Fakta
- 1 stk. 6.179,50
Château Rocheyron 2015-2020 vertikal kasse
- 1 stk. 6.179,50
7.270,-
1 stk.
6.179,50
Spar 1.090,50
Beskrivelse
I Løgismose har vi været så heldige, at vi har fået lov til at følge med på sidelinjen lige siden Børsens Ole Troelsø ikke uden inspiration fra Leonard Cohen introducere den første årgang fra Château Rocheyron under overskriften “First we take Ribera, then we take Bordeaux”.
Det var 1010-årgangen, og det var tilbage i 2011. Og lige frastarten har det været imponerende at opleve, hvorledes Peter Sisseck har fået drejet på de forskellige håndtag, så vinen, der de første år var lidt af en bulderbasse. langsomt men sikkert er blevet stadig mere appellerende og delikat.
I denne smagekasse med 6 på stribe kan du opleve Peter Sissecks arbejde under konverteringen til økologi og biodynamik. Først de 3 meget fine vine fra 2015, 2016 og 2017, som for alvor fik sparket døren ind hos de internationale anmelderne, og dernæst den fornemme trio fra 2018, 2019 og 2020. Måske de 3 bedste sammenhængende årgange i Bordeaux nogensinde!
1 fl. Château Rocheyron 2015 - Saint-Emilion Grand Cru
93-95 point - This is a wonderful Saint Emilion that is imbued with Sisseck's craftsmanship.
Neal Martin, Robert Parkers Wine Advocate, April 2016
1 fl. Château Rocheyron 2016 - Saint-Emilion Grand Cru
93-95 point - Unquestionably, this is the best Château Rocheyron made by Peter Sisseck thus far — and I write this having just tasted them all.
Neal Martin, Robert Parkers Wine Advocate, April 2017
1 fl. Château Rocheyron 2017 - Saint-Emilion Grand Cru
95 point - This is a boldly expressed wine, in terms of tannin and flavor. Super tight, concentrated and rich in every respect.
James Suckling, December 2019
1 fl. Château Rocheyron 2018 - Saint-Emilion Grand Cru
94+ point - With another 4-5 years in bottle, this is going to be gorgeous
Lisa Perrotti-Brown, Robert Parkers Wine Advocate, April 2021
1 fl. Château Rocheyron 2019 - Saint-Emilion Grand Cru
94 point - This collaboration between Peter Sisseck and Silvio Denz has turned out brilliantly.
Willian Kelley, Robert Parkers Wine Advocate, April 2022
1 fl. Château Rocheyron ØKO 2020 - Saint-Emilion Grand Cru
95 point - The finest wine that Sisseck has bottled to date at this property.
Willian Kelley, Robert Parkers Wine Advocate, April 2023
*Der tages forbehold for udsolgte varer og årgange. I sådanne tilfælde vil du blive kontaktet med forslag til alternativ erstatning.
Producent
“First we take Ribera, then we take Bordeaux” skrev Ole Troelsø i Børsen med Leonard Cohens berømte sang in mente, da han i maj 2011 for første gang skrev om Peter Sissick nye eventyr i Saint Emilion, og berettede at de 9.000 flasker af den første årgang af Château Rocheyron blev solgt på få uger et tidspunkt hvor ingen, eller i det mindste kun meget få, havde smagt vinen.
Det er ikke helt skidt at have en verdenssucces fra Ribero del Duero med i bagagen, når man vender ”hjem” til det distrikt, hvor man i sin tid blev formet som vinmenneske!
Château Rocheyron er et joinventure mellem Peter Sisseck og den spanske mangemillionær Silvio Denz, der har tjent sine penge i parfumeindustrien og siden ekspanderet med kunst, smykker og design i firmaet Lalique inden han bevægede sig ind i vinbranchen via opkøb af det store auktionshus Les Grands Vins Wermuth i Schweiz. Siden forstærkedes Silvio Denz passion for vin og opkøb af flere slotte i Bordeaux fulgte sammen med anparter i Clos d’Agon på Costa Brava. Her blev Peter Sisseck tilknyttet som konsulent i 2006, og i de efterfølgende år knyttede de to så stærke bånd, at de besluttede at give sig i kast med endnu et projekt.
Muligheden kom i 2009 da 7 ha. grænsende op til Château Laroque kom til salg, og herefter var Château Rocheyron en realitet. Der er tale om et stykke jord hvorpå der har været dyrket druer ”altid” med alt hvad det indbefattede i den anden halvdel af det 20. århundrede. Her har Peter Sisseck i mere end 10 år sammen med den daglige manager Mathieu Ravenaud været i gang med den svære konvertering til først økologisk og siden bæredygtig og biodynamisk drift, og han forklarede allerede i 2011, at det vil tage op mod 10 år før druerne blev i stand til at udtrykke hele det potentiale, som eksponeringen og jordbunden indeholder.
Der er i de første år blevet investeret maksimalt i alt, hvad der skal til for at behandle druerne på første klasse og forvandle dem til respektindgydende vine. I de første år var vinene meget mørke alkoholrige og nærmest alvorstunge, men det er der stille og roligt blevet lavet om på, og Peter Sisseck siger selv, at målet hele tiden har været og stadig er at ”fintune den særlige finesse og delikate friskhed, som er Bordeaux’s særlige gave til vinens verden.”
Peter Sisseck havde selv sigtet efter at få løftet vinen op blandt Grand Cru Classé vine i forbindelse med 2022 revisionen af hierarkiet. Men da kravene til kontinuitet i mellemtiden blev skærpet, så klassifikationen nu blandt andet funderes på blindsmagning af 10 forskellige årgange, bliver det tidligst i 2032, at Château Rocheyron kan komme i betragtning. Det forhindrer imidlertid ikke, at slottet allerede er med i puljen hos de indflydelsesrige meningsdannere, når de smager og spytter en primeur.
Da vi følger Peter Sissecks forskellige projekter tæt har vinene fra Château Rocheyron naturligvis også været en del af Løgismose familien lige fra starten. Du ser det aktuelle sortiment her