Fakta
- VinTypeRødvinHvidvinChampagneMousserende vinFine WineRosévinDessertvinPortvinHedvinSherryNaturvinOrangevinAlkoholfri vinSmagekasserLykkekasserAlle vineDruePinot NoirChardonnaySauvignon BlancCabernet SauvignonRieslingGrenacheMerlotTempranilloCabernet FrancSyrahNebbioloMalbecSangiovese
- Spiritus & Drikke
- Mad
- Gavekurve & Grej
- Events
- Tilbud
- InspirationLæs om vin & madRejseguide til vin og madMit bedste mad & vin tipVinproducenterVin & MadVin & OstRåvarefokusKokketipsBarskabetVinvidenTemaerBrunchNem hverdagBagningFrokostTapasBarenSnacksJul med LøgismoseDen søde juletidJulefrokost med LøgismoseOm LøgismoseBocuse d'Or DanmarkHistorien om LøgismoseKlub Løgismose Vin & MadSmag, holdning og håndværkBag om LøgismoseLøgismose MejeriLøgismose kyllingen
- Opskrifter
- ButikkerButikken på Nordre ToldbodLige nu i butikkenÅbningstiderEvents på Nordre ToldbodJul på Nordre ToldbodNytår på Nordre ToldbodBestil mad fra Nordre ToldbodBestil nytårsmenuBestil julemiddagenProducenter i butikken
- Medlemspris
- 1 stk. 359,25
Cognac No 4 V.S. Grande Champagne
- Medlemspris
- 1 stk. 359,25
479,-
684,29 pr. l.
1 stk.
359,25
Spar 119,75
Anbefalinger
International Wine & Spirit Competition IWSC
98 Outstanding
Intriguing bright floral nose, white grapes and lifted apricot characteristics combining on the palate with leather, lemon rind and juicy fruit flavours. Well-balanced spirit with oak influence showing attractive and refreshing profile and good concentration ending on a chewy finish. Joel Harrison, Guy Hodcroft, Edward Bates & James Phillips - April 2023
San Francisco World Spirits Competition
Gold
San Francisco World Spirits Competition 2023
Beskrivelse
Fra en af de bedste producenter i Cognac - en producent, som Løgismose har importeret Cognac fra igennem mange år - er her deres 4-års Cognac. Det er den yngste i deres portefølje af kvalitets-Cognac'er og formår på fornemmeste vis at illustrere husets elegante, slanke stil.
Cognac'en er fremstillet på ren Ugni Blanc og holder 41 procent alkohol, når den tappes. Hos Ragnaud-Sabourin er man gavmild med fadlagringen i forhold til de formelle krav. Denne VS er således sammenstukket ud fra en blanding af fade med en alder på minimum 4 år, selvom kravet til VS-kategorien blot er 2 år. Egentlig befinder Cognac No. 4 VS sig derfor i VSOP-kategorien, som er niveauet over VS. Men det vælger man at se stort på hos Ragnaud-Sabourin. Måske fordi Ragnaud-Sabourin er en af ganske få producenter i Cognac, hvis lagre af Grande Champagne er mange gange større end det årlige salg. 15 gange større for at være helt præcis, og det garanterer en lang og omhyggelig lagring.
Cognac No. 4 fremstår halmgul i farven, når den skænkes i glasset, og byder på en herligt blomstret og frisk duft med tydelige noter af halm og diskret abrikos samt en fin snert af vanilje. I munden er den ganske intens, om end slank og tør, hvilket er husets varemærke.
Server den gerne i smukke tulipanglas, eventuelt som digestif efter en god middag, og du vil forstå hvorfor den strøg helt til tops ved IWSC smagninger i april 2023 foran langt kostbarere Cognac. Blandt andet Millésime 1990 fra Frapin som koster mere end 200€ på destilleriet.
Producent
Annie Ragnaud-Sabourin er uddannet jurist, men ud over nidkært at værne om familiens imponerende lager af oldgammel og fremragende Cognac, finder hun også tid til at skrive strafferetslige historier sammen med vennen og forfatteren Jean-Charles Gonthier. Det handler om mangelfuld efterforskning og svigt i de offentlige systemer i mellemkrigstiden og under 2. Verdenskrig i Charente og Gironde, og bøgerne sælges stadig i betydelige oplag i hele Sydvestfrankrig, hvor fortidens tvivlsomme embedsførelse stadig berører tusinder af pårørende og efterladte.
Men Annie Ragnaud-Sabourin er først og fremmest ambassadører for Frankrigs ædleste Eau de Vie, og sammen med moderen Denise og datteren Patricia danner hun den trio, som i årtier respektfuldt er blevet kaldt "de tre stolteste kvinder i Cognac".
Journalisten og forfatteren Nicholas Faith sammenfatter situationen således: "For mange connoisseurs, er Domaine Ragnaud-Sabourin uden for Ambleville selve Mekka ‘et i Cognacdistriktet. Familiens frugtagtige og velafbalancerede brandys er og forbliver den målestok, som de bedste produkter fra Grande Champagne skal bedømmes ud fra".
Familien råder over 33 ha. tilplantet med Ugni Blanc, Folle Blanche, Colombard og andre lokale druer på parceller, der alle ligger på de kalkholdige skråninger i Grande Champagne. De unge vine destilleres to gange på 1.600 liters kobberstiks, og som noget ganske særligt, foretages der ingen koldfiltrering, inden den unge spiritus får det første fad kys i medium ristede nye fade fra Limousineskovene.
Herefter fortsætter modningen i Ragnaud-Sabourin's labyrint af fade i alle aldre, og alle familiens forskellige Cognac modnes længere end de forskellige benævnelser foreskriver, og det sker vel og mærke (næsten) uden, at de forskellige årgange blandes.
Ragnaud-Sabourin har de sidste 30 år været det Cognachus, der har været repræsenteret på flest Michelin restauranter i Frankrig, men alligevel er krisen ikke drevet uden om det lille familiefirma. Eksporten mod øst er skrumpet ind, og familien mærker, at de europæiske forbrugere er begyndt eksperimentere med meget andet end Cognac.
Derfor har de tre stolteste kvinder i Cognac valgt at headhunte Pascal Dagnaud til jobbet som vinmager, som i Cognac-kredse er ganske velkendt. Han har fået lov til at ansætte en ny "maître de chai" for at raffinere sortimentet yderligere, alt imens den unge designer Alexandra Chassant arbejder på at profilere flaskerne og emballagerne.
Så mens andre overgiver sig til "The Fab Four" - i skikkelse af Rémy-Martin, Hennessey, Martell, og Courvoisier, der efterhånden sidder på næsten 85 % af markedet - søger Cognac Ragnaud-Sabourin at profilere sig over for de allermest kræsne. De forbrugere, som leder efter ultimative øjeblikke, der ikke skal fortyndes eller shakes bort, i det Annie Ragnaud-Sabourin kalder "Cocktail generationens triste blandingsmisbrug".
Oprindelse
Region
Sud-Ouest dækker over et stort landområde med spredte appellationer i Frankrigs sydvestlige hjørne. Af transportmæssige årsager er mange af områderne placeret omkring floder, der gjorde det nemmere at fragte vin før i tiden. De mest vestlige områder er stærkt påvirket af Atalanterhavet, mens områderne længere fra kysten har mere udpræget fastlandsklima. Blandt de mest profilerede områder i Sud-Oust kan nævnes Madiran og Cahors, der står for kraftige rødvine på Malbec og Tannat og Jurancon, kendt for søde vine på Petit Manseng og Gros Manseng. Nærheden til Bordeaux giver endvidere genlyd i en række druesorter, der bruges særligt i Bergerac såsom Sauvignon Blanc, Semillon, Cabernet Sauvignon og Merlot.Næringsdeklaration
Indeholder ikke sulfitter