veuve Clicquot 's egne 284 ha. i 22 forskellige kommuner, dels fra opkøbte druer, der antages at komme fra yderlige 1.000 ha. spredt ud over hele Champagne distriktet. Det nøjagtige antal af kontrakter og størrelsen af den samlede produktion er en fabrikshemmelighed, men ingen er i tvivl om, at der er tale om et mægtigt puslespil, der kræver et stort logistisk setup, før det år ud og år ind lykkes at begave verden med Champagne Brut, Champagne Demisec og Champagne Rosé i en forbløffende ensartet kvalitet.
Oprindelse
Region
Champagne regionen ligger øst for Paris og dækker ca 30.000 hektar fordelt på 5 underregioner. Med en lav gennemsnitstemperatur på året, er druemodning vanskelig, og vækstsæsonen er kort med faretruende risiko for frost i blomstringsperioden og regn i høstperioden. Jordbunden er kalkholdig, særlig hvor markerne er placeret på skråninger. Både Pinot Noir, Pinot Meunier og Chardonnay bruges til Champagne ofte i en blanding. Druerne gæres indledningsvis til en tør hvidvin, der inden salg gøres mousserende ved hjælp af Methode Champenoise. Champagne kan både være blandet af flere årgange (Non Vintage) eller være fra en enkelt årgang (Vintage) og vin fra Champagne har en unik status indenfor mousserende vin.Distrikt
Aube også kendt som Cote de Bar er et område indenfor Champagne regionen. Aube udgør de sydligste vinmarker i regionen og ligger geografisk tættere på Chablis end på resten af de Champagne producerende områder. Jordbunden har af samme årsag flere fællestræk med Chablis, blandt andet solide forekomster af Kimmeridge ler og mergel. Vinmarksarealet er ca 8000 ha. Hoveddruen er Pinot Noir som pga de lune dyrkningsforhold modner godt her og giver fyldige vine, men også Chardonnay og Pinot Meunier er plantet her.
Næringsdeklaration
Indeholder sulfitter