Fakta
- Vin
- Spiritus & Drikke
- Smagekasser
- Mad
- Gavekurve & Grej
- Events
- Tilbud
- InspirationLæs om vin & madRejseguide til vin og madMit bedste mad & vin tipVinproducenterVin & MadVin & OstRåvarefokusKokketipsBarskabetVinvidenOm LøgismoseBocuse d'Or DanmarkHistorien om LøgismoseKlub Løgismose Vin & MadSmag, holdning og håndværkBag om LøgismoseLøgismose MejeriLøgismose kyllingen
- Opskrifter
- Butikker
- 6 stk. 2.779,50
Château Larrivet Haut-Brion
- 6 stk. 2.779,50
545,-
726,67 pr. l.
6 stk.
2.779,50
463,25 pr stk.
Spar 490,50
Anbefalinger
Jeff Leve på The Wine Cellar Insider
93
Fresh, round, lush, polished, energetic, tobacco filled wine with elegant, silky textures and layers of perfectly polished, sweet tobacco leaf tinged red fruits. Clearly, this is the finest vintage for Larrivet Haut Brion I have ever tasted! This should offer two decades of pleasure with ease. Jeff Leve - marts 2021
Decanter Magazine
92
Jane Anson - November 2020
Robert Parker - The Wine Advocate
91
Lisa Perrotti-Brown - April 2021
Vinous by Antonio Galloni
93
Antonio Galloni - Marts 2021
Beskrivelse
Château Larrivet-Haut-Brion var oprindeligt det af Haut-Brion slottene, som formåede at rivaliserede Château Haut-Brion. Siden gik det noget ned ad bakke, og det var først i 1987 da Christine og Philippe Gervoson købte slottet for de midler, de havde opsparet i Société Andros (ved salg af marmelader især under navnet "Bon Maman"), at udviklingen vendte.
Siden er der investeret enorme summer i moderniseringer, og den kendte vinmager Michel Rolland har i en lang periode været tilknyttet som konsulent for at profilere vinene i en mere imødekommende retning. Og her godt 30 år senere er Larrivet-Haut-Brion ved at genvinde fordums styrke, om end den endnu ikke helt rivaliserer sin berømte navnebror.
Vinen er i 2018-årgangen fremstilles på 56% Cabernet Sauvignon, og bare 28% Merlot og 16% Cabernet Franc. Drueklaserne afstilkes og dobbeltsorteres hvorefter de 3 sorter gærer hver for sig i rustfrit stål og ægformede ler tanke. Herefter sammenstikkes den endelige vin som herefter modner i 16 måneder på fade, hvoraf mere end 70% efterhånden fornys hvert år. Vinen er herefter klaret med friske æggehvider og tappet på flaske uden yderligere efterbehandling.
Resultatet er en mørk, kraftig vin, med stor distrikts typicitet og en charmerende kerne af vibrerende frugt domineret af hindbær, kirsebær og store mørke blommer som allerede har overhalet pibetobakken, espressokaffen og de andre dejligt parfumerede krydderier fra den intense, men vel afstemte fadbehandling. Tanninerne er finkornede og så imødekommende, at det allerede nu er en fornøjelse at skænke vinen. Især hvis den får en halv time på karaffel inden serveringen.
Prøv den til et let sprængt grillet andebryst en confiteret andehals farseret med hjerte, kråse og artiskok samt en intens andesky.
Producent
Larrivet-Haut-Brion var oprindeligt det af Haut-Brion slottene, som formåede at rivaliserede Château Haut-Brion. Siden gik det stejlt ned ad bakke, og det var først i 1987 da Christine og Philippe Gervoson købte slottet for de midler, de havde opsparet i Société Andros (ved salg af marmelader især under navnet "Bon Maman"), at udviklingen vendte.
Siden er der investeret voldsomme beløb i moderniseringer og den kendte vinmager Michel Rolland er blevet tilknyttet som konsulent. Og her godt tyve år senere er Larrivet-Haut-Brion ved at genvinde fordums styrke, om end den endnu ikke helt rivaliserer sin berømte navnebror.
Oprindelse
Region
Bordeaux (opkaldt efter byen med samme navn) ligger i den sydvestlige del af Frankrig og breder sig indlands fra Atlanterhavets kyst lang floderne Gironde, Garonne og Dordogne hvor omkring mange af de bedste marker er placeret. Indflydelsen fra havet er stor, og Bordeaux er præget af en del nedbør. Det enorme område er på mange måder varieret, ikke mindst når det handler om vinstile. Mest kendt er Bordeaux for de tørre rødvine på Cabernet Sauvignon og Merlot og de ædelsøde vine på Semillon og Sauvignon Blanc. De bedste vine fra Bordeaux, både røde, tørre hvide og søde hvide er kendetegnet ved at have lang holdbarhed i flasken. Området er præget af lang historie og stor international anerkendelse.Distrikt
Pessac-Leognan er en relativt ny appellation skabt i 1987. Den udgør den nordlige del af det der før samlet hed Graves på venstre bred af Garonne floden lige syd for byen Bordeaux og dækker ca 1200 ha. Jordbunden er grus og sandholdig og Pessac-Leognan positionerer sig helt unikt i forhold til vinene fra Haut-Medoc i det både hvidvine og rødvine tillades indenfor appellationen og begge produceres på højt niveau. De røde har lighedstræk med rødvinene fra appellationerne i Haut-Medoc og produceres på samme druesorter dvs Cabernet-Sauvignon, Merlot, Cabernet Franc, Petit Verdot, Malbec og Carmenere. De hvide laves på Semillon, Sauvignon Blanc og Muscadelle og både rød og hvidvine fadlagres. Kun et enkelt slot blev klassificeret i 1855 klassifikationen, og det endda Premier Grand Cru Classé, Ch. Haut-Brion, og senere i 1959 fik appellationen, der dengang var en del af Graves, sin egen klassifikation.Næringsdeklaration
Indeholder sulfitter