Fakta
- Vin
- Spiritus & Drikke
- Smagekasser
- Mad
- Gavekurve & Grej
- Events
- Tilbud
- InspirationLæs om vin & madRejseguide til vin og madMit bedste mad & vin tipVinproducenterVin & MadVin & OstRåvarefokusKokketipsBarskabetVinvidenOm LøgismoseBocuse d'Or DanmarkHistorien om LøgismoseKlub Løgismose Vin & MadSmag, holdning og håndværkBag om LøgismoseLøgismose MejeriLøgismose kyllingen
- Opskrifter
- Butikker
- 6 stk. 38.250,-
Château Palmer
- 6 stk. 38.250,-
7.500,-
10.000,- pr. l.
6 stk.
38.250,-
6.375,- pr stk.
Spar 6.750,-
Anbefalinger
Decanter Magazine
92
a convincing Margaux that has far more vigor and length than you would presume. While it is not a renowned vintage for Château Palmer, it's a wine I would jump upon if I found it for sale. Neal Martin - Maj 2015
Vinous by Antonio Galloni
92
The 1978 Palmer is a vintage that I have encountered several times, one of the best of that decade. Still youthful in colour considering it is now forty years old, the bouquet is winsome with dusky black fruit, black truffle, smoke and iris. Neal Martin - Maj 2018
Beskrivelse
Château Palmer anses af mange for at være det eneste slot i Margaux, som reelt matcher Château Margaux. Kvaliteten har set over et halvt århundrede været en af de mest stabile i hele Bordeaux, og vinen berømmes med rette for at belønne flaskelagring uanset årgang. Især hvis denne – som her – finder sted under absolut optimale forhold.
“Château Palmer’s wines don't explode on the palate. There's no ostentation, it's about moderation", skriver Thomas Duroux i sin præsentation af Palmer og det projekt, som han er midt i. Og han opfordrer os til at vise Palmer respekt og det vil for ham sige give Palmer tid. Tid i glasset, så vi kan nå at værdsætte alle de nuance, som myldrer frem, efterhånden som vinen opdager, at den er blevet sat fri. Og tid i kælderen, så vi også kan opleve den subtile sensualitet, som Palmer efter tålmodig modning kan begave os med.
Hvert år forsvinder de fleste flasker Palmer ud på verdensmarkedet og ud af kontrol, men der er også opståen en tradition for at holde nogle 1000 flasker tilbage, således at man kan relancere de enkelte årgange omkring deres 10 års fødselsdag. Og derudover er der yderlige flasker, som bliver holdt tilbage på slottet eller i kældrene hos deres nærmeste samarbejdspartner Mähler-Besse, således at Château Palmers såkaldte Œnothègue vedbliver med at være den katedral for moden Margaux, som det er blevet opbygget til at være lige siden afslutningen på den 2. verdenskrig.
Således er der stadig enkelte flasker tilbage fra samtlige årgange siden 1919, og det helt fantastiske er, at man i 2015 besluttede så at sige at "istandsætte" nogle af disse flasker, ofte blot et en kasse eller to, og tilbyde dem til udvalgte liebhavere. Denne flaske stammer fra dette projekt og den har således været opbevarer på Château Palmer og/eller hos Mähler-Besse frem til december 2020.
Hver enkelt flaske er smagt (testet for fejl) i 2018, hvorefter den er efterfyldt med vin fra en anden ligeledes testet og godkendt flaske. Herefter har den fået isat en ny TCA-fri prop påtrykt året for om propningen (her 2018) og en ny metalfolie, som er blevet forseglet med et sort såkaldt Prooftag med en QR-kode, som autoriserer årgangen samt tidspunktet og det sted, hvor om propningen fandt sted. Endelig er flaskerne forsynet med den moderniserede label, som blev introduceret i forbindelse med frigivelsen af 2006-årgangen.
Vinen kommer i original trækasse med påtrykt årgang.
Fra The Wine Library på Château Palmer:
A miracle. The vines suffered. On April 16, the Merlot froze. In May and June, the air remained cold. Vine growth was delayed. September was exceptionally sunny, however, and the grapes surprisingly reached full ripeness. A vintage that had all the hallmarks of good ageing potential.
Harvest Date: 09/10/1978 to 19/10/1978
Producent
Château Palmer anses af mange for at være det eneste slot i Margaux, som reelt matcher Château Margaux. Kvaliteten har set over et halvt århundrede været en af de mest stabile i hele Bordeaux, og vinen berømmes med rette for at belønne flaskelagring uanset årgang.
Siden Thomas Duroux blev hyret ind som manager og vinmager i 2006, har Palmer og dens Alter Ego endda fået et ekstra gear, og uanset årgangenes beskaffenhed er der de sidste 15 år ikke blevet slået nogen skæve på dette beundringsværdige slot i Margaux.
Det, der foregår, er intet mindre end mesterligt, og siden 2009-årgangen er rapporterne om, at Château Palmer har revet tæppet væk under Château Rauzan-Ségla, Château Durfort-Vivens, Château Brane-Cantenac og selveste Château Margaux begyndt at hobe sig op.
Dette sker samtidigt med, at Thomas Duroux og hans team først eksperimenterede med økologi og nu har gennemført en fuldstændig omlægning biodynamisk produktion. De første eksperimenter startede på en enkelt ha. i 2008, og da de faldt positivt ud, har man langsomt inddraget flere og flere vinmarker. I 2011 besluttede man at målet var biodynamik og siden 2014 er alle vinstokke blevet kultiveret efter biodynamiske principper hvilket udløste myndighederne formelle certificering i 2017.
Thomas Duroux har med større og større begejstring og overbevisning berettet om den langsomme omstilling og er fast overbevist om, at Château Palmer ikke havde kunne præstere på samme niveau, hvis man konservativt havde fastholdt de konventionelle metoder. Samtidig er flere ha. blevet inddraget for at skabe det Thomas Duroux kalder ”ægte biodiversitet”. Således har Château Palmer nu sit eget husdyrhold og producerer selv den nødvenlige gødning og seneste tiltag er, at der plantes ferskentræer ude blandt vinstokkene for også at tilgodese fuglene.
Læg dertil i den ene ende eksperimenter lydbølgemaskiner, der udsender lyde og vibrationer, som angiveligt skulle hjælpe til med en positiv udvikling af proteiner i vinstokkene og i den anden ende forstøvning med naturlige gærceller frem for tilsætning af svovl.
Vinene fra Château Palmer har været nogle af Løgismoses vigtigske referencer længe inden Thomas Duroux iværksatte den forunderlige forvandling, og i alle årene med Falsled Kro og Kong Hans Kælder sørgede vi for, at de to restauranter kunne begave deres gæster med vinen.
Château Palmer har således så at sige altid været en del af Løgismose, og vi bestræber os på altid at kunne tilbyde en håndfuld årgange. Du finder det aktuelle sortiment her
Oprindelse
Region
Bordeaux (opkaldt efter byen med samme navn) ligger i den sydvestlige del af Frankrig og breder sig indlands fra Atlanterhavets kyst lang floderne Gironde, Garonne og Dordogne hvor omkring mange af de bedste marker er placeret. Indflydelsen fra havet er stor, og Bordeaux er præget af en del nedbør. Det enorme område er på mange måder varieret, ikke mindst når det handler om vinstile. Mest kendt er Bordeaux for de tørre rødvine på Cabernet Sauvignon og Merlot og de ædelsøde vine på Semillon og Sauvignon Blanc. De bedste vine fra Bordeaux, både røde, tørre hvide og søde hvide er kendetegnet ved at have lang holdbarhed i flasken. Området er præget af lang historie og stor international anerkendelse.Distrikt
Margaux ligger på Medochalvøen på venstre bred af Gironde floden som den sydligste af de 6 appellationer i Haut-Medoc. Appellationen er ca 1350 hektar og er generelt den luneste på venstrebredden. Nærheden til floden giver sig til udslag i højt grusindhold i jordbunden og dermed optimale betingelser for modning af Cabernet Sauvignon. Appellationen inkluderer kun rødvine og de tilladte druesorter er Cabernet Sauvignon, Merlot, Cabernet Franc, Petit Verdot, Malbec og Carmenere. Vinene er kendt for at være parfumerede og mere frugtige og umiddelbart charmerende end de andre vigtige appellationer på venstrebredden som St. Estephe og Pauillac . Fadlagring bruges i udstrakt grad. 21 slotte i Margaux blev klassificeret i 1855 her iblandt Premier Grand Cru Classé Ch. Margaux og fem Deuxieme Cru Classé slotte, hvilket gør Margaux til den kommune med flest slotte klassificerede i 1855.Næringsdeklaration
Indeholder sulfitter