Fakta
- Vin
- Spiritus & Drikke
- Smagekasser
- Mad
- Gavekurve & Grej
- Events
- Tilbud
- InspirationLæs om vin & madRejseguide til vin og madMit bedste mad & vin tipVinproducenterVin & MadVin & OstRåvarefokusKokketipsBarskabetVinvidenOm LøgismoseBocuse d'Or DanmarkHistorien om LøgismoseKlub Løgismose Vin & MadSmag, holdning og håndværkBag om LøgismoseLøgismose MejeriLøgismose kyllingen
- Opskrifter
- Butikker
- 6 stk. 2.014,50
Champagne Tradition Extra Brut
- 6 stk. 2.014,50
395,-
526,67 pr. l.
6 stk.
2.014,50
335,75 pr stk.
Spar 355,50
Anbefalinger
Wine Spectator
92
Alison Napjus - December 2019
Robert Parker - The Wine Advocate
91
Antonio Galloni - Oktober 2011
Stephen Tanzer International Wine Cellar
91
Josh Raynolds - December 2012
Beskrivelse
Dette er den glimrende allround Champagne fra Diebolt-Vallois, der er en lille efterhånden ikonisk familieejet récoltant manipulant, som holder til på rue Neuve i landsbyen Cremant, der på grund af de omkringliggende prestigefyldte vinmarker bliver kaldt Chardonnay-druernes højborg i Champagne.
Sammen med roséen er dette den eneste cuvée fra Diebolt, hvor der sniger andre druer end Chardonnay ind i drueblandingen. Nærmere bestemt 30-40% Pinot Noir og nogle gange også helt op til 30% Pinot Meunier alt afhængig af hvilken årgang, der udgør rygraden i den aktuelle cuvée. Og da dette er en Champagne hvori man gerne vil accentuere friskheden er der tale om behersket anvendelse af den såkaldte "vin de reserve" og blot 24 måneders modning inden flaskerne degorgeres og lige justeres med en dosage på 6-8g inden Champagneproppen skydes på plads.
Man kan således tælle baglæns og regne med at en Tradition der for eksempel er markedsført i 2020 er funderet på frugt fra høsten i 2017, og i modsætningen til de store huse efterstræber man ikke ensartetheden. Huset friske fint blomstrende stil skal selvfølgelig være genkendelig, men ellers mener Jacques Diebolt, Nadia Vallois og nu også deres to børn Arnaud og Isabelle, at fornemmelsen af de bagvedliggende årganges diversitet er en del af charmen.
Briochebrød, nødder, gule æbler og skovjordbær i næsen, og i munden fortsætter aromaerne fra lagringen med gærresterne med ristet brød, rugbrød, fløde, æblekompot og citrus. Meget fine bobler, god struktur i et klassisk udtryk.
Diebolt-Vallois blev af det indflydelsesrige Gault-Millau Magazine fejret som årets Champagne producent tilbage i 1992, og siden har vinene været særdeles efterspurgte, og efter at også en ny generation af sommelier har fået øjnene op for de mindre producenter har Diebolt-Vallois i hele det nye millennium kunne sælge mere end de producerede. Vi er derfor stolte over at Diebolt-Vallois har valgt at blive en del af Løgismose-familien.
"Champagne Producer of the Year 1992"
- Gault Millau Magazine
"Terribly close to five stars because everything Diebolt does is perfect in its way"
- Richard Juhlin
Producent
Champagne Diebolt-Vallois blev en realitet i 1960, da Jacques Diebolt fandt sammen med Nadia Vallois og de to familiers fremragende jordlodder blev forenet i et og samme Domaine. Familierne havde dyrket druer i generationer, men det var forelskelsen mellem de to unge mennesker, som startede den lykkede rejse, som i dag er endt med, at Diebolt-Vallois producerer nogle af de mest efterspurgte Champagner på hele Côte des Blancs.
Diebolt-Vallois producerer i dag nogle af de mest efterspurgte Champagner på hele Côte des Blancs. Druerne kommer udelukkende fra familiens egne vinmarker, som omfatter godt 11 ha. hovedsageligt tilplantet med Chardonnay. De fleste parceller ligger omkring byen Cramant, som har Grand Cru status, men der er også et par små jordlodder i Chouilly ligeledes med Grand Cru status. Dertil kommer adskillige parceller med Premier Cru status omkring Cuis, på Les Toulettes og på Les Hautes Justices udenfor Epernay samt yderligere lidt mindre prestigefyldte parceller på Montagne de Reims og Côte de Bar.
Domainet drives i dag af børnene Arnaud og Isabelle, som viderefører forældrenes vision om at lave gnistrende rene champagner af extraordinær kvalitet. Omkring 150.000 flasker bliver det til om året fordelt på 6 forskellige vine.
Det är viner med ofta majestätisk pondus, stolthet och personlighet och få mästrar chardonnay bättre. Kanske hemligheten ligger i deras vingårdar i klassiska lägen som Cramant, Chouilly och Le Mesnil sur Oger, kanske det beror på tålamodet man uppvisar med lång lagring på fällningen, kanske de gamla rankorna eller så är de blott skickliga vinmakare?
Christoffer Enquist - Livets Goda november 2019
Flere producenter i landsbyen Cramant skaber suveræne Champagner, som det er en fornøjelse at nyde, men personligt synes jeg at Diebolt tilfører denne Grand Cru en ekstra dimension, især med den cuvée, der ikke gennemgår den malolaktiske gæring, og som bliver høstet fra 65 år gamle vinstokke på Les Pimonts og Les Buzons. Denne vin rummer en tankevækkende dybde, der minder om Mesnil, samtidigt med at den også besidder Cramant cremede struktur.
Sådan skriver den berømte svenske Champagne-ekspert Richard Juhlin i sin bog "A Scent of Champagne - 8.000 Champagne Tasted and Rated" samtidigt med at han placerer Diebolt-Vallois topcuvée Fleur de Passion på en 24. plads på listen over de ”100 Champagner, som du skal smage mindst én gang i dit liv”.
Champagne Diebolt-Vallois har været en del af Løgismose familien siden sommeren 2015. Du finder de vine vi aktuelt tilbyder her
Oprindelse
Region
Champagne regionen ligger øst for Paris og dækker ca 30.000 hektar fordelt på 5 underregioner. Med en lav gennemsnitstemperatur på året, er druemodning vanskelig, og vækstsæsonen er kort med faretruende risiko for frost i blomstringsperioden og regn i høstperioden. Jordbunden er kalkholdig, særlig hvor markerne er placeret på skråninger. Både Pinot Noir, Pinot Meunier og Chardonnay bruges til Champagne ofte i en blanding. Druerne gæres indledningsvis til en tør hvidvin, der inden salg gøres mousserende ved hjælp af Methode Champenoise. Champagne kan både være blandet af flere årgange (Non Vintage) eller være fra en enkelt årgang (Vintage) og vin fra Champagne har en unik status indenfor mousserende vin.Distrikt
Cote de Blancs udgør et af de vigtigste underområder i Champagne regionen sammen med Montagne de Reims og Vallée de la Marne. Området ligger syd for Epernay og Montagne de Reims og inkluderer ca 3300 ha vinmarker overvejende beplantet med Chardonnay. Markerne er for de flestes vedkommende placeret på en gennemgående østvendt skråning, og dækker blandt andet seks Grand Cru kommuner herunder nogle af Champagnes bedste som Mesnil-sur-Oger, Avize og Cramant. Jordbunden er meget kalkholdig med solide forekomster af den påskønnede Belemnit kalk.
Næringsdeklaration
Indeholder sulfitter