Fakta
- Vin
- Spiritus & Drikke
- Smagekasser
- Mad
- Gavekurve & Grej
- Events
- Tilbud
- InspirationLæs om vin & madRejseguide til vin og madMit bedste mad & vin tipVinproducenterVin & MadVin & OstRåvarefokusKokketipsBarskabetVinvidenOm LøgismoseBocuse d'Or DanmarkHistorien om LøgismoseKlub Løgismose Vin & MadSmag, holdning og håndværkBag om LøgismoseLøgismose MejeriLøgismose kyllingen
- Opskrifter
- Butikker
- 6 stk. 1.524,90
Château de Haute-Serre Grand Vin Seigneur
- 6 stk. 1.524,90
299,-
398,67 pr. l.
6 stk.
1.524,90
254,15 pr stk.
Spar 269,10
Anbefalinger
Jyllands-Posten
91
Saftig, tør, balanceret, rank. Meget klassisk. Blindt kunne man godt have gættet Bordeaux. Niels Lillelund - Januar 2013
Wine Enthusiast
93
Roger Voss - November 2021
Wine Spectator
90
Gillian Sciaretta - April 2021
Beskrivelse
Selvom Bertrand Gabriel Vigouroux og hans legekammerat, den verdensberømte amerikanske Malbec-ekspert Paul Hobbs, i de bedste år piller frugten fra omkring 4 ha. ud af ligningen for at producere de 2 prestigevine Cuvée Géron Dadine og Icône WOW er det stadig på sin plads at kalde dette for Le Grand Vin de Haute-Serre. Allerede 2010-årgangen kom i 2013 med på Wine Spectator’s årlige top-100-liste, og i 2017 kaldte Paolo Basso (kåret til verdens bedste sommelier i 2016) 2013-årgangen for "mon préféré coup de cœur à Bordeaux". (mit fortrukne alternativ til Bordeaux).
Den glade nyhed er, at dette er den mest helstøbte udgave af vinen vi til dato har smagt. Delikat og subtil, og fjert fra myten om, at Cahors er den lidt støvede, sorte vine, der helst skal ligge ned i årtier før de kan drikkes. Her er der tale om stor drinkability allerede nu og samtidigt vil man blive rigt belønnet hvis man investerer i nogle flasker og giver vinen lidt tid. Det er ren Win Win Wine!
Château de Haute-Serre har sine 60 tilplantede ha. samlet omkring slottet skrånende fra 320 og ned til 280 meter på det såkaldte 3. plateau i forholdt til Lot-floden. Georges Vigouroux købte slottet i 1970 på et tidspunkt hvor skråningerne var dækket af enebærbuske og små forkrøblede egetræer fordi produktionen aldrig var kommet i gang igen efter vinlusen. men Georges Vigouroux havde opsøgt stedets historie og fundet ud af, at slottet engang havde produceret noget af Frankrigs mest feterede vin, som havde gnubbet skuldre med Château Margaux og andre store vine. Et omfattende arbejde med at genskabe vinmarkerne og renovere slottet blev iværksat, og i 1997 kunne man frigive de første vine fra 1995-årgangen. Siden har Château Haute-Serre som det forstås positioneret sig som et af de sikreste kort i hele Cahors distriktet, og slottes nytilkomne restaurant bejler under ledelse af den unge chef Allan Duplouich til den første stjerne i den røde guide Michelin.
Vinfremstillingen er traditionel med sortering for defekte bær og fjernelse af alle stilke forud forgæringen med hyppige omrøringer under temperatur kontrol i rustfrit stål og beton. Herefter sammenstikkes Le Grand Vin i januar og modner herefter for en dels vedkommende 12 måneder på nye fade og 6 måneder i beton og for resten 18 måneder i brugte næsten neutrale fade med en klaring med æggehvider under vejs og en let filtrering i forbindelse med aftapningen på flaske.
Bare en dejlig vin med duft af mørke kirsebær, solbær, skovjordbær, kanel, vanilje og andre krydderier fra tiden i egefadene. Fin fylde uden på noget tidspunkt at slippe forbindelsen til elegancen. moden saftig frugt og betydelig friskhed frem mod en lange silkeagtige finish, der etableres med hjælp fra allerede elskværdige tanniner.
En vin til de store stege, til rødt kød, til saftigt lam og til kraftige retter med vildt. Nede på La Table de Haute-Serre skænker de også vinen til små stykker mørk chokolade for de gæster, som springer desserten over, og vi skulle hilse og sige at også det fungerer overraskende godt! Også en spændende vin at overraske med når man får gæster med præferencer for fin Bordeaux.
Producent
Georges Vigouroux og hans søn Bertrand-Gabriel regnes for Frankrigs ypperste ambassadører når det drejer sig om druen Malbec. Firmaet, der har base i Cahors i den smukke Atriumkælder har vokset sig stort, og i dag arbejder familien både som vinavlere og vinhandlere.
De ejer vinslottene Château de Haute-Serre, Château de Mercues, Château Leret-Monpezat og Château Tournelles og dertil kommer en bred vifte af vine, som repræsenterer næsten alle distrikterne i Sydvestfrankrig.
Oprindelse
Region
Sud-Ouest dækker over et stort landområde med spredte appellationer i Frankrigs sydvestlige hjørne. Af transportmæssige årsager er mange af områderne placeret omkring floder, der gjorde det nemmere at fragte vin før i tiden. De mest vestlige områder er stærkt påvirket af Atalanterhavet, mens områderne længere fra kysten har mere udpræget fastlandsklima. Blandt de mest profilerede områder i Sud-Oust kan nævnes Madiran og Cahors, der står for kraftige rødvine på Malbec og Tannat og Jurancon, kendt for søde vine på Petit Manseng og Gros Manseng. Nærheden til Bordeaux giver endvidere genlyd i en række druesorter, der bruges særligt i Bergerac såsom Sauvignon Blanc, Semillon, Cabernet Sauvignon og Merlot.Distrikt
Cahors er en appellation tilhørende den sydvestlige del af Frankrig. I appellationen produceres udelukkende rødvin, og den dominerende druesort, Malbec, skal udgøre min 70% af blandingen. Lokalt kaldes den også Côt og den blandes ofte med op til 30% Merlot og/eller Tannat. Vinmarksarealet dækker 4200 ha og de fleste vinmarker ligger på grusholdige terrasser, som oprindeligt er formet af floden Lot. Klimaet er både påvirket af Atlanterhavet og Middelhavet og dermed også varmere end f.eks. Bordeaux. Oprindeligt blev vinen kendt som "den sorte vin" pga. den kraftige farve, og vinene er traditionelt også fremstillet til at kunne lagre i adskillige år.
Næringsdeklaration
Indeholder sulfitter