Fakta
- Vin
- Spiritus & Drikke
- Smagekasser
- Mad
- Gavekurve & Grej
- Events
- Tilbud
- InspirationLæs om vin & madRejseguide til vin og madMit bedste mad & vin tipVinproducenterVin & MadVin & OstRåvarefokusKokketipsBarskabetVinvidenOm LøgismoseBocuse d'Or DanmarkHistorien om LøgismoseKlub Løgismose Vin & MadSmag, holdning og håndværkBag om LøgismoseLøgismose MejeriLøgismose kyllingen
- Opskrifter
- Butikker
- 6 stk. 1.652,40
Château Mangot L'Autre Mangot sans soufre
- 6 stk. 1.652,40
324,-
432,- pr. l.
6 stk.
1.652,40
275,40 pr stk.
Spar 291,60
Beskrivelse
Dette er det nye saftige Power house af en Saint-Emilion fra Jean-Guy Todeschini og hans 2 sønner Karl og Yann, der driver de 2 fine slotte Château Mangot og Château La Brande.
Familien har siden 1997 praktiseret økologisk vin avl uden syntetiske produkter, herbicider og insekticider, og de har de sidste 10 år levet op til HEV-protokollen (High Environnemental Value) på det højeste niveau 3, der ikke blot handler om økologisk landbrug, men også om biodiversitet og driftens samlede miljøpåvirkning. Og undervejs, inspireret af den gryende naturvinsbevægelse, er lysten spiret til at skabe en Saint-Emilion, som smagte fantastisk uden at nogle af de kunstgreb, som vinbønderne i Bordeaux har i værktøjskassen, kom i brug. Resultatet er denne L'Autre Mangot – den anden side af Margot - som blev introduceret i efteråret 2019, efter at den havde været undervejs i et hjørne af Le Chais siden 2011.
Der er tale om manuel høstet frugt fra 2 sydvendte parceller med økologisk dyrket Merlot og Cabernet Franc. Der sker en soignering af klaserne allerede når de plukkes og igen ingen alle stilke fjernes. Herefter gærer de to druer hver for sig uden fremmede gærstammer og andre former for tilsætninger i rustfrit stål, hvorefter Karl Todeschini har valg at prioritere frugten og derfor har fravalgt fadlagringen. I stedet er vinen modnet 8 måneder i glas og terrakotta amphoras frem mod sammenstik af den endelige cuvée i rustfrit stål og aftapningen på flaske, der sker uden klaring, filtrering eller tilsætning af svovl.
Resultatet er blevet en vin med en markant frugtprofil, ja vi har endda set den omtalt som "en veritabel frugtbombe", der skiller sig ud fra mængden i Saint-Emilion. Måske en lille smule tøvende i starten, men efter nogen tid i glasset, eller endnu bedre efter en rystetur på karaffel, stadig mere generøs med lag på lag mørke og røde bær og med en fin syre som løfter fornemmelsen af friskhed og placerer den i den madglade afdeling.
Nede i Bordeaux kunne de på grund af fraværet af fad finde på at servere den til forskellige serveringer med hvid fisk, men vi anbefaler at du prøver den til en gang Magret de Canard med lynstegte pærer og råmarinerede brombær.
Dette er en vin fremstillet med såkaldt lav intervention, og helt uden anvendelse af svovl, hvorved den bliver en del af naturvins familien. Hos Løgismose taler vi ligesom mange andre om, hvor "Funky" oplevelsen er. Det er et udtryk for, hvor vidt vinene smagsmæssigt adskiller sig fra konventionelt producerede vine, og for at forventningsafstemme og gøre det lidt nemmere at navigere i dette spændende univers har vi valgt at graduere dette grafisk:
Forvent diskrete naturvins-karakteristika
Producent
Vi arbejder på sagen
Oprindelse
Region
Bordeaux (opkaldt efter byen med samme navn) ligger i den sydvestlige del af Frankrig og breder sig indlands fra Atlanterhavets kyst lang floderne Gironde, Garonne og Dordogne hvor omkring mange af de bedste marker er placeret. Indflydelsen fra havet er stor, og Bordeaux er præget af en del nedbør. Det enorme område er på mange måder varieret, ikke mindst når det handler om vinstile. Mest kendt er Bordeaux for de tørre rødvine på Cabernet Sauvignon og Merlot og de ædelsøde vine på Semillon og Sauvignon Blanc. De bedste vine fra Bordeaux, både røde, tørre hvide og søde hvide er kendetegnet ved at have lang holdbarhed i flasken. Området er præget af lang historie og stor international anerkendelse.Distrikt
Saint-Emilion ligger øst for Pomerol på Garonne flodens højrebred. Jordbunden er rig på ler og kalk og dermed køligere end grusbankerne i Haut-Medoc, hvorfor Merlot er den foretrukne druesort her. Cabernet Franc er sædvanligvis også med i drueblandingen i en klassisk Saint-Emilion og hos visse producenter også en smule Cabernet Sauvignon. Appellationen er relativt stor og dækker ca 5500 hektar, og mere end 800 producenter opererer her fra. Kun rødvin må produceres under appellationsnavnet, fadlagring anvendes bredt og de bedste vine har lang holdbarhed i flasken. Modsat Pomerol har man i Saint-Emilion en officiel klassifikation oprettet i 1954. Klassifikationen revideres ca. hvert 10. år og blandt appellationens bedste vine kan nævnes slotte som Cheval-Blanc og Ausone.Næringsdeklaration
Indeholder sulfitter