Fakta
- 6 stk. 17.314,50
Chassagne-Montrachet Boudriotte 1.Cru
- 6 stk. 17.314,50
3.395,-
4.526,67 pr. l.
6 stk.
17.314,50
2.885,75 pr stk.
Spar 3.055,50
Anbefalinger
Allen Meadows - Burghound
91
Allen Meadows - Juni 2021
Robert Parker - The Wine Advocate
93
The 2018 Chassagne-Montrachet 1er Cru Boudriotte is showing beautifully, unfurling in the glass with notes of toasted bread, pear, waxy citrus rind, smoke and popcorn. Medium to full-bodied, satiny and elegantly fleshy, it's seamless and elegant, with fine depth at the core and a long, delicately nutty finish. Already approachable, this will offer a broad drinking window. William Kelley - September 2021
Beskrivelse
Dette er den mindre kendte, men bestemt fine Chassagne-Montrachet fra Premier Cru marken Boudriotte, der ligger på venstre hånd når man kører ad D113A’eren ned mod Santenay. Et par små parceller nærmest i Domaine Vincent et Sophie Morey’s baghave erhvervet omkring årtusindskiftet, som nu også leverer en af de mange signaturvinene fra Domaine Ramonet, der lige siden forbudstidens ophør har solgt væsentlige dele af produktionen til det amerikanske marked, og lige så længe er blevet talt med blandt de bedste domæner i Chassagne.
Blandt andet har Clive Coates MV noteret at "hvad La Romanée-Conti er for rød Bourgogne er Domaine Ramonet for hvid", og da Decanter Magazine i juni 2008 i anledning af 10-året for udgivelsen af hovedværket "Côte d'Or - A Celebration of the Great Wines of Burgundy" (997 sider udgivet i maj 1997) bad ham om på ny at rangerer de bedste domæner løftede han Ramonet op på niveau med Lafon, Leroy, DRC, Rousseau og De Vogüé med følgende begrundelse:
"The Ramonet domaine, now in the hands of Noël Ramonet and his brother Jean-Claude, produces different wines from most of the others that I admire in the Burgundy region. Elsewhere I love the subtlety, the quietly restrained finesse and discreet balance. Here, we have assertive wines: Big, dangerous, dramatic and exciting. Sometimes they don’t come off. But when, and most of the time, they do, they explode in the glass. This is a large (17 ha) estate, with a number of Premier Crus in Chassagne and elsewhere, but most importantly 0,45 ha. in Bâtard and 0,53 ha. in Bienvenues, not to mention 0,26 ha. in Le Montrachet itself. Ramonet has no parallels, no equals: It is unique and magnificent."
Tilgangen til vinfremstillingen er empirisk og instinktiv. På de mange små parceller holdes udbyttet lavt og gennemsnitsalderen på vinstokkene høj blandt andet ved at Premier Cru vinene friholdes fra frugten fra de yngste vinstokke, og i kælderen "lader vi gerne naturen gå sin gang", som Nöel Ramonet så sigende har formuleret det. Det betyder efter en soignering direkte pres af de hele drueklaser og derpå ingen stabilisering og bundfældning forud for gæringen i små rustfri ståltanke. Derpå den obligatoriske modning Bourgogne fade (20-30% nye) i mindst 12 måneder med kun en enkelt omstikning inden den endelige cuvée sammenstikkes og tappes på flaske efter en meget nænsom filtrering.
I dag har Noël Ramonet trukket sig fra selve driften, angiveligt på grund af nogle overvejelser omkring arv og overdragelse til den 4. generation. Så siden 2014-årgangen har der stået Domaine Jean-Claude Ramonet på flaskerne, og der er angiveligt tale om en konstruktion hvor Noël udlejer sin andel af vinmarkerne til Jean-Claude.
Producent
Domaine Ramonet har lige siden forbudstidens ophør solgt væsentlige dele af produktionen til det amerikanske marked, og lige så længe er domænet blevet talt med blandt de bedste i Chassagne.
Blandt andet har Clive Coates MV noteret at "hvad La Romanée-Conti er for rød Bourgogne er Domaine Ramonet for hvid", og da Decanter Magazine i juni 2008 i anledning af 10-året for udgivelsen af hovedværket "Côte d'Or - A Celebration of the Great Wines of Burgundy" (997 sider udgivet i maj 1997) bad ham om på ny at rangerer de bedste domæner løftede han Ramonet op på niveau med Lafon, Leroy, DRC, Rousseau og De Vogüé med følgende begrundelse:
"The Ramonet domaine, now in the hands of Noël Ramonet and his brother Jean-Claude, produces different wines from most of the others that I admire in the Burgundy region. Elsewhere I love the subtlety, the quietly restrained finesse and discreet balance. Here, we have assertive wines: Big, dangerous, dramatic and exciting. Sometimes they don’t come off. But when, and most of the time, they do, they explode in the glass. This is a large (17 ha) estate, with a number of Premier Crus in Chassagne and elsewhere, but most importantly 0,45 ha. in Bâtard and 0,53 ha. in Bienvenues, not to mention 0,26 ha. in Le Montrachet itself. Ramonet has no parallels, no equals: It is unique and magnificent."
I dag har Noël Ramonet trukket sig fra selve driften, angiveligt på grund af nogle overvejelser omkring arv og overdragelse til den 4. generation. Så siden 2014-årgangen har der stået Domaine Jean-Claude Ramonet på flaskerne og der er angiveligt tale om en konstruktion hvor Noël udlejer sin andel af vinmarkerne til Jean-Claude.
Oprindelse
Region
Bourgogne ligger centralt i det østlige Frankrig med hjertet koncentreret mellem byerne Dijon og Lyon. Overordnet set deles det fra nord til syd ind i: Chablis, Cote d'Or med Cote de Nuits og Cote de Beaune, Cote Chalonnaise, Maconnais og Beaujolais. Området har fastlandsklima og de korte somre kan gøre druemodning udfordrende. Jordbundsforhold er af særlig stor betydning her og små udsving kan give anledning til enorme prisforskelle i den færdige vin. De to hoveddruer er Chardonnay og Pinot Noir, og mange de bedre vine fra Bourgogne kan udvikle sig adskillige år i flasken. I Maconnais dyrkes den grønne drue Aligoté endvidere, mens Beaujolais stort set kun fokuserer på den blå drue Gamay.