Fakta
- 1 stk. 721,65
Cognac No 20 Réserve Spéciale Grande Champagne
- 1 stk. 721,65
849,-
1.212,86 pr. l.
1 stk.
721,65
Spar 127,35
Anbefalinger
International Wine & Spirit Competition IWSC
91
Bright expression with pineapple, vanilla, yellow flowers, apricot, nectarine and oak influence on the nose combining with spicy palate and well-integrated sweetness. Joel Harrison, Guy Hodcroft, Edward Bates & James Phillips - April 2023
Beskrivelse
Fra et blend af fade med en alder på minimum 20 år er her Ragnaud-Sabourins Réserve Speciale, som på en gang er intens og fyldig, samtidig med at den er letløbende og elegant.
Hvad der for ordinære Cognac-producenter er en øvelse i lige præcis at holde sig inden for de formelle regler, er ikke et tema hos Ragnaud-Sabourin. Ragnaud-Sabourin er en af få producenter i Cognac, hvis lagre af Grande Champagne er mange gange større end det årlige salg. 15 gange større for at være helt præcis, og det garanterer en lang og omhyggelig lagring, hvor man kan tillade sig at være mere end gavmild i forhold til doseringen af Cognac fra ældre fade.
I husets 20-års udgave er der tale om en spiritus med en intens gylden farve og en ekspressiv næse, der giver associationer til valnødder, en smule citrus og appelsinskal samt et subtilt strejf af vanilje. Smagen er stor og rund med en dekadent porøs sødmefuldhed, der let krakelerer og lader den tørre smag af valnød og eg trænge igennem på fornem vis - især hvis cognac'en får lov at stå lidt.
Sabourins 20-års Cognac vil betage enhver med en svaghed for den forunderlige franske druebrændevin, men har også charmen til at kunne vinde nye tilhængere for sig, selvom den er et studie i elegance og raffinement frem for svulstig sødmefuldhed. Nyd den let sval ved en temperatur på 16-18 grader af tulipanglas, når tiden og lejligheden er til det.
Producent
Annie Ragnaud-Sabourin er uddannet jurist, men ud over nidkært at værne om familiens imponerende lager af oldgammel og fremragende Cognac, finder hun også tid til at skrive strafferetslige historier sammen med vennen og forfatteren Jean-Charles Gonthier. Det handler om mangelfuld efterforskning og svigt i de offentlige systemer i mellemkrigstiden og under 2. Verdenskrig i Charente og Gironde, og bøgerne sælges stadig i betydelige oplag i hele Sydvestfrankrig, hvor fortidens tvivlsomme embedsførelse stadig berører tusinder af pårørende og efterladte.
Men Annie Ragnaud-Sabourin er først og fremmest ambassadører for Frankrigs ædleste Eau de Vie, og sammen med moderen Denise og datteren Patricia danner hun den trio, som i årtier respektfuldt er blevet kaldt "de tre stolteste kvinder i Cognac".
Journalisten og forfatteren Nicholas Faith sammenfatter situationen således: "For mange connoisseurs, er Domaine Ragnaud-Sabourin uden for Ambleville selve Mekka ‘et i Cognacdistriktet. Familiens frugtagtige og velafbalancerede brandys er og forbliver den målestok, som de bedste produkter fra Grande Champagne skal bedømmes ud fra".
Familien råder over 33 ha. tilplantet med Ugni Blanc, Folle Blanche, Colombard og andre lokale druer på parceller, der alle ligger på de kalkholdige skråninger i Grande Champagne. De unge vine destilleres to gange på 1.600 liters kobberstiks, og som noget ganske særligt, foretages der ingen koldfiltrering, inden den unge spiritus får det første fad kys i medium ristede nye fade fra Limousineskovene.
Herefter fortsætter modningen i Ragnaud-Sabourin's labyrint af fade i alle aldre, og alle familiens forskellige Cognac modnes længere end de forskellige benævnelser foreskriver, og det sker vel og mærke (næsten) uden, at de forskellige årgange blandes.
Ragnaud-Sabourin har de sidste 30 år været det Cognachus, der har været repræsenteret på flest Michelin restauranter i Frankrig, men alligevel er krisen ikke drevet uden om det lille familiefirma. Eksporten mod øst er skrumpet ind, og familien mærker, at de europæiske forbrugere er begyndt eksperimentere med meget andet end Cognac.
Derfor har de tre stolteste kvinder i Cognac valgt at headhunte Pascal Dagnaud til jobbet som vinmager, som i Cognac-kredse er ganske velkendt. Han har fået lov til at ansætte en ny "maître de chai" for at raffinere sortimentet yderligere, alt imens den unge designer Alexandra Chassant arbejder på at profilere flaskerne og emballagerne.
Så mens andre overgiver sig til "The Fab Four" - i skikkelse af Rémy-Martin, Hennessey, Martell, og Courvoisier, der efterhånden sidder på næsten 85 % af markedet - søger Cognac Ragnaud-Sabourin at profilere sig over for de allermest kræsne. De forbrugere, som leder efter ultimative øjeblikke, der ikke skal fortyndes eller shakes bort, i det Annie Ragnaud-Sabourin kalder "Cocktail generationens triste blandingsmisbrug".
Oprindelse
Region
Sud-Ouest dækker over et stort landområde med spredte appellationer i Frankrigs sydvestlige hjørne. Af transportmæssige årsager er mange af områderne placeret omkring floder, der gjorde det nemmere at fragte vin før i tiden. De mest vestlige områder er stærkt påvirket af Atalanterhavet, mens områderne længere fra kysten har mere udpræget fastlandsklima. Blandt de mest profilerede områder i Sud-Oust kan nævnes Madiran og Cahors, der står for kraftige rødvine på Malbec og Tannat og Jurancon, kendt for søde vine på Petit Manseng og Gros Manseng. Nærheden til Bordeaux giver endvidere genlyd i en række druesorter, der bruges særligt i Bergerac såsom Sauvignon Blanc, Semillon, Cabernet Sauvignon og Merlot.Næringsdeklaration
Indeholder ikke sulfitter