Fakta
- 6 stk. 2.850,90
Chianti Classico Magnum ØKO
- 6 stk. 2.850,90
559,-
745,33 pr. l.
6 stk.
2.850,90
475,15 pr stk.
Spar 503,10
Anbefalinger
Guida Slow Wine di Slow Food
Top Wine, Vino Slow, Best Buy
Guida Slow Wine 2025
Decanter Magazine
92 - Best Buy!
Michaela Morris - Februar 2025
James Suckling
92
Juni 2024
Gambero Rosso
2 Bicchieri rossi
Gambero Rosso 2025
Beskrivelse
“The wines of Badia a Coltibuono, firmly rooted in their terroir, are among the most authentic expressions of Chianti Classico, deservedly serving as ambassadors of the appellation. For more than a century and a half, the winery has belonged to the Stucchi Prinetti family, who have bestowed a stylistic profile that can be defined as "classic"modern, irrespective of trends, emphasizing finesse and drinkability, with Sangiovese retaining a character and profile that's extraordinarily faithful to its nature.” Gambero Rosso 2026
Og så gør det jo ikke noget at 2022 endte med at blive endnu en lykkelig årgang for Coltibuono, hvor de eneste skår i glæden var at lidt for rigeligt med regn i forårsmånederne, som førte til udbredte udbrud af meldug og deraf følgende reducerede høstudbytter. Men med smukt vejr midten af august og frem første til, at man fra den 14. september og resten af måneden høstede druer med fremragende modenhed og efterfølgende producerede aromatiske, generøse vine med velstrukturerede tanniner.
Vinen er gæret i rustfrit stål uden brug af fremmede gærstammer og herefter flyttet op til kældrene under det gamle kloster, der ligger 18 km. fra vineriet. Her modner vinen traditionen tro i 12 måneder på gamle franske og østrigske fade (600-3.000 liter) inden turen går tilbage til den moderne vingård, hvor den endelige cuvée sammenstikkes og tappes på flaske uden forudgående klaring eller filtrering. En forunderlig rejse som ikke mange vine udsættes for, men Roberto Strucchi og hans vinmager Maurizio Castelli er overbeviste om, at de ikke ville kunne skabe den samme vin uden opholdet i den historiske kælder.
Som altid ikke voldsomt mørk, men smuk rubinrød i glasset og med en dejlig duft af modne kirsebær, iris og viol, der får lidt ekstra kan fra delikate strejf af tobak og knust peber. Aromatisk og vedholdende med modne tanniner og en lidt urtet mineralitet, som sørger for friskhed og fin længde. Simpelthen en elegant, klassisk, ja ægte Chianti Classico.
Bemærk vi endnu ikke har fået fat i fotografen, der skal skyde den mere imponerende magnumflaske.
Producent
Det er let at forstå, hvorfor mange rejsende i Chianti området opfatter et besøg på dette historiske romanske kloster fra det 11. århundrede, som højdepunktet på turen. Badia a Coltibuono rummer både et ulasteligt hotel og en glimrende restaurant, og det hele ligger midt i en smuk have, som emmer af historie og romantik.
Vinproduktionen er imidlertid blevet trukket ud af de historiske rammer til et topmoderne vineri, der stod færdigbygget i 1997, og herfra produceres nu en række ikoniske Chianti Classico vine fra Badia a Coltibuono’s omkring 70 ha. med vinstokke, der siden 2003 har været økologisk certificerede.
Badia a Coltibuono (som bedst kan oversættes til: Klosteret med den gyldne høst) blev grundlagt af Vallombrosan munkene i det 11. århundrede, og var i mere end 700 år et berømt centrum for vinproduktion indtil regeringen i 1810 besluttede at sekularisere klosteret og bortauktionere jordbesiddelserne. Det banede vejen for Stucchi Prinetti familien, som i 1846 erhvervede ejendommen og begyndte at tilbagekøbe en del af de oprindelige vinmarker.
I dag formår den 6 generation af familien med respektindgydende kontinuitet at få innovationen til at smelte ind i de historiske rammer. 4 søskende er de i dag: Emanuela (første kvinde nogensinde der blev valgt til formand for den prestigefyldte Marchio Storico del Chianti Classico) har taget det overordnede koordinerende ansvar. Roberto har påtaget sig rollen som chef vinmager, Paolo styrer den fine Coltibuono restaurant og Guido tager sig af hotellet og de forskellige andre overnatningsmuligheder.
Oprindelse
Region
Toscana ligger i den vestlige del af Mellemitalien og flere af landets bedste vine produceres her. De bølgende bakker og pitoreske byer kan mere end at agere kulisse til smukke postkort, og både mad og vin er i højsædet. Det lune Middelhavsklima, regionen nyder, giver optimale forhold for modning af druer. Sangiovese har sin højborg i Toscana, og i distrikter som Brunello di Montalcino og Chianti Classico når den højder, hvis lige ikke findes andre steder i verden. Ved kysten ligger undtagelsen i form af distriktet Bolgheri, der fokuserer på internationale sorter, særligt Cabernet Sauvignon og Merlot. Vernacchia di San Gimignano er tør hvidvin og den velkendte Vin Santo fremstilles også i betydelige mængder på særligt Trebbiano og Malvasia.Distrikt
Chianti Classico er et vindistrikt i Toscana i den centrale del af Italien. Classico indikerer, at der er tale om det originale og oprindelige Chianti, hvor produktionen af Chianti har sit udspring, og Chianti Classico dækker stort set hele området mellem Siena og Firenze. I modsætning til det resterende Chianti, er markerne i Classico zonen i højere grad placeret på skråninger og jordbunden er mere ensartet end i den mere omfattende Chianti DOCG. Min 80% skal udgøres af Sangiovese og de resterende 20% kan være lokale sorter som Colorino og Canaiolo eller internationale som Merlot og Cabernet Sauvignon. Chianti Classico anses for at være potentielt det bedste indenfor Chianti. Riserva indikerer, at vinene er lagret min 24 måneder før salg.Næringsdeklaration
Indeholder ikke sulfitter