Fakta
- 6 stk. 11.704,50
Château Trotanoy
- 6 stk. 11.704,50
2.295,-
3.060,- pr. l.
6 stk.
11.704,50
1.950,75 pr stk.
Spar 2.065,50
Anbefalinger
Vinous by Antonio Galloni
95+
Antonio Galloni - Januar 2016
Robert Parker - The Wine Advocate
96
Robert M. Parker, Jr. - April 2014
Jancis Robinson
18
Jancis Robinson - November 2016
James Suckling
92
Februar 2015
Jeff Leve på The Wine Cellar Insider
96
Jeff Leve - Maj 2015
Beskrivelse
Château Trotanoy, der ligger omkring en kilometer vest for Petrus, er en af de helt store historiske vine fra Pomerol, som enhver vinelsker bør unde sig at opleve bare engang i mellem. Også selvom man måske lige skal invitere sin bankrådgiver med til smagningen. Der er i stort set alle årgange tale om en dyb, kompleks, rigt koncentreret nærmest dekadent vin, som altid udvikler en smuk cremet og chokoladerig tekstur, hvis man ellers kan holde fingrene væk fra proptrækkeren i nogle år.
Slottets knap 8 ha. er beplantet med 90% Merlot og 10% Cabernet Franc og vinstokkene er med deres 45 år i gennemsnit noget ældre, end det ellers ses i Bordeaux. Indtil 2007 var det ønologen Jean-Claude Berrouet, som havde ansvaret for vinen, og da han også var manden bag Petrus, var det indlysende, at filosofien bag og ambitionerne for de to vine var de samme, og interessant nok har Jean-Claude Berrouet ved flere lejligheder udtalt, at der stod Trotanoy på en del af de flasker, som han var blevet allermest begejstret for i sine 44 års tro tjeneste for Moueix-familien.
I dag er det hans søn Oliver Berrouet, som har ansvaret for Petrus, mens det er Moueix mangeårige chef vinmager Eric Murisasco, der sammen med sit team holder fanen højt løftet over Château Trotanoy. Og der er som antydet ingen slinger i valsen. Château Trotanoy scorer nu som før tårnhøjt hos de internationale kritikere, og det er almindeligt anerkendt, at vinen i glasset gang på gang overstråler den legendariske og endnu dyrere genbo.
Vinstokkene kultiveres konventionelt. Høsten er manuel og fremme i Le Chais sorteres klaserne manuelt inden alle stilke fjernes. Gæringen sker traditionelt i cement uden fremmede gærstammer og efterfølgende modner den unge vin 18-20 måneder på blot let ristede fade (50% nye) frem mod den obligatoriske klaring med friske æggehvider og aftapningen på flaske.
Oprindelse