Fakta
- Vin
- Spiritus & Drikke
- Smagekasser
- Mad
- Gavekurve & Grej
- Events
- Tilbud
- InspirationLæs om vin & madRejseguide til vin og madMit bedste mad & vin tipVinproducenterVin & MadVin & OstRåvarefokusKokketipsBarskabetVinvidenOm LøgismoseBocuse d'Or DanmarkHistorien om LøgismoseKlub Løgismose Vin & MadSmag, holdning og håndværkBag om LøgismoseLøgismose MejeriLøgismose kyllingen
- Opskrifter
- Butikker
- 6 stk. 892,50
Château Laroze 37,5cl
- 6 stk. 892,50
175,-
466,67 pr. l.
6 stk.
892,50
148,75 pr stk.
Spar 157,50
Anbefalinger
James Suckling
89-90
James Suckling - April 2014
Jancis Robinson
15
Julia Harding MW - Januar 2017
Beskrivelse
Guy Meslin har siden 1986 siddet for bordenden på Château Laroze. Han er 3. generation på stedet, og siden årtusindskiftet har han stået i spidsen for en gennemgribende renovering. Alt hvad der har "været til overs" er ganske enkelt blevet investeret, og "Vi har rørt ved alting", som Guy udtrykker det med et skævt smil. Så for dem som ikke har på besøg indenfor de sidste par år, må det være svært at forstå, at dette virkelig er det samme sted.
Château Laroze, der ligger for foden af bakken op mod middelalderbyen Saint-Emilion 1,5 km. borte, er således nu et topmoderne slot, som står godt rustet til at møde de udfordringer, som fremtiden må bringe. Læg dertil at Laroze råder over 27 ha. samlet i et stort parcel omkring slottet.
Alle druer høstes i hånden og efter en manuel sortering og efter at alle stilke er fjernet gærer de let knuste druer parcel for parcel i en blanding af rustfri 10.000 liters ståltanke og nyere 6.000-9.000 liters cementtanke. Le Grand Vin sammenstikkes i januar og bliver herefter som traditionen byder fyldt på fade hvoraf 66% hver år er nye. Vinen modner i 16 måneder inden den klares med friske æggehvider og får lov til at sætte sig i ståltankene frem mod aftapningen på flaske.
Château Laroze leverer i den ikke helt nemme 2013-årgang på et niveau, som retfærdiggør, at slottet fastholdt sin grand cru classé status ved den sidste revision i 2012. En fint udviklet vin som byder på røde bær, lakrids og en nærmest sødmefyldt finish qua den intense men veludførte fadlagring og tiden i flasken. Måske ikke videre kompleks, men med fine silkeagtige tanniner, som betyder, at vinen stadig er en fornøjelse.
Producent
Guy Meslin har siden 1986 siddet for bordenden på Château Laroze. Han er 3. generation på stedet, og siden årtusindskiftet har han stået i spidsen for en gennemgribende renovering. Alt hvad der har "været til overs" er ganske enkelt blevet investeret, og "Vi har rørt ved alting", som Guy udtrykker det med et skævt smil.
Château Laroze ligger for foden af den næsten usynlige bakke op mod middelalderbyen Saint-Emilion, der ligger 1,5 km. borte. Slottet råder over 30 ha. alle placeret lige omkring slottet og efter at have været på vej mod økologi og biodynamik omkring årtusindeskiftet arbejder man nu lidt mere pragmatisk og griber uden at få dårlig samvittighed de livliner som den moderne vinindustri tilbyder når vejret i Bordeaux udfordrer landbruget.
Slottet har status af Grand Cru Classé for Le Grand Vin og derudover er der en 2. vin som hedder La Fleur Laroze og siden 2010 en 3. vine som går under navnet Lady Laroze. Den på højre bred meget kendte Hubert de Boüard er tilknyttet som konsulent, og i gennemsnit produceres der 110.000 flasker hvoraf de 80.000 kommer som Château Laroze Grand Cru Classé.
Slottet er de senere år blevet lidt af en medie darling og bliver hvert år bredt og godt anmeldt både i de franske og internationale medier.
Oprindelse
Region
Bordeaux (opkaldt efter byen med samme navn) ligger i den sydvestlige del af Frankrig og breder sig indlands fra Atlanterhavets kyst lang floderne Gironde, Garonne og Dordogne hvor omkring mange af de bedste marker er placeret. Indflydelsen fra havet er stor, og Bordeaux er præget af en del nedbør. Det enorme område er på mange måder varieret, ikke mindst når det handler om vinstile. Mest kendt er Bordeaux for de tørre rødvine på Cabernet Sauvignon og Merlot og de ædelsøde vine på Semillon og Sauvignon Blanc. De bedste vine fra Bordeaux, både røde, tørre hvide og søde hvide er kendetegnet ved at have lang holdbarhed i flasken. Området er præget af lang historie og stor international anerkendelse.Distrikt
Saint-Emilion ligger øst for Pomerol på Garonne flodens højrebred. Jordbunden er rig på ler og kalk og dermed køligere end grusbankerne i Haut-Medoc, hvorfor Merlot er den foretrukne druesort her. Cabernet Franc er sædvanligvis også med i drueblandingen i en klassisk Saint-Emilion og hos visse producenter også en smule Cabernet Sauvignon. Appellationen er relativt stor og dækker ca 5500 hektar, og mere end 800 producenter opererer her fra. Kun rødvin må produceres under appellationsnavnet, fadlagring anvendes bredt og de bedste vine har lang holdbarhed i flasken. Modsat Pomerol har man i Saint-Emilion en officiel klassifikation oprettet i 1954. Klassifikationen revideres ca. hvert 10. år og blandt appellationens bedste vine kan nævnes slotte som Cheval-Blanc og Ausone.Næringsdeklaration
Indeholder sulfitter