Fakta
- VinTypeRødvinHvidvinChampagneMousserende vinFine WineRosévinDessertvinPortvinHedvinSherryNaturvinOrangevinAlkoholfri vinSmagekasserLykkekasserAlle vineDruePinot NoirChardonnaySauvignon BlancCabernet SauvignonRieslingGrenacheMerlotTempranilloCabernet FrancSyrahNebbioloMalbecSangiovese
- Spiritus & Drikke
- Mad
- Gavekurve & Grej
- Events
- Tilbud
- InspirationLæs om vin & madRejseguide til vin og madMit bedste mad & vin tipVinproducenterVin & MadVin & OstRåvarefokusKokketipsBarskabetVinvidenTemaerBrunchNem hverdagBagningFrokostTapasBarenSnacksJul med LøgismoseDen søde juletidJulefrokost med LøgismoseOm LøgismoseBocuse d'Or DanmarkHistorien om LøgismoseKlub Løgismose Vin & MadSmag, holdning og håndværkBag om LøgismoseLøgismose MejeriLøgismose kyllingen
- Opskrifter
- ButikkerButikken på Nordre ToldbodLige nu i butikkenÅbningstiderEvents på Nordre ToldbodJul på Nordre ToldbodNytår på Nordre ToldbodBestil mad fra Nordre ToldbodBestil nytårsmenuBestil julemiddagenProducenter i butikken
- 6 stk. 1.402,50
Champagne Delos Grand Cru Brut - 37,5cl
- 6 stk. 1.402,50
275,-
723,68 pr. l.
6 stk.
1.402,50
233,75 pr stk.
Spar 247,50
Beskrivelse
Denne signatur cuvée er Nicole Moncuit ’s hyldest til Olde faderen Pierre Moncuit, der grundlagde dette lille Champagnehus tilbage i 1889. Vinen er skabt på druer høstet fra familiens 14 ha. med Grand Cru status i den sydlige del af Côte de Blanc omkring landsbyen Mesnil-sur-Oger hvor Eugène-Aimé Salon i starten af 1900-tallet gik midt imod flokken og producerede den første Champagne på ren Chardonnay.
Den kalkrige jordbund i de bløde bakker omkring Mesnil-sur-Oger giver rigelig med friskhed og mineralitet til Champagnerne, og derfor ser Nicole Moncuit ingen grund til at undgå den malolaktiske gæring. Det betyder at denne Cuvée Pierre Moncuit er mere cremet og hurtigere tilgængelig end mange andre Champagner fra Côte de Blanc med Grand Cru status.
Gæring i rustfrit stål, ingen fadlagring og ingen tilsætning af vin de reserve hvorefter der reelt er tale om en vintage Champagne in spe. 20-24 måneders flaskelagring frem mod degorgement og en dosage på ca. 8g.
Vinen fremstår let gylden og skænkes med intense og livlige bobler. Vinen er begavet med en dejlig frugtig næse, der fra et udgangspunkt blandt æbleblomster, pærer og hvide ferskner udvikler sig mod stadig større kompleksitet. Derpå danser vine let og livligt i munden. Den er aromatisk og ganske fyldig, men et underliggende lag af grape og lime tilfører sammen med en udpræget mineralitet en charmerende sprødhed.
Producent
Champagne Pierre Moncuit blev etableret i 1889 af Pierre Moncuit og hans kone Odile Moncuit-Delos.
Champagne Pierre Moncuits vingård ligger i en lille stille gade i hjertet af vinbyen Mesnil-sur-Oger. Det er her, Krug skabte prestigeprojektet Clos de Mesnil. Det er her, Laurent-Perrier henter frugten til de fine årgangs-champagner fra Salon, og det er kommunen, som mange kalder den ypperste på hele den 20 kilometer lange østvendte skråning, som vi har lært at kende som Côte de Blancs.
Så hvis vi taler om beliggenhed, er Champagne Pierre Moncuit en ren vinder, ikke mindst fordi familien ejer hele 15 hektar med Grand Cru-status fordelt på 22 forskellige parceller omkring byen, inklusive veleksponerede dele af den måske mest berømte skråning, Les Chétillons.
Det forpligter, og siden 1977 har Nicole Moncuit først sammen med broderen Yves, og nu også sammen med datteren Valérie Charpentier ført bevis for, at der findes en vidunderlig verden ved siden af Le Grande Marques i Champagne.
Nicoles rejse har samtidig udviklet sig til et opgør med de store spilleres fokus på konform ensartethed og udeblivende overraskelser. Det har betydet et farvel til ”vin de reserve” til at udviske forskellene mellem forskellige årgange. Det har betydet et farvel til at ”manipulere med friskheden” ved at undertrykke den malolaktiske gæring. Det har betydet, at mange års flaskemodning ikke er i fokus, og endelig er Nicole begyndt systematisk at reducere mængden af tilsat likør, når bundfaldet skydes bort, og champagneproppen bankes på plads.
Resultatet er nogle af de mest transparente og vitale Champagner på markedet, som – også når der ikke er årgange på flaskerne – byder sig til med små pirrende nuanceforskelle, hver eneste gang et nyt lot-nummer frigives til salg, og befriende nok er der ingen diskussion om, hvornår de skal nydes. De er klar, når de frigives til salg, og byder sig her til med en næsten Meursault-agtig glød, som er ganske enestående.
Oprindelse
Region
Champagne regionen ligger øst for Paris og dækker ca 30.000 hektar fordelt på 5 underregioner. Med en lav gennemsnitstemperatur på året, er druemodning vanskelig, og vækstsæsonen er kort med faretruende risiko for frost i blomstringsperioden og regn i høstperioden. Jordbunden er kalkholdig, særlig hvor markerne er placeret på skråninger. Både Pinot Noir, Pinot Meunier og Chardonnay bruges til Champagne ofte i en blanding. Druerne gæres indledningsvis til en tør hvidvin, der inden salg gøres mousserende ved hjælp af Methode Champenoise. Champagne kan både være blandet af flere årgange (Non Vintage) eller være fra en enkelt årgang (Vintage) og vin fra Champagne har en unik status indenfor mousserende vin.Distrikt
Cote de Blancs udgør et af de vigtigste underområder i Champagne regionen sammen med Montagne de Reims og Vallée de la Marne. Området ligger syd for Epernay og Montagne de Reims og inkluderer ca 3300 ha vinmarker overvejende beplantet med Chardonnay. Markerne er for de flestes vedkommende placeret på en gennemgående østvendt skråning, og dækker blandt andet seks Grand Cru kommuner herunder nogle af Champagnes bedste som Mesnil-sur-Oger, Avize og Cramant. Jordbunden er meget kalkholdig med solide forekomster af den påskønnede Belemnit kalk.
Næringsdeklaration
Indeholder sulfitter